Site Rengi

HABER ÖZETİ
ABD Başkanı Donalt Trump Türkiye’ye geliyor..
Savaşıp Ermenistan’ın kucağından aldığımız sözde gardaşımız Aliyev’in gerçek yüzünü görün!.
Çin Trump’un vergi yaptırımları ile dalga geçti: KAMPANYALARINDAKİ ŞAPKLARINI BİLE BİZ ÜRETİYORUZ!.
Ekrem İmamoğlu protestolarına katılıp tutuklanan 102 genç tahliye edildi..
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile İmralı Heyeti arasındaki ilk görüşme gerçekleşti..
Cumhur İttifakı’nın canını sıkacak genç seçmen anketi!.
Otel faciasının bilirkişi raporu tamamlandı!. Resmen Cinayet!.
Piyasalar alt üst olunca Trump vergi politikalarında geri adım attı!.
ABD ile Çin arasındaki vergi savaşında son durum!.
CHP’li milli voleybolcunun polis nefretine bakın!.
İBB’nin peyzaj aracı ile insan kaçakçılığı yaptılar!.
Şaban Sevinç’ten Fatih Altaylı’ya salvador: ŞEREFSİZ YAVŞAK!.
ABD Çin’in gümrük vergisini yüzde 104’e çıkardığını açıkladı!.
KKTC’de başörtülü öğrencilerin derslere girişi resmi olarak yasalaştı!.
MHP Lideri Bahçeli Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sarayına komşu oldu..
Savcılık Ümit Özdağ hakkında 7 yıl 10 ay hapis cezası talep etti!.
Erdoğan’dan Özel’e 500 bin liralık “Cuntacı” davası!.
Brent petrol fiyatları dibe vurunca akaryakıt indirimleri pompalara yansıdı!.
ABD borsaları güne çöküşle başladı!.
Sözde ekonomist prof. Özgür Demirtaş’ın analiz yazısı çalıntı çıktı!.
Kara bulutlar tüm Türkiye’yi kaplayacak!.
Trump’un aptalca politikaları dünya piyasalarını alt üst etti!.
Brent petrol fiyatları dibe vurdu!.
İmamoğlu’ndan Erdoğan’a seçim çağrısı: Korkma, Gel Yarışalım!.
CHP kurultayında ortalık fena karıştı!. Berhan Şimşek’ten Özgür Özel’e “Tablalı Don” göndermesi!.
Bakanlıktan sokak köpekleri için “Kalıcı Çözüm” açıklaması..
Hakkında yakalama kararı çıkarılan İBB’nin reklamcısı KKTC’de yakalandı!.
İmamoğlu’ndan avukatına talimat: BENİ MAĞDUR DEĞİL CESUR GÖSRERİN!.
Olaylı derbi sonrası Mourinho’ya verilen ceza belli oldu!.
MHP Lideri Bahçeli 2 ay sonra siyaset sahnesine geri döndü..
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

HAKKARİ’DE GÖREV YAPAN BEDİRHAN ÖĞRETMEN’DEN “HER ÇOCUK ÖZELDİR” BAŞARISI!.

HAKKARİ’DE GÖREV YAPAN BEDİRHAN ÖĞRETMEN’DEN “HER ÇOCUK ÖZELDİR” BAŞARISI!.
14.11.2019
A+
A-

Bedirhan Kurt, 11 öğrencisini özel eğitimle Türkiye’nin en iyileri arasına soktu. Bu başarı hikayesi, bir öğretmenin öğrenme güçlüğü çeken talebesinin hayatını değiştirmesini konu alan dünyaca ünlü Hint filmini hatırlattı.

Hakkâri Yüksekova’da görev yapan matematik öğretmeni Bedirhan Kurt, hem kendi adına hem de öğrencileri adına müthiş bir başarıya imza attı. Kurt, öğrenme güçlüğü çeken talebelerle yakından ilgilenince başarı da arkasından geldi ve iki öğrencisinin Türkiye genelinde düzenlenen Deneyap Teknoloji Atölyesi Şampiyonası’nda finale yükselmelerini sağladı. Ege Üniversitesi Matematik Bölümünden mezun olarak on sene evvel öğretmenliğe başlayan Bedirhan Kurt, geçen yıl Yüksekova’daki Esenyurt İlkokuluna tayin edildi. Öğrencileri arasında özgül öğrenme güçlüğü çeken 11 öğrenciyle yakından ilgilenen Kurt, başarılarını artırabilmek için onlara uygun öğrenme metotları uyguladı.

OKULUN DA GÖZDELERİ
Öğrenciler, okuldaki en başarılı talebeler arasına girdi. Okuldaki çocukların iyi bir eğitim almasını istediğini ifade eden Bedirhan Kurt “Öğrencilerim Türkiye’nin diğer bölgelerinde okuyan öğrencilerle aynı imkâna sahip değildi. Daha klavyenin ne olduğunu bilmeyenler vardı. Onlara yardımcı olmak istedim. Öğrencilerimi çok iyi yetiştirdiğime inanıyorum. Umuyorum ki, bu öğrenciler vatanlarına hayırlı fertler olarak yetişecek” dedi. Öğrenciler de kendileriyle yakınan ilgilenen, teknoloji sınıfı oluşturulmasını sağlayan öğretmenlerine teşekkür ederek onun sayesinde derslerinde daha başarılı olduklarını dile getirdi.

Bana ödül vermeyin bize akıllı sınıf yaptırın
Öğrencilerin gelişimlerini görüntüleyerek sosyal medyada yayınlayan Bedirhan Kurt’un başarısından etkilenen hayırsever bir iş kadını, okulda bir sınıfın yenilenerek son teknolojik cihazlarla donatılması işini üstlendi. Boyanan, sıra ve masaları yenilenen derslik, 10 dizüstü bilgisayar, akıllı tahta, projeksiyon cihazı ve fotokopi makinesinin bulunduğu bir teknoloji sınıfına dönüştürüldü. Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Osman Doğramacı da oluşturulan teknoloji sınıfını gezerek, gösterdiği gayretlerden dolayı öretmen Kurt’u kutladı. Bedirhan Kurt “Elde edilen başarıyı gören iş kadını beni ödüllendirmek istedi. Ancak bunu kabul etmedim ve iş kadınından okula teknoloji sınıfı yaptırmasını talep ettim. Ödül yerine öğrencilerimin daha kaliteli eğitim görebilmeleri için böyle bir talepte bulundum. Kendisine teşekkür ediyorum. Türkiye’nin böyle insanlara ihtiyacı var” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.