Site Rengi

HABER ÖZETİ
Venezuela’nın vatan hainine verilen Nobel Ödülü şaibeli çıktı!.
Eski ABD Başkanı Biden CIA’dan yolsuzluklarını gizlemesini rica etmiş!.
5 araca kaza yaptıran trafik teröristinin ehliyetine süresiz el konuldu!.
Milli Takım Bulgaristan’ı bozguna uğrattı..
Norveç İsrail’i 5 golle sahaya gömdü!.
Avrupa’ya girişlerde pasaport kontrolüne son..
Cumhurbaşkanı Erdoğan: GAZZE’YE ÖNCE BEN GİDECEĞİM SONRA SİZ..
18 yaş altı suç işleyen çocuklara Katlamalı Ceza geliyor..
Rekor üstüne rekor kıran gümüş piyasada bulunamıyor..
İsrail işbirlikçisi it ateşkes sonrası orta da kaldı!.
Hakkında soruşturma izni istenen Mansur Yavaş’tan açıklama..
Bitcoin de sert düşüş..
Yönettikleri belediyeleri b.k götürürken CHP heykel derdinde!.
Nobel Ödülü alan alçaktan akla zarar talep!.
Serdar Öktem cinayetinde 9 kişi tutuklandı!.
CHP’li Başkan 110 bin euro rüşveti boşluğuna geldiği için almış!.
Gazze’deki ateşkes’in tüm detayları..
Türk Barış Güçleri Gazze’de yer alacak mı…
Mescid-i Aksa’da yıllar sonra Sabah Namazı heyecanı..
Gazze’deki ateşkesin detayları belli oldu..
Yine CHP yine bavul dolusu para skandalı!.
İstanbul Altın Rafinerisi soruşturmasında 20 kişi tutuklandı!.
Gazze’deki ateşkes ile birlikte Refah Sınır Kapısı’da açılıyor..
ABD Başkanı Trump’tan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür..
Yeni düzenleme ile öğretmenlerin absürt kıyafetleri yasaklanıyor!.
Ateşkes sonrası yardım tırları Gazze’ye giriş yapmaya başladı..
Kapalıçarşı’da altın satışları durduruldu!.
Resmi ateşkese rağmen Kahpe İsrail Gazze’yi bombalamaya devam ediyor!.
Gazze’de ateşkes resmen başladı..
Trump 13 Ekim’de HAMAS’ın İsrailli esirleri serbest bırakacağını açıkladı..
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Hamas’tan 1 Temmuz kararı…

Hamas’tan 1 Temmuz kararı…
01.07.2020
A+
A-

Hamas Hareketi, İsrail’in işgal altındaki Batı Şeria’nın bazı bölümleri ile Ürdün Vadisi’ni ilhak planına karşı 1 Temmuz’un “Filistin ulusal günü” olacağını ilan etti.

Hamas’ın Yurt Dışı Basın Ofisi Başkanı Rafet Murra, Hamas’ın internet sitesinde yayımlanan açıklamasında, “1 Temmuz, Filistinlilerin İsrail’in ilhak planına karşı çıkışlarını güçlü bir şekilde duyuracakları ulusal bir gün olacak.” ifadesini kullandı.

Ulusal günün, Batı Şeria’nın kimliğinin, aidiyetinin ve ulusal proje içindeki yerinin teyit edileceği bir gün olacağını dile getiren Murra, yurt dışında ve içindeki tüm Filistinliler nezdinde ilhak planı karşıtı geniş kapsamlı bir konsensüs olduğunu kaydetti.

Murra, direniş ve mücadele temelinde sağlanacak ulusal birliğin, Siyonist planlarını başarısızlığa uğratacak en önemli yol olduğunu vurguladı.

Gazze’de bugün ilhak planına tepki amacıyla Filistinli grupların çağrısıyla bir yürüyüş düzenlenmesi bekleniyor.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu dün Dışişleri Bakanlığında katıldığı bir programda yaptığı açıklamada, 1 Temmuz’dan itibaren uygulamayı hedeflediği “ilhak” planında gecikme yaşanacağının sinyalini vermişti.

Netanyahu, 1 Temmuz’dan itibaren “ilhak” planını devreye sokmak isterken, ABD’nin planın uygulanmasında aceleci davranılmamasını istediği belirtiliyor.

Netanyahu ile Benny Gantz’ın imzaladığı koalisyon anlaşmasına göre, ABD yönetiminin onayını alması halinde İsrail Başbakanı 1 Temmuz’dan itibaren Batı Şeria’daki yasa dışı Yahudi yerleşim birimleri ve Ürdün Vadisi’nin “ilhakını” kabine veya Meclisin onayına sunabilecek.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.