Site Rengi

HABER ÖZETİ
Trump cep telefonlarına ve bilgisayarlara vergi muafiyeti getirdi!.
CHP’li Üsküdar Belediyesi 1 yılın sonunda maaş ödeyememeye başladı!.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan muhalefete ders gibi sözler!.
Gözler Merkez Bankası’nın açıklayacağı faiz kararında!.
Down sendromlu çocuğu oyun alanına almayan işletmeye ibretlik ceza!.
Devlet hastanesindeki doktorların kan donduran sapıklığı!.
İmamoğlu İnşaat ve 24 şirkete kayyum atandı!.
Asılsız ihbar yapıp 112’yi meşgûl edenlere 15 bin lira ceza geliyor!.
İnsan sağlığı ile oynamanın bedelini basit bir özür ile geçiştirdiler!.
Ekrem İmamoğlu hakim karşısında..
Fenerbahçe’nin yüzde 4,8’lik hisseleri yabancılara satıldı!.
Gözaltına alına gazeteciler Murat Ağırel ve Timur Soykan serbest bırakıldı!.
Özgür Özel’in boykot çağrısı ters tepti!. 2 Nisan’daki harcamalar iki karına çıktı!.
ABD Başkanı Donalt Trump Türkiye’ye geliyor..
Savaşıp Ermenistan’ın kucağından aldığımız sözde gardaşımız Aliyev’in gerçek yüzünü görün!.
Çin Trump’un vergi yaptırımları ile dalga geçti: KAMPANYALARINDAKİ ŞAPKLARINI BİLE BİZ ÜRETİYORUZ!.
Ekrem İmamoğlu protestolarına katılıp tutuklanan 102 genç tahliye edildi..
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile İmralı Heyeti arasındaki ilk görüşme gerçekleşti..
Cumhur İttifakı’nın canını sıkacak genç seçmen anketi!.
Otel faciasının bilirkişi raporu tamamlandı!. Resmen Cinayet!.
Piyasalar alt üst olunca Trump vergi politikalarında geri adım attı!.
ABD ile Çin arasındaki vergi savaşında son durum!.
CHP’li milli voleybolcunun polis nefretine bakın!.
İBB’nin peyzaj aracı ile insan kaçakçılığı yaptılar!.
Şaban Sevinç’ten Fatih Altaylı’ya salvador: ŞEREFSİZ YAVŞAK!.
ABD Çin’in gümrük vergisini yüzde 104’e çıkardığını açıkladı!.
KKTC’de başörtülü öğrencilerin derslere girişi resmi olarak yasalaştı!.
MHP Lideri Bahçeli Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sarayına komşu oldu..
Savcılık Ümit Özdağ hakkında 7 yıl 10 ay hapis cezası talep etti!.
Erdoğan’dan Özel’e 500 bin liralık “Cuntacı” davası!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

HDP’ye soğuk duş! Provokasyon girişimi boşa çıktı!.

HDP’ye soğuk duş! Provokasyon girişimi boşa çıktı!.
06.06.2020
A+
A-

Milletvekilliği düşürülerek cezaevine yollanan HDP’li iki isimle CHP’li Berberoğlu için TBMM’den Kızılay’a yürüyüş yapmaya kalkışan HDP’liler destek bulamadı.

HDP’li vekiller, cezaları kesinleştiği için milletvekillikleri düşürülen üç ismin cezaevine girmesini protesto etmek için Meclis’ten Kızılay’a yürümek istedi. Polis gruba izin vermedi. HDP’liler, Leyla Güven, Musa Farisoğulları ve CHP’li Enis Berberoğlu’nun milletvekilliklerinin düşürülmesi ve ardından tutuklanmasına ilişkin TBMM’de açıklama yaptı ardından da Kızılay’a yürüyüşe geçti. Milli Eğitim Bakanlığı önünde kısa bir arbedenin ardından grup basın açıklaması yapma kararı aldı. Polis, HDP’li milletvekillerine sosyal mesafe uyarısında bulundu. Güven Park’a giremeyen grup adına HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç basın açıklaması yaptı. Ardından grup yeniden Meclis’e döndü.

Akşam’ın haberine göre, Az sayıda HDP’linin yapmak istediği yürüyüş destek bulmazken Instagram canlı yayınını da sadece 450 kişi izledi.

HDP’li Leyla Güven ve Musa Farisoğulları silahlı terör örgütüne üyelik, CHP’li Enis Berberoğlu ise MİT TIR’larının durdurulması davasından hapis cezasına çarptırıldı.

İKİ AY KORONA İZNİ

Öte yandan Maltepe Açık Cezaevi’ne gönderilen Berberoğlu dün akşam “Korona virüs önlemleri” kapsamında izinli olarak cevaevinden çıktı. Berberoğlu, 31 Temmuz 2020’den sonra cezaevine geri dönecek.

SUÇ İŞLEYEN VEKİLE DOKUNULMAZLIK YOK

Avrupa ülkelerinde de çeşitli suçlardan milletvekillerinin dokunulmazlıkları düşürülebildiği gibi yargılanıp cezaevine gönderilen milletvekilleri de var. İşte o örnekler:

Almanya’da 2016 yılında uyuşturucuyla yakalanan Yeşiller Partisi Milletvekili Volker Beck ile radikal bir protesto eylemine katılan Sol Parti Thüringen Eyaleti Meclis Grup Başkanı Bodo Ramelow ve Saksonya Eyaleti Grup Başkanı Andre Hahn’nin dokunulmazlıkları kaldırıldı.

İngiltere’de 2013’te kavgaya karışan İşçi Partili milletvekili Eric Joyce ile eşini döven Muhafazakar Partili Andrew Pelling’in dokunulmazlığı düşürüldü. Avusturya’da 2012’de muhalefet lideri Heinz Christian Strache ve milletvekili Elmar Podgorschek’in dokunulmazlığı kaldırıldı. Danimarka’da 2006’da Adalet Bakanı Lene Esperse ve Müslümanlar hakkında ırkçı ifadeler kullanan milletvekili Jesper Langballe’nin dokunulmazlığı kaldırıldı.

AYRILIKÇILIĞA HAPİS CEZASI

2018’de İspanya Yüksek Mahkemesi, aralarında eski Katalonya Özerk Yönetimi Başkanı Carles Puigdemont’un da olduğu Katalan liderler hakkında uluslararası tutuklama emri çıkardı.

13 Katalan liderin “ayaklanma” suçundan yargılanacağını açıkladı. Tutuklama kararı çıkartılan Puigdemont ve dört eski bakan halen Belçika’da.

AYM BAŞVURUSU KESİN HÜKME ENGEL DEĞİL

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, üç ismin milletvekilliğinin düşürülmesine ilişkin yapılan eleştirilere, “Yasama döneminin sonuna kadar beklenmesi yönünde bir teamül bulunmuyor. Anayasa Mahkemesi’ne bireysel başvuru, kesin hükme engel değildir” dedi.

KİTAPLA POZ OLMAZ

Şentop, CHP’lilerin makam kapısına Anayasa kitapçığı bırakarak protestoda bulunmasıyla ilgili de, “Kitap sağa sola göstermek, basın önünde poz vermek, sağa sola atmak için kullanılan bir materyal değil, okumak, anlamak için vardır” ifadesini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.