Site Rengi

HABER ÖZETİ
Türkiye’nin görev süresini iki yıl daha uzatan Libya Tezkeresi Meclis’ten geçti..
Sadettin Saran’ın Ela Rümeysa Cebeci ile olan skandal yazışmaları!.
İBB’deki Taşeron Dalaveresi ile belediyeyi inek gibi sağmışlar!.
Altın ve gümüş haftaya rekor kırarak başladı!.
Hafta da 4 Gün Mesai tasarısı Meclis gündeminde..
AK Partili vekilden Hakan Fidan hakkında zehir zemberek sözler!.
Kasım Garipoğlu’nun uyuşturucu partilerindeki özel konuğu Derin Talu’ymuş!.
Ali Koç’tan Sadettin Saran hakkında ilk yorum..
CHP’nin çıplak arama palavrasına jet yalanlama!.
Sadettin Saran’ın ifadesinde dikkat çeken Elâ Rümeysa Cebeci ayrıntıları!.
Yüz Yılın Konut Projesi’ne 8 milyon 840 kişi başvurdu..
Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran serbest bırakıldı!.
Başörtüsü ile alçakça dalga geçen Murat Övünç tutuklandı!.
Mehmet Akif Ersoy’un eski eşi Pınar Erbaş da ekranlara veda etti!.
İzmir’den sonra yabancı bir İHA’da Balıkesir’de düştü!.
Sadettin Saran kan testi için Adli Tıp Kurumu’na sevk edildi..
DEM Partili Sırrı Sakık’tan emekli vekil maaşlarına isyan!.
Çok çocuklu ailelere askerlik müjdesi..
Sadettin Saran Türkiye’ye döndü..
Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran Uyuşturucu şüphelisi olarak ifadeye çağrıldı!.
Kılıçdaroğlu aktif siyaseti bırakmadığını açıkladı..
Rüşvet ve Yolsuzluktan Tutuklu Böcek’in gelini hakkında tahliye kararı!.
AK Parti’nin Terörsüz Türkiye raporu Meclis’te..
Gazeteci Levent Gültekin İmam Hatip yorumu için gözaltına alınıp serbest bırakıldı!.
6 defa kırmızı ışık ihlâli yapanın ehliyeti iptal edilecek!.
Rusya AB’yi açıkça uyardı: Vururuz!.
Netenyahu Filistinliler için tasarlanan idam yasasını onayladı!.
Yalı Sapkını!.
Kılıçlı teğmenler hakkında mahkeme son sözü söyledi!.
3,2 milyarlık GSS prim borçlarını siliniyor..
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Hukukçulardan Erdoğan’a destek! “Baro ve odalara darbeyle verilen yetkiler geri alınsın!.”

Hukukçulardan Erdoğan’a destek! “Baro ve odalara darbeyle verilen yetkiler geri alınsın!.”
07.05.2020
A+
A-

Meslek odalarının seçim usullerinin yeniden belirleneceğini müjdeleyen Başkan Erdoğan’a hukukçulardan destek geldi.

Kendi işlerinden çok siyasi söylemleri ve Türkiye’nin lehine olan projelere karşı çıkmakla sık sık gündeme gelen baro ve tabip odalarının seçim usullerinin yeniden belirleneceğini söyleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a avukatlardan tam destek geldi.

Demokrasi ile zerre alakaları yok

Meslek kuruluşlarının darbe anayasaları ile kendilerine verilen yetkileri kullanarak, demokrasiden uzak bir anlayışla hareket ettiklerini belirten Avukat Cüneyt Toraman, şunları ifade etti: “Bu kamu niteliğindeki meslek kuruluşları, ne kuş, ne de deve. 1960 darbesinden sonra 1961 Anayasası ile öyle bir sistem getirdiler. 1980 darbesinden sonra da aynen devam etti. Yani bu kuruluşların amacı bir vesayetin devamını sağlamak. Bugüne kadar devam etti. Keşke 2010 yılındaki değişiklikte bu değişiklik de yapılsaydı. Son derece faşist antidemokratik hükümleri var. Bir kere bile şikayet ettiklerini görmedik. Ne tabip odalarının, ne baroların ne de TMMOB’un. Yüzde 25 oyla Türkiye’deki bütün mimar ve mühendislerin, bütün avukatların, bütün doktorların yetkileri nasıl üzerinizde toplayabiliyorsunuz? Demokrasiyle zerre alakaları yok. Bu çok geç kalmış bir adım olsa da yerindedir. Sadece seçim sisteminin düzenlenmesi değil, Anayasa’nın 135. maddesinin yani kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarının tamamen kaldırılması gerekir. Avukatlar, mühendisler bunlar serbest meslek mensuplarıdır. Bir avukat baroya tabi olmak zorunda kalmasın.”

Türkiye’nin önünde takozlar

Avukat Bülent Demir de, şu değerlendirmede bulundu: “Bir düzenleme yapılması gerektiğini de kabul ediyor ve destekliyorum. Ancak yapılacak olan bu değişikliklerle ilgili sektörü temsilen sadece Adalet Bakanlığı değil de, sektörü temsilen baroların dışında da serbest avukatların da masada olması gerektiği ifade etmek istiyorum. Genelde bizde yasalar yapılırken ilgili kurumlarının dışında o sektörün üyeleri davet edilmiyor ve sonuçta yanlış veya eksik uygulamalar çıkıyor. Sonrasında bunu telafi etmek mümkün olmuyor. İstanbul Sözleşmesi’nde olduğu gibi. Yapılacak olan değişiklikler baroların ülkede yeni Türkiye’nin önünde engel olmasını sağlayacak tavırlarını kırabilmelidir, bunu bekliyorum.”

(yeni akit)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.