Site Rengi

HABER ÖZETİ
CHP’de gerçekleri söyleyenlere tahammül yok!. Barış Yarkadaş’ta partiden kovuluyor!.
Erdoğan fahiş emlak vergisinde geri adım attı!.
Kahpe İsrail işgâl planının ikinci aşamasına geçti!.
İstanbul Cumhuriyet Savcısı boğazı kesilerek öldürüldü!.
CHP kayyum olarak atanan Gürsel Tekin’e ihraç etti!.
Kayyum olarak aranan Gürsel Tekin’den bomba gibi açıklamalar!.
Görevden alınan CHP İstanbul İl Başkanı Çelik’ten açıklama!.
MHP Lideri Bahçeli’den CHP’ye atanan kayyum ile ilgili flaş açıklama!.
Kayyum kararının arsından CHP’nin ağır topları acil toplantıya çağırıldı!.
CHP İstanbul İl Başkanlığı’na kayyum atandı!.
9 ayda 5 bin 832 yangın çıktı!.
CHP’nin sözde ilahiyatçısına göre başörtüsü Allah’ın emri değilmiş!.
Kahpe İsrail Gazze işgâli için 60 bin yedek askeri silah altına alıyor!.
Tepkiler çığ gibi büyüyünce hükümet emlak vergisini geri adım attı!.
Jandarmaya hakaretler yağdıran AK Partili Başkan istifa etti!.
Bakan Yılmaz Tunç’tan af açıklaması..
30 yaş üstü öğrencilere indirim müjdesi!.
Afganistan’daki deprem felaketinde ölenlerin sayısı 800’e ulaştı!.
İBB’nin hafriyat vurguncusu hakkında Kırmızı Bülten kararı!.
Öyle bir zam geliyor ki vatandaş isyan edip sokaklara dökülecek!.
Afganistan’daki 6 büyüklüğündeki depremde 250 kişinin öldüğü açıklandı..
Çeteler yine aynı yöntemi kullandı!. Başkanın öldüren tetikçi çocuk çıktı!.
Netenyahu itinin Gazze katliamının arkasından Trump çıktı!.
Altın tüm zamanların rekorunu kırdı!.
DEM Parti Öcalan’ın Umut Hakkı’nın tanınmasını talep etti!.
Muhalefetin vizyonuna bak!. Füze testi yapmayalım, balıklar korkuyor!.
Yapay zeka ile polisi askere üst araması yaptırıp ortalığı karıştırdılar!.
Türkiye’nin 5 G’ye geçiş tarihi belli oldu..
Askeri casusluk davasında 2 tutuklama!.
Cezaevindeyken bile devlete dondurma satıp paraya para demiyorlar!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Haham cenazesi New York’u karıştırdı!.

Haham cenazesi New York’u karıştırdı!.
29.04.2020
A+
A-

ABD’nin New York eyaletindeki (NY) Ortodoks Yahudi hahamın cenazesinde, koronavirüs ile mücadele gereği sosyal mesafe kuralına uyulmaması üzerine yaşanan gelişmeler, Belediye Başkanı Bill de Blasio ile Amerikalı Yahudi liderleri karşı karşıya getirdi.

New York’un Williamsburg kentinde yaşayan binlerce Ortodoks Yahudi’nin, Haham Chaim Mertz’in cenaze töreni için sokağa dökülmesi üzerine New York Belediye Başkanı de Blasio’nun polisi olay yerine göndermesi ve Twitter üzerinden paylaştığı mesaj nedeniyle Yahudi toplum liderlerinden ardı ardına tepkiler geldi.

New York şehrinde, Kovid-19 vakalarının en çok görüldüğü Brooklyn ilçesindeki Williamsburg’ta, Haham Mertz’in cenazesi için sokağa çıkan binlerce Ortodoks Yahudi sosyal mesafe kuralına dikkat etmeyince polisin müdahalesi ile karşılaşmış, Belediye Başkanı Blasio’da bizzat olay yerine giderek uyarılarda bulunmuştu.

De Blasio’nun Twitter hesabından, ”Yahudi toplumuna ve tüm toplumlara mesajım nettir. Uyarı zamanı dolmuştur. New York polisine ceza ve tutuklama için talimat verdim.” açıklamasına birçok Yahudi lider tepki gösterdi.

Amerika’nın en büyük Yahudi kuruluşlarından Hakaretle Mücadele Birliği (ADL) Başkanı Lonathan Greenlatt, Blasio’ya verdiği cevapta, ”Sosyal mesafeye uymayanlara uyarı yapılmalıdır. Ancak tüm bir toplum için genelleme yapmak, özellikle çok sayıda Yahudi günah keçisi oluyorsa bu aşırıya kaçmaktır.” dedi.

Blasio, tepkiler üzerine yaptığı açıklamada, “İnsanların hayatlarının gözlerimin önünde tehlikede olduğunu ve buna tahammül etmeyeceğimi söyledim. İnsanları hedefe koyulmuş gibi hissetmelerine yol açtıysam bundan pişmanlık duyarım. Niyetim bu değildi. Aşkla söylenmişti, öfke ve hayal kırıklığı idi.” ifadelerini kullandı. Blasio, sosyal mesafe uyarısı yaparken Yahudi toplumuna özel bir çifte standart gibi algılanan yorumları kabul etmediğini de belirtti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.