Site Rengi

HABER ÖZETİ
CHP kayyum olarak atanan Gürsel Tekin’e ihraç etti!.
Kayyum olarak aranan Gürsel Tekin’den bomba gibi açıklamalar!.
Görevden alınan CHP İstanbul İl Başkanı Çelik’ten açıklama!.
MHP Lideri Bahçeli’den CHP’ye atanan kayyum ile ilgili flaş açıklama!.
Kayyum kararının arsından CHP’nin ağır topları acil toplantıya çağırıldı!.
CHP İstanbul İl Başkanlığı’na kayyum atandı!.
9 ayda 5 bin 832 yangın çıktı!.
CHP’nin sözde ilahiyatçısına göre başörtüsü Allah’ın emri değilmiş!.
Kahpe İsrail Gazze işgâli için 60 bin yedek askeri silah altına alıyor!.
Tepkiler çığ gibi büyüyünce hükümet emlak vergisini geri adım attı!.
Jandarmaya hakaretler yağdıran AK Partili Başkan istifa etti!.
Bakan Yılmaz Tunç’tan af açıklaması..
30 yaş üstü öğrencilere indirim müjdesi!.
Afganistan’daki deprem felaketinde ölenlerin sayısı 800’e ulaştı!.
İBB’nin hafriyat vurguncusu hakkında Kırmızı Bülten kararı!.
Öyle bir zam geliyor ki vatandaş isyan edip sokaklara dökülecek!.
Afganistan’daki 6 büyüklüğündeki depremde 250 kişinin öldüğü açıklandı..
Çeteler yine aynı yöntemi kullandı!. Başkanın öldüren tetikçi çocuk çıktı!.
Netenyahu itinin Gazze katliamının arkasından Trump çıktı!.
Altın tüm zamanların rekorunu kırdı!.
DEM Parti Öcalan’ın Umut Hakkı’nın tanınmasını talep etti!.
Muhalefetin vizyonuna bak!. Füze testi yapmayalım, balıklar korkuyor!.
Yapay zeka ile polisi askere üst araması yaptırıp ortalığı karıştırdılar!.
Türkiye’nin 5 G’ye geçiş tarihi belli oldu..
Askeri casusluk davasında 2 tutuklama!.
Cezaevindeyken bile devlete dondurma satıp paraya para demiyorlar!.
Venezuela’dan ABD’ye rest: Kâbusunuz Oluruz!.
Kahpe İsrail hava saldırısı ile Husi Başbakanı öldürdü!.
Avrupa İsrail’e yaptırım konusunda ikiye bölündü!.
Sokak köpekleri için başını açmış!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Hamas Lideri Heniyye’den İsrail’in ”ilhak” planına karşı ”Arap Zirvesi” talebi…

Hamas Lideri Heniyye’den İsrail’in ”ilhak” planına karşı ”Arap Zirvesi” talebi…
11.06.2020
A+
A-
Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, İsrail yönetiminin işgal altındaki Batı Şeria’da yer alan yasa dışı Yahudi yerleşim birimleri ve Ürdün Vadisi’ni ‘ilhak’ planını reddeden Filistin tutumuna destek için acil ‘Arap Zirvesi’ düzenlenmesini istedi.

Heniyye, Arap Birliği Genel Sekreteri Ahmed Ebu Gayt’a bir mektup göndererek, “Filistin ulusal projesini korumak için bir siyasi, diplomatik, ekonomik ve medya güvenlik ağı” temin edilmesi çağrısında bulundu.

Hamas Lideri Heniyye, İsrail’in Batı Şeria’da yer alan yasa dışı Yahudi yerleşim birimleri ve Ürdün Vadisi’ni “ilhak” politikasına karşı koymak için acilen harekete geçilmesinin zorunlu olduğunu kaydetti.

Heniyye, İsrail’in Batı Şeria ve Doğu Kudüs’ü Yahudileştirme politikası ve Yahudi Yerleşim birimi projelerinin yanı sıra ABD’nin gözetiminde Filistin davasını tasfiye etme planlarını reddeden Filistin’e destek için acil Arap Zirvesi düzenlenmesini istedi.

