Site Rengi

HABER ÖZETİ
Çeteler yine aynı yöntemi kullandı!. Başkanın öldüren tetikçi çocuk çıktı!.
Netenyahu itinin Gazze katliamının arkasından Trump çıktı!.
Altın tüm zamanların rekorunu kırdı!.
DEM Parti Öcalan’ın Umut Hakkı’nın tanınmasını talep etti!.
Muhalefetin vizyonuna bak!. Füze testi yapmayalım, balıklar korkuyor!.
Yapay zeka ile polisi askere üst araması yaptırıp ortalığı karıştırdılar!.
Türkiye’nin 5 G’ye geçiş tarihi belli oldu..
Askeri casusluk davasında 2 tutuklama!.
Cezaevindeyken bile devlete dondurma satıp paraya para demiyorlar!.
Venezuela’dan ABD’ye rest: Kâbusunuz Oluruz!.
Kahpe İsrail hava saldırısı ile Husi Başbakanı öldürdü!.
Avrupa İsrail’e yaptırım konusunda ikiye bölündü!.
Sokak köpekleri için başını açmış!.
Suudi Arabistan’da alkol yasağı kaldırıldı!.
Telefonunuzda bu uygulama varsa banka hesaplarınız gece yarısı boşaltılıyor!.
Morinho kovulduğu takımlardan 3,794 milyar tazminat alıp gitti!.
İBB’deki milyarlık yolsuzluk furyası BDDK raporlarına yansıdı!.
Yolsuzluktan tutuklanan İmamoğlu’nun boşluğunu Mansur Yavaş ile doldurdular!.
Kahpe ABD yine ikiyüzlülüğünü gösterdi!.
Beliktaş’ta Sergen Yalçın dönemi resmen başladı..
ABD Başkanı Trump 5 gündür kayıp!.
Anıtkabir’i “Ümmetin Umudu Erdoğan” sloganları ile inlettiler..
Kaplan: Laikliğin özgürlük olduğunu söyleyen ya salaktır ya asalak!.
İtalya Başbakanı Meloni’ye cinsel içerikli video darbesi!.
AK Partili başkan Jandarmaya küfür ve hakaretler yağdırdı!.
Kassam Tugayları’ndan Kahpe İsrail’e ağır darbe!. Çok sayıda asker pusuya düşürüldü!.
Popüler sohbet uygulamalarına erişim yasağı!.
Papa’ya suikast iddiasıyla bir Türk vatandaşı tutuklandı!.
Trump’tan çarpıcı Bitcoin iddiası: 1 milyon dolar olacak!.
Ülkelerine dönen Suriyelilerin sayısı 450 bin 169 oldu..
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

İBB Meclis Toplantısında kişisel veri tartışması…

12.12.2019
A+
A-

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Bilgi İşlem Müdürlüğünün, BELBİM, Spor AŞ, İGDAŞ, İSKİ ve İSPARK’a abone olan vatandaşlara ait bilgilerin, yapılacak protokol kapsamında İBB ile paylaşılmasını istemesi, Belediye Meclis toplantısında tartışmaya yol açtı.

İBB aralık ayı meclis toplantılarına Saraçhane’deki belediye binasında devam edildi.
Meclis 2. Başkan Vekili Ömer Faruk Kalaycı’nın yönettiği toplantıda, komisyonlardan gelen 115 rapor ele alındı.
Meclis gündeminde 10-13-14-15 ve 16. maddelerde yer alan BELBİM, Spor AŞ, İGDAŞ, İSKİ ve İSPARK’a abone olan vatandaşlara ait bilgilerin yapılacak protokol çerçevesinde İBB ile paylaşılmasına yönelik komisyon raporları görüşüldü.
Maddeler üzerine söz alan CHP’li Hukuk Komisyonu Üyesi Ülkü Sakalar, komisyonların çoğunluk görüşüne katılmadıklarını belirterek, “Zira, Kişisel Verileri Koruma Kurumuna protokollerin hukuka uygun olup olmadığının sorulmasının gerekli olmadığını düşünüyoruz.” dedi.
“Kişisel Verilerin Toplanması Kanunu’na aykırıdır”
AK Parti’li Hukuk Komisyonu Başkanı Muhammet Kaynar ise bahsi geçen maddelerin, İSKİ, İGDAŞ, Spor AŞ ve İSPARK’tan faydalanmak isteyen vatandaşların kişisel verilerinin bir takım paylaşımlara konu edilmesini içerdiğini söyledi.
Kaynar, vatandaşların kişisel bilgilerinin paylaşımının gerekçesini sorgulayarak şöyle konuştu:
“Öncelikle Sayın Belediye Başkanımızın kişisel veri merakını çözemedim. Bu teklifin içinden okuyorum, ‘TC kimlik numarası ile nüfus cüzdanı sorgulama, adres no ile yerleşim yerinde oturanları sorgulama, adı soyadı anne baba adı cinsiyet doğum tarihi doğum  bilgileriyle kişi sorgulama, TC kimlik numarası ile kişi bilgileri sorgulama, adli sicil sorgulama ve PTT gönderi sorgulama’. Şimdi kimin kime ne gönderdiğini kimin kime hangi adli sicil kaydının bulunduğunu, kimin nerede kaç kişi ve kimlerle kaç kişi oturduğunu, kimin kaç çocuğunun ve çocukların kim olduğunu ve kimlerle beraber oturduğunu… Bunların hepsini sorgulamaya izin veren bu protokoller tabii ki kişisel verilerin korunması kapsamındadır. Komisyonun çoğunluğu, bunun kişisel verilerin korunması kapsamında olduğu kanaatinde. Dolasıyla bu konuyla ilgili kurulmuş bir kurum var. Oradan sorulması ve bu bilgilerin kişisel bilgi olmaması, Kişisel Veri Koruma Kanunu kapsamında tedbirler alınıp alınmadığının değerlendirilmesinden sonra ancak paylaşılabilecek verilerdir.”
Şahsına ait verilerin bu şekilde paylaşılacak olmasına karşı olduğunu belirten Kaynar, aynı şekilde Meclisteki hiçbir üyenin de verilerin paylaşılmasına müsaade etmeyeceğini vurguladı.
Vatandaşlara ait bütün verilerin ilgili kurumlardan alınarak Büyükşehir Belediyesinde toplanarak yapılmak istenenin ne olduğunu merak ettiğini dile getiren Kaynar, “Zaten Ekrem Bey’in göreve ilk başladığı dönemde bu konuyla ilgili Türkiye’de ciddi gündem olmuş bir sıkıntı var. Bu verilerin paylaşılması ve bir elde toplanması kesinlikle kişisel verilerin toplanması kanununa aykırıdır.” ifadelerini kullandı.
İlgili maddelerin Kişisel Verileri Koruma Kurumundan görüş almak üzere Bilgi İşlem Müdürlüğüne iade edilmesi oy çokluğu ile kabul edildi.
Bu arada, Meclis 2. Başkan Vekili Kalaycı’nın okuduğu bildiri ile Meclis’te bulunan partilerin ortak kararı ile Nobel Edebiyat Ödülü’nün Avusturyalı yazar Peter Handke’ye verilmesi kınandı.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.