Site Rengi

HABER ÖZETİ
Ünlü yapımcı Erol Köse’nin intihar ettiği ortaya çıktı!.
Trump savaşa 5 gün ara verdiğini duyurdu piyasalar alt üst oldu..
Ünlü yapımcı Erol Köse hayatını kaybetti..
Kılıç Çatma davasında flaş karar.. Komutanlar görevine iade edildi..
İran Basra Körfezi’ni mayın tarlasına çevirecek!.
Mossad Trump’ı aptalımı fena keklemiş!.
İsrail’in demir kubbesini delik deşik eden casusluk!.
Trump savaşı fırsata çevirip kendi şirketlerine milyar dolarlar kazandırdı..
İran uyardı!. Sularınızı depolayın, telefonlarınızı şarj edin!.
Trump yine içi boş tehditler savurmaya devam etti!.
1’i asker 2’si mühendis 3 şehidimiz var!.
İran Hürmüz Boğazı’dan geçiş için gemi başı 2 milyon dolar tarifesi koydu..
Katar’da TSK’ya ait helikopter düştü..
İran dün gece İsrail’i perişan etti!. 200’den fazla ölü ve yaralı var!.
Arapların savaş zararı günlük 2 milyar dolar..
İran savaşı bitirmek için şartlarını açıkladı..
İran İsrail’in nükleer tesislerine füze yağdırıyorlar..
ABD İran’ın nükleer tesisini vurdu!.
Akaryakıtta eşel mobil marjı tükendi!. Zamlar direk pompaya yansıyacak!.
ABD ile Rusya arasında gizli İran-Ukrayna pazarlığı..
Trump ABD ve İsrail’e destek vermeyen NATO’yu korkaklıkla suçladı..
Özgür Özel ötmemesi için Muhittin Böcek’e 4 vekili aracı olarak gönderdi!.
İngilizlerden yüz bulamayan İmamoğlu şimdi de Almanlara sığındı!.
Fare deliklerinde saklanan Kahpe evladı Netenyahu İranlıları meydanlara inmeye çağırdı!.
Altın ve gümüş de sert düşüşler devam ediyor..
Rusya, ABD ve İsrail’e karşı İran’a savaş desteği vermeye başladı..
Özgür Özel ile Muhittin Böcek arasındaki 20 milyon dolarlık rüşvet iddiası somutlaşıyor!.
İran ABD’ye ait D-35 savaş uçağını vurdu!.
Sahte tapu palavrasını tutturamayan Özgür Özel gemi azıya aldı..
Liverpool’e 4-0 yenilen Galatasaray Avrupa defterini kapattı..
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Google AB Mahkemesi’ne savunma verdi!.

Google AB Mahkemesi’ne savunma verdi!.
03.10.2021
A+
A-
Google’ın, Avrupa Birliği’nin verdiği 4,34 milyar euroluk rekor para cezasına karşı açtığı davanın ilk duruşması başladı. Google avukatları, tüketicileri örnek gösterdi.

Avrupa Birliği (AB),  Android işletim sistemiyle piyasayı domine ettiği ve rekabet kurallarına aykırı davrandığı için 2018 yılında Google’a tam 4,34 milyar dolarlık bir ceza kesmişti.

Suçlama, Google’ın kendi arama ve diğer çeşitli uygulamalarını Android cihazlarda yüklü olarak sunmasından kaynaklanıyordu.

AB incelemesinde, Google’ın çeşitli cihaz üreticileriyle yaptığı sözleşmelerde; Google arama, Play Store ve Chrome tarayıcısını önceden yükletmeye zorladığı ve bazı telefon üreticilerine Google aramayı önceden yüklemeleri halinde ödeme yaptığı ortaya çıkarılmıştı.

GOOGLE’IN İTİRAZ DAVASI BAŞLADI

Merkezi Lüksemburg’ta bulunan AB’nin en yüksek mahkemesi Avrupa Adalet Divanı yapısı içinde yer alan AB Genel Mahkemesi, Google’ın AB Komisyonu kararına karşı açtığı davayı görüşüyor.

GOOGLE’DAN SAVUNMA

Google’ın avukatları; milyarlarca insanın Google’ı rekabetçi kalmak için yaptığı anlaşmalar nedeniyle değil, en iyisi olduğu için kullandığını söyledi.

Avukat Meredith Pickford, AB Genel Mahkemesine verdiği demeçte, “Milyarlarca insanın her gün arama aracı olarak Google’ı seçmesinin nedeni hakimiyetin kötüye kullanılması değil, en iyisi olması.” dedi.

MICROSOFT’A GÖNDERME

Bing arama motorunun sahibi Microsoft, Google’ı Android’de kendi tarayıcısını varsayılan olarak ayarladığı için mahkemeye vermişti.

Bu konuya da değinen Google avukatı Pickford, “Tüketiciler aptal değil. Bing veya başka bir arama motoru Google’dan daha iyi olsaydı, insanlar onu tercih ederdi.” ifadelerini kullandı.

Google: Milyarlarca insan bizi en iyisi olduğumuz için tercih ediyor #2

Avrupa Komisyonu’nun avukatı Nicholas Khan ise, anlaşmaların Google’ın ihtimalleri kendi lehine çevirdiğini gösterdiğini söyledi ve hakimleri, komisyonun kararını ve cezasını onaylamaya çağırdı.

Khan, “Google, daha yarış başlamadan kendisine madalya veriyor. Google uygulamalarının ölçeği, verilen para cezasının haklı olduğunu gösteriyor.” dedi.

BİR YIL SÜRECEK

AB Genel Mahkemesi’ndeki davanın 1 yıl sürmesi bekleniyor. Karar sonrası dosya, hukukilik denetimi için Avrupa Adalet Divanı’na götürülebiliyor.

AB ülkelerinde faaliyet gösteren şirketlerin sektörlerinde rekabete aykırı bir durum olup olmadığını denetleme yetkisi, AB Komisyonu’nda bulunuyor.

AB Komisyonu, söz konusu incelemede rekabete veya antitröst yasalarına aykırı bir durum tespit ederse buna son veriyor ve firmalara yüksek para cezaları uyguluyor.

google

GOOGLE, DAHA ÖNCE BİRÇOK KEZ CEZA ALMIŞTI

Google, arama motoruyla kendi “alışveriş” hizmetlerine avantaj sağladığı gerekçesiyle 2017’de AB Komisyonu tarafından 2,4 milyar euroluk para cezasına çarptırılmıştı.

Ayrıca AB, 2019 yılında da “reklam hizmeti” AdSense’de piyasa hakimiyetini kötüye kullandığı gerekçesiyle Google’a 1,49 milyar euro ceza kesmişti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.