Site Rengi

HABER ÖZETİ
Beşiktaş Avrupa’ya veda etti…
Paşinyan Netenyahu itinin gazına gelmedi!.
Altın fiyatları rekora gidiyor..
Geberen FETÖ’nün arşivinden çıkan mektuplar!. Devlet erkanı neler yazmış neler!.
Bülent Arınç’tan siyaseti gerecek skandal af açıklaması!.
Akaryakıt fiyatlarına bir zam daha!.
Ünlüler dünyasındaki taciz ifşaları çığ gibi büyümeye devam ediyor!.
Yine Kuduz Köpek gibi polise saldırdılar!.
DEM heyeti komisyon sonrası ilk defa İmralı’da..
Kendisine tecavüz girişiminde bulunan polisi vuran genç kız ceza almadı..
Şimdi de Değerli Konut vergisi ile silkeleneceğiz!.
Kahpe İsrail Şam’ı vurdu!.
Cumhurbaşkanı Erdoğan Çelik Kubbe’nin envantere alınacağını açıkladı..
Eski MKE Başkanı casusluktan tutuklandı!.
Kapalıçarşı’daki 1,250 miyarlık pırlanta vurgununda 40 kişi gözaltına alındı!.
81 il de sığınaklar inşa edilecek!.
Balıkesir yeni depremlerle sarsılmaya devam ediyor!.
Bay Kemal geri dönüyor…
İsrailliler Gazze’deki katliamları protesto etmek için meydanlara döküldü!.
Zelensky Putin ile barış görüşmeleri için Türkiye’yi işaret etti..
Trump‘ın büyükelçisi’nden gazetecilere alçakça hakaretler!.
Memurların yeni zam oranları belli oldu..
Tayanç Ayaydın’ın mesajları uygunsuzmuş ama taciz etmemiş
MHP Lideri Bahçeli’den Terörsüz Türkiye vurgusu: BU ALTIN FIRSATI HEBA ETMEYELİM!.
İstanbul’da kiralara yüzde 40 zam!.
Adalet Bakanlığı’ndan emniyete Mücahit Birinci talimatı!.
Dilek İmamoğlu’nun avukatı da gözaltına alındı!.
CHP’den istifa eden bir başkan daha AK Parti’ye geçmeye hazırlanıyor..
Türkiye’nin son hamlesi Kahpe İsrail’e kabusu yaşatıyor!.
Kahpe evladı Netenyahu 20 kişinin ölüm emrini verdiği saldırıyı “Trajik Bir Kaza” diyerek geçiştirdi!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

İçişleri Bakanlığı: 2,5 yılda 408 terörist teslim oldu

İçişleri Bakanlığı, güvenlik güçlerinin yürüttüğü çalışmalar kapsamında, 2017 yılından beri 408 teröristin ikna yoluyla teslim olduğunu açıkladı.

İçişleri Bakanlığı: 2,5 yılda 408 terörist teslim oldu
28.07.2019
A+
A-

İçişleri Bakanlığı, güvenlik güçlerinin yürüttüğü çalışmalar kapsamında, 2017 yılından beri 408 teröristin ikna yoluyla teslim olduğunu açıkladı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, Jandarma  Genel Komutanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü birimleri, Türkiye'yi tehdit eden tüm terör örgütleriyle mücadelesine kararlılıkla devam ediyor. Silahlı mücadelenin yanı sıra gençlerin örgütten kurtarılması için de önemli adımlar atılıyor. Çocuk ve gençleri acımasızca suistimal eden terör örgütü PKK