Site Rengi

HABER ÖZETİ
Antalya emniyet müdürü ile Böcek ailesinin baş döndüren rüşvet trafiği!.
Balıkesir’de 4,9’luk deprem!.
Yolcu uçaklarında zorunlu su ikramı dönemi başlıyor..
Çoban krizi büyümeye devam ediyor!. 130 bin lira maaşa bulunamıyor!.
Rusya kanser aşısının hazır olduğunu ve ücretsiz uygulanacağını açıkladı..
Evinde karısı ile bastığı jandarmayı öldüren başkomiser hakkında yüreklere su serpen karar!.
30 İl Başkanından Kılıçdaroğlu’na “Geri Dön” çağrısı!.
Antalya Emniyet Müdüründen polislere dublörlü tuzak!.
Görevden alınan Antalya Emniyet Müdürü için gözaltı kararı!.
Antalya emniyet müdürünü yakan Muhittin Böcek iddiası!.
CHP’de şaibeli kurultayı ayak oyunları ile yasalaştırma uyanıklığı!.
Yoksuldan alınan ÖTV yüzde 25, zenginden alınan ÖTV yüzde 8!.
Gürsel Tekin’in kayyum heyetinden bir kişi daha çekildi!.
Diktatörden satılık ultra lüks spor araçlar!.
FETÖ’cülerden alınan Maydanoz Döner TMSF tarafından satışa çıkarıldı!.
Klıçdaroğlu’nun geri dönerse tanımayacaklarmış!.
Kayyum olarak atanan Gürsel Tekin göreve başladı..
CHP’de gerçekleri söyleyenlere tahammül yok!. Barış Yarkadaş’ta partiden kovuluyor!.
Erdoğan fahiş emlak vergisinde geri adım attı!.
Kahpe İsrail işgâl planının ikinci aşamasına geçti!.
İstanbul Cumhuriyet Savcısı boğazı kesilerek öldürüldü!.
CHP kayyum olarak atanan Gürsel Tekin’e ihraç etti!.
Kayyum olarak aranan Gürsel Tekin’den bomba gibi açıklamalar!.
Görevden alınan CHP İstanbul İl Başkanı Çelik’ten açıklama!.
MHP Lideri Bahçeli’den CHP’ye atanan kayyum ile ilgili flaş açıklama!.
Kayyum kararının arsından CHP’nin ağır topları acil toplantıya çağırıldı!.
CHP İstanbul İl Başkanlığı’na kayyum atandı!.
9 ayda 5 bin 832 yangın çıktı!.
CHP’nin sözde ilahiyatçısına göre başörtüsü Allah’ın emri değilmiş!.
Kahpe İsrail Gazze işgâli için 60 bin yedek askeri silah altına alıyor!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Her devrin çakma gazetecisi Nagehan’ın dönüş hızına yetişebilene aşkolsun!. Şimdi de bildirici amirallere sahip çıktı!.

Her devrin çakma gazetecisi Nagehan’ın dönüş hızına yetişebilene aşkolsun!. Şimdi de bildirici amirallere sahip çıktı!.
10.12.2021
A+
A-

Kocası Rasim Ozan Kütahyalı ile birlikte skandallarla gündemden düşmeyen her devrin sözde gazetecisi Nagehan Alçı’nın, Cumhurbaşkanı uçağından uzaklaştırıldığı için taraf değiştirdiği ortaya çıkmıştı!. Başkanlık sistemine savaş açan Nagehan Alçı, şimdi de ‘Darbe imalı bildiri’ yayınlayan emekli amirallere dava açılmasına karşı çıktı!.

Habertürk yazarı Nagehan Alçı, son dönemdeki çıkışları ve söylemleriyle iktidar karşıtı cepheye geçti gibi. Bir süredir Cumhurbaşkanlığı sistemine yönelik sert eleştiriler getirilip Parlamenter Sistem’e geçilmesi kampanyasının en ateşli savunucusu haline gelen Nagehan Alçı, şimdi de iktidara karşı gece yarısı darbe imalı bildiri yayınlayan emekli amirallere dava açılmasına karşı sert eleştiriler getirdi. Alçı’nın iktidar karşıtı bloga yanaşmaya çalıştığı eleştirileri yapılırken, Alçı’nın değişiminde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın uçağına binmesinin veto edilmesinin bunda etkili olduğu iddia ediliyor.

Nagehan Alçı, “Whatsapp iddianamesi ile 12 sene hapis mi olur?” başlıklı yazısında 104 emekli amiralin gece yarısı yayınladıkları darbe imalı bildiri için hazırlanan iddianameyi yerden yere vurdu. 181 sayfadan oluşan iddianamede emekli amiraller için 12 yıla kadar hapis istendiğini hatırlatan Alçı, bildiriye karşı çıktığını ve eleştirdiğini hatırlatarak şunları yazdı:

Devlet Bahçeli ile görüşmüştüm…

“O çok hareketli gün içinde Rasim de bu amiraller bildirisine karşı seri tweet’ler atıp sosyal medyada gündem olunca Devlet Bahçeli tebrik için kendisini aramıştı. Ben de o gün o vesileyle Devlet Bey ile telefonda konuşmuştum. Sayın Bahçeli bu hadiseyi muhtıra olarak değerlendiriyordu ve bana göre de çok haklı kaygıları vardı.

Tehdit kokuyordu, kabul edilemezdi ama…

Başta Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere hükümet kanadından gelen sert tepkileri de çok doğru bulmuştum. Bildiri üslup ve yöntem itibarı ile çok yanlıştı. Türkiye’nin darbe ve askeri vesayet hafızasını canlandırmıştı, tehdit kokuyordu ve kabul edilemezdi. Ancak bu eleştirileri dile getirmekle birlikte o dönem bildiriye imza atan generallerin evlerinden apar topar toplanıp gözaltına alınmalarına karşı çıktım.”

İddianamede somut delil yok, özensiz ve zayıf

Bildirinin üzerinden 8 ay geçtikten sonra iddianame tamamlanmış. Dün 181 sayfalık iddianameyi inceledim ve şunu gördüm: Gözaltılar konusunda yapılan yanlış aynen sürdürülüyor. İddianame somut delillendirmeden yoksun, özensiz ve zayıf. Son derece zorlama bir iddianame bu.

Meral Akşener gibi düşünüyorum: Zevzeklik yapmışlar

Ana omurgası sayfalar süren whatsapp yazışmalarından oluşuyor. Nerede darbe planına işaret eden bir kanıt? Yok! E o zaman 12 yıl hapis neden isteniyor? İddianameyi okuyunca emekli amirallerin Meral Akşener’in dediği gibi zevzeklik yaptığına olan inancım daha da pekişti ama zevzeklik bir suç değil! 

Zevzeklik yapmak suç mu?

Zevzeklik yapmak ne zamandan beri TCK’ya göre 12 yıl hapis ile yargılanmayı gerektiriyor? Kısacası: Bu iddianame hukuki olmaktan çok çok uzak!.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.