– “İsrail ile normalleşme suç sayılsın”

Ebu Gayt’a gönderdiği mektupta İsrail ile normalleşme konusuna da değinen Heniyye, normalleşmenin suç sayılması çağrısında bulundu.

Heniyye, “Aşırılık yanlısı İsrail hükümetleri tarih boyunca, Filistin topraklarındaki nefret dolu işgal projelerini uygulamada bazı Arap ve İslami ülkeleriyle normalleşme girişimlerinden yararlanıyor.” ifadesini kullandı.

İsrail ile normalleşmenin reddedilmesi ve suç sayılması çağrısını tekrarlayan Heniyye, normalleşmeyi “affedilemeyecek büyük bir hata ve Filistin halkının göğsüne sağlanmış bir hançer” olarak nitelendirdi.

Birleşik Arap Emirlikleri’ne (BAE) ait Etihad Airways, bu gece Filistin’e tıbbi malzeme yardımı iddiasıyla ikinci kez doğrudan İsrail’e sefer düzenlemişti.

– FİLİSTİN BAŞBAKANI: “HABERİMİZ YOK”

Filistin Başbakanı Muhammed Iştiyye, işgal altındaki Batı Şeria’nın Ramallah kentindeki ofisinde yabancı basın mensuplarıyla düzenlenen söyleşide BAE’nin tıbbi yardım iddiasına ilişkin yaptığı açıklamada, BAE’nin, Filistin hükümetiyle bu konuyla ilgili herhangi bir koordinasyon yapmadığını belirtmişti.

Filistin Yönetimiyle koordinasyon şartıyla uluslararası yardımları memnuniyetle karşıladıklarına vurgu yapan Iştiyye, “Bizim BAE’nin bu yardımlarından haberimiz yok. Biz de ‘yardımların’ haberini basından öğrendik. Bizimle bu konuda herhangi bir koordinasyon yapılmamıştır.” demişti.

Yaklaşık 3 hafta önce de yine BAE’ye ait bir uçak, Filistinlilere yardım malzemesi taşıma gerekçesiyle ilk defa İsrail’in başkenti Tel Aviv yakınlarındaki Ben Gurion Havalimanı’na inmişti.

Filistin yönetimi ise BAE’nin Kovid-19 ile mücadele için İsrail üzerinden Filistin’e gönderdiği yardım malzemelerini geri çevirmişti.

Filistin Sağlık Bakanı Mey Keyle, yaptığı açıklamada, “BAE’nin tıbbi malzemeleriyle ilgili bizimle herhangi bir koordinasyon yapılmamıştır. Dolayısıyla bizimle koordine edilmeksizin gelen bu yardımları reddediyoruz.” demişti.

– İsrail’in Batı Şeria’daki bölgeleri “ilhak” planı

ABD Başkanı Donald Trump’ın, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile 28 Ocak’ta Beyaz Saray’da düzenlediği basın toplantısında açıkladığı sözde Orta Doğu barış planında, Batı Şeria’daki yasa dışı Yahudi yerleşim yerlerinin “İsrail’in toprağı” olarak kabul edilmesi ve Tel Aviv yönetiminin Filistin’e ait Ürdün Vadisi üzerindeki hakimiyetini sürdürmesi maddeleri yer alıyordu.

ABD ve İsrailli yetkililerden oluşan ortak komisyon, sözde barış planının ardından söz konusu bölgelerin “ilhakı” için Batı Şeria’da haritalandırma sürecine başlamıştı.

Netanyahu ile Mavi-Beyaz İttifakı lideri Benny Gantz’ın imzaladığı koalisyon anlaşmasına göre, İsrail Başbakanı 1 Temmuz’dan itibaren Batı Şeria’daki yasa dışı Yahudi yerleşim birimleri ve Ürdün Vadisi’nin “ilhakını” kabine veya meclisin onayına sunabilecek.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.