Site Rengi

HABER ÖZETİ
Fenerbahçe’den gözaltına alınan Sadettin Saran ile ilgili açıklama..
Saadettin Sarhan tekrar gözaltına alındı..
50 bin mahkum cezaevlerinden tahliye edilecek..
Rezan Epözdemir’in MASAK raporunda milyon dolarlar hava da uçuşuyor!.
ABD PKK/PYD için 24 saatte 4 kargo uçağı yolladı!.
Cezaevinde darp edilen Güllü’nün kızı Silivri’ye sevk edildi!.
Sadettin Saran uyuşturucu testi için bağımsız bir kuruma test verdi!.
MHP Lideri Bahçeli’den düşen Libya uçağı ile ilgili açıklama..
Uyuşturucu testi pozitif çıkan Sadettin Saran’ın Fenerbahçe Başkanlığı sona erecek mi!.
Sadettin Saran pozitif çıkan kokain testine itiraz edeceğini açıkladı..
Sadettin Saran’ın uyuşturucu kan örneği pozitif çıktı!.
MEB’den fenomen öğretmenlere inceleme talimatı..
Libya Genelkurmay Başkanının jeti Ankara’da düştü!.
Asgari Ücret 28 bin 75 TL oldu..
Ve Özgür Ekrem’i sattı!.
Aşiret reisi Ankara’nın göbeğinde oğlunu vurdu!.
Trump Maduro’yu açık açık ölümle tehdit etti!.
Yeni yılda köprü ve otoyollara ne kadar zam gelecek..
Altın güne tüm rekorları alt üst ederek başladı!.
SDG itleri sivillere saldırdı!.
Uyuşturucu partilerinin düzenlendiği Kütüphane’nin sahibi gözaltında!.
Hakan Fidan’ı hedef alıp fırçayı yiyen Galip Ensarioğlu’ndan jet hızında çark!.
Uyuşturucu soruşturması kapsamında gazeteci Emrullah Erdinç gözaltına alındı!.
Okan Buruk palavrası elinde parlayan Sevilay Yılman’ı kapı önüne koydular!.
Türkiye’nin görev süresini iki yıl daha uzatan Libya Tezkeresi Meclis’ten geçti..
Sadettin Saran’ın Ela Rümeysa Cebeci ile olan skandal yazışmaları!.
İBB’deki Taşeron Dalaveresi ile belediyeyi inek gibi sağmışlar!.
Altın ve gümüş haftaya rekor kırarak başladı!.
Hafta da 4 Gün Mesai tasarısı Meclis gündeminde..
AK Partili vekilden Hakan Fidan hakkında zehir zemberek sözler!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Gramaj hilesine yönelik denetimler sıklaştırıldı!.

Gramaj hilesine yönelik denetimler sıklaştırıldı!.
05.02.2021
A+
A-

Geçtiğimiz günlerde Resmi Gazete’de yayımlanan gramaj hilelerinin önüne geçen yönetmelik maddesi üzerine market, kasap, fırın gibi işletmelere denetimler sıklaştı.

Geçtiğimiz günlerde resim gazetede yayımlanan gramaj hilelerine yönelik hazırlanan yönetmelik maddesi üzerine zabıta ekipleri market, kasap, fırın gibi işletmelere denetimlerini sıklaştırdı. Tuzla’da yapılan denetimlerde hem gramajlar ölçüldü hem de fahiş fiyat denetimi yapıldı.

DHA’da yer alan habere göre; Ticari reklam ve haksız ticari uygulamalar yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik Resmi Gazete’de yayımlandı. Buna göre, ‘Aldatıcı Ticari Uygulamalar’ başlıklı bölüme, “Tüketicilere sunulan bir malda birim fiyatını farklılaştıracak şekilde adet, uzunluk, ağırlık, alan, hacim ölçüleri ve benzeri unsurlarından birinde değişiklik yapılmasına rağmen, değişiklik yapılmadığı izlenimi uyandıran yanıltıcı ambalajlama uygulamaları” bendi eklendi.

Böylece, gramaj hilesi yapanlara 11 bin ile 114 bin TL arasında ceza verilebilecek. Bu kapsamda Tuzla Belediyesi Zabıta Ekipleri, marketlerde gramaj ve fahiş fiyat denetimi yaptı. Girilen bir markette, şekerin gramajı ölçülürken, ürünlerin son kullanma tarihleri, et ürünlerine fiyat karşılaştırılması yapıldı. Ayrıca fırınlarda ekmeklerin gramajlarına, kasap dükkânlarında ise et ve tavuk ürünlerinin son kullanma tarihlerine bakarak fiyat karşılaştırılması yapıldı.

“DENETİMLER SIKLAŞIYOR”

Denetimlere katılan Tuzla Belediyesi Zabıta Ekibinden Oğuzhan Dönmez, “Denetimlerimizi rutin aralıklar ile yapıyoruz. Marketlerde, fiyat etiketi, tarihi geçmiş ürünler var mı diye kontroller yapıyoruz. Şikâyet üzerine gidilip, kontroller yapılıyor. Olumsuz bir durum görüldüğü takdirde Zabıta Yönetmeliği’ne göre ve Kabahatler Kanunu’na göre ceza işlem yapılıyor. Ürünlerin fiyat aralığına bakıyoruz. Ne kadara gelmiş, vatandaşa ne yansıtılıyor. Onun arasında ki fahiş fiyat kontrolünü de yapmış oluyoruz” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.