Site Rengi

HABER ÖZETİ
Altın ve gümüş piyasasında deprem!. Fiyatlar adeta çakıldı!.
Putin’in adı tam 1055 kez geçiyordu!. Rusya’dan gündemi sarsacak Epstein açıklaması..
ABD Başkanı Trump’tan İran lideri Hamaney’e suikast tehdidi..
Bill Gates’ten Epstein açıklaması: Pişmanım ve yaptığım için özür diliyorum!.
FETÖ’nün avukatlığını yapan Weingarten, Epstein’in de avukatı çıktı!.
Pandeminin Bill Gates’e ait bir savsata olduğu Epstein belgeleriyle ortaya çıktı!.
ABD Başkanı Trump İran’ın müzakere yapmak istediğini söyledi..
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Epstein iddiaları ile ilgili soruşturma başlattı..
Epstein belgelerinde adı geçen Rixos’un sahibi Fettah Tamince konuştu..
Epstein dosyalarında yer alan satır satır Türkiye korkusu!.
AK Partili Başkan CHP’li Meclis Üyesini adeta yerin dibine soktu!.
MHP Lideri Bahçeli’den Özgür Özel’e Erken Seçim cevabı: AHMAKLIKTIR!.
34 ATA 061 plakalı aracı eskort hizmeti için kullanmış!.
Savcı Akın Gürlek’i hedef alan Özgür Özel’e tazminat şoku!.
Trump Epstein asasına hiç gitmemiş, kendisine komplo kurulmuş!.
Merkez Bankası’na üst düzey atamalar..
Milli gururumuz Kızılelma 2026’da göreve başlıyor..
J.P. Morgan’dan Altın için bomba tahmin..
ABD ile İran müzakereler için İstanbul’da bir araya gelecek..
Epstein ile ortalığa saçılan Hollywood’un iğrenç yüzü!.
Gazze’ye nefes olacak Refah Kapısı 2 yıl sonra açılıyor..
CHP’li Başkanlar birbirlerini suçlayarak kavgaya tutuştu!.
Epstein Belgelerinden İhlas Holding CEO’sunun adı çıktı!.
AK Parti ve CHP’ye kapıları kapatan 3 partiden ittifak hazırlığı..
SDG’nin kalesi Ayn El-Arap Suriye yönetimine geçti..
Sedat Peker şehit ailesine ev hediye etti..
Şamil Tayyar’dan olay Kılıçdaroğlu iddiası!.
İstanbul Pazar gününden itibaren kara teslim olacak..
Trump’a İran’ı sordular “Bekleyin Görün” dedi..
AK Partili vekilden emekliler için skandal sözler!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Hamas’tan, İsrail-BAE anlaşmasını reddeden Fas Başbakanı’na teşekkür..

Hamas’tan, İsrail-BAE anlaşmasını reddeden Fas Başbakanı’na teşekkür..
25.08.2020
A+
A-

Hamas, Fas Başbakanı Saadeddin el-Osmani’nin, İsrail ile Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) arasında imzalanan normalleşme anlaşmasını reddetmesini, ‘Filistin davası için olumlu ve destekleyici’ bulduklarını açıkladı.

Hamas, Fas’ın, İsrail ile Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) arasında imzalanan normalleşme anlaşmasını reddetmesini, “Filistin davası için olumlu ve destekleyici” bulduklarını açıkladı.

Hamas Ulusal İlişkiler Büro Başkanı Husam Bedran, yaptığı yazılı açıklamada, Fas Başbakanı Saadeddin el-Osmani’nin İsrail-BAE anlaşmasını reddeden ve tüm normalleşme çabalarına karşı çıkan ifadelerini değerlendirdi.

Osmani’nin açıklamasından memnuniyet duyduklarını kaydeden Bedran, Fas Başbakanı’nın konuşmasını “Filistin davası için olumlu ve destekleyici” bulduklarını vurguladı.

Bedran, “Filistinliler ve Hamas olarak, özellikle işgalci güçlere yönelen Arap rejimlerinin utanılacak bir biçimde çöktüğü bu dönemde, gelen ret açıklamasından ötürü kendisine saygı ve şükranlarımızı sunuyoruz.” ifadelerini kullandı.

Fas Başbakanı Osmani, partisinin bugün düzenlediği etkinlikte yaptığı konuşmada, İsrail ile BAE arasında imzalanan normalleşme anlaşmasını reddettiğini ve “Siyonist oluşumla yapılacak tüm normalleşme çalışmalarına karşı olduğunu” açıkladı.

Fas’ın yönetimi ve halkıyla Filistin’in yanında durmaya devam ettiğini vurgulayan Osmani, “Siyonist yapıyla normalleşme, Filistin halkının haklarını daha çok ihlal etmesi için bir teşviktir.” dedi.

BAE ile İsrail arasındaki
normalleşme anlaşması

ABD Başkanı Donald Trump, 13 Ağustos’ta İsrail ile BAE’nin “ilişkilerini tamamen normalleştirmek” için anlaşmaya vardıklarını duyurmuştu.

BAE resmi ajansı WAM’ın haberinde de İsrail ile BAE’nin, ilişkilerin tesisi için “ortak bir yol haritası” belirleme konusunda anlaştığı ve iki ülkeden yetkililerin ilerleyen haftalarda bir araya gelerek farklı alanlarda ikili anlaşmalar imzalayacağı ifade edilmişti.

BAE, 1979’da Mısır’ın, 1994’te de Ürdün’ün ardından İsrail ile normalleşme anlaşması imzalayan üçüncü Arap ülkesi oldu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.