Site Rengi

HABER ÖZETİ
İstanbul Cumhuriyet Savcısı boğazı kesilerek öldürüldü!.
CHP kayyum olarak atanan Gürsel Tekin’e ihraç etti!.
Kayyum olarak aranan Gürsel Tekin’den bomba gibi açıklamalar!.
Görevden alınan CHP İstanbul İl Başkanı Çelik’ten açıklama!.
MHP Lideri Bahçeli’den CHP’ye atanan kayyum ile ilgili flaş açıklama!.
Kayyum kararının arsından CHP’nin ağır topları acil toplantıya çağırıldı!.
CHP İstanbul İl Başkanlığı’na kayyum atandı!.
9 ayda 5 bin 832 yangın çıktı!.
CHP’nin sözde ilahiyatçısına göre başörtüsü Allah’ın emri değilmiş!.
Kahpe İsrail Gazze işgâli için 60 bin yedek askeri silah altına alıyor!.
Tepkiler çığ gibi büyüyünce hükümet emlak vergisini geri adım attı!.
Jandarmaya hakaretler yağdıran AK Partili Başkan istifa etti!.
Bakan Yılmaz Tunç’tan af açıklaması..
30 yaş üstü öğrencilere indirim müjdesi!.
Afganistan’daki deprem felaketinde ölenlerin sayısı 800’e ulaştı!.
İBB’nin hafriyat vurguncusu hakkında Kırmızı Bülten kararı!.
Öyle bir zam geliyor ki vatandaş isyan edip sokaklara dökülecek!.
Afganistan’daki 6 büyüklüğündeki depremde 250 kişinin öldüğü açıklandı..
Çeteler yine aynı yöntemi kullandı!. Başkanın öldüren tetikçi çocuk çıktı!.
Netenyahu itinin Gazze katliamının arkasından Trump çıktı!.
Altın tüm zamanların rekorunu kırdı!.
DEM Parti Öcalan’ın Umut Hakkı’nın tanınmasını talep etti!.
Muhalefetin vizyonuna bak!. Füze testi yapmayalım, balıklar korkuyor!.
Yapay zeka ile polisi askere üst araması yaptırıp ortalığı karıştırdılar!.
Türkiye’nin 5 G’ye geçiş tarihi belli oldu..
Askeri casusluk davasında 2 tutuklama!.
Cezaevindeyken bile devlete dondurma satıp paraya para demiyorlar!.
Venezuela’dan ABD’ye rest: Kâbusunuz Oluruz!.
Kahpe İsrail hava saldırısı ile Husi Başbakanı öldürdü!.
Avrupa İsrail’e yaptırım konusunda ikiye bölündü!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

İBB’nin skandal sekreter yardımcısı Şişli’nin şüpheli sıfatıyla ifadesi alınacak!.

İBB’nin skandal sekreter yardımcısı Şişli’nin şüpheli sıfatıyla ifadesi alınacak!.
07.02.2020
A+
A-

İstanbul Büyükşehir Belediyesine (İBB) bağlı İSMEK’in çalışanlarına aşağılayıcı ve ayrımcı ifadeler kullandığı iddiasıyla hakkında soruşturma başlatılan İBB Genel Sekreter Yardımcısı Yeşim Meltem Şişli’nin ‘şüpheli’ sıfatıyla ifadesi alınacak.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca Şişli ve eski Hayat Boyu Öğrenme (HBÖ) Müdürü Erkan Duyar tarafından İSMEK bölge sorumlularının da yer aldığı 19 kadına hakaret edildiği iddiasına ilişkin, şikayetçilerin avukatı Ferah Yıldız’ın yaptığı suç duyurusu üzerine başlatılan soruşturma sürüyor.

Soruşturmada, suç dilekçesinin sunulmasının ardından, 31 Ocak Cuma günü şüpheli Yeşim Meltem Şişli’den şikayetçi olan 19 kadının “mağdur” sıfatıyla ifadeleri alındı. Avukat Ferah Yıldız, 3 Şubat Pazartesi günü sunduğu yeni suç duyurusu dilekçesiyle belediyenin HBÖ Müdürü Erkan Duyar’ın da aynı kapsamda “şüpheli” olarak cezalandırılmasını talep etti.

Başsavcılığın, şüpheli Şişli hakkında, Türk Ceza Kanunu’nun (TCK) 115/3. maddesinde yer alan ve 3 yıla kadar hapis cezası öngörülen “inanç, düşünce ve kanaat hürriyetinin kullanılmasını engelleme” suçundan soruşturma yürüttüğü öğrenildi. Diğer şüpheli Erkan Duyar hakkında ise TCK’nın 257. maddesinde hüküm bulan ve 2 yıla kadar hapis cezası öngörülen “görevi kötüye kullanma” suçu yönünden soruşturma yürütüldüğü belirtildi.

– Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının müdahillik talebi

Genel soruşturmadan sorumlu Başsavcıvekili Ömer Faruk Yıldırım’ın yürüttüğü soruşturma kapsamında, “şüpheli” Yeşim Meltem Şişli’nin ifadesi alınmak üzere İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına davet edildiği kaydedildi.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının da müdahillik talebinin olduğu soruşturmada, eski HBÖ Müdürü Ali Koca’nın da tanık olarak bilgisine başvurulduğu bilgisi edinildi.

– Suç duyurusu dilekçesinden

Şikayetçilerin avukatı Ferah Yıldız tarafından 3 Şubat’ta İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına sunulan suç duyurusu dilekçesinde, şüpheli Yeşim Meltem Şişli’nin göreve geldikten çok kısa bir süre sonra, 19 Ağustos 2019’da müştekilerin izin sonrası ilk iş gününde İBB Saraçhane binasında bölge sorumlularıyla bir toplantı gerçekleştirdiği, toplantıda müştekileri ilk defa görmesine ve haklarında hiçbir şey bilmemesine rağmen çok ağır ve rencide edici hakaretlerde bulunarak aşağıladığı öne sürülüyor.

Dilekçede, Şişli’nin, “Kaçınız bekarsınız, bir el kaldırın bakalım. Bu ne böyle, hepsi bekar neredeyse. Bunları akşam itfaiyecilerle buluştursanız müdür bey. Bir gece organize edin hemen, eşleşsinler. En şanslı müdür bu müdür, bu kadar kadınla çalışıyor… Size araç da vermemişler. Bu sıcakta başınız da kapalı, ne yapıyorsunuz, terliyorsunuzdur ve kokuyorsunuzdur… Bence hiçbiriniz yönetici değilsiniz, formasyonunuz yok bir kere… Hepinizin diksiyonları berbat, acil eğitim almalısınız…” şeklinde ithamlarda bulunduğu aktarılmıştı.

Yapılan suç duyuruyla ilgili başsavcılığa gelen 19 şikayetçinin ifadeleri alınmış ve kişilerin hepsi sorumlu yöneticilerden şikayetçi olduklarını bildirmişti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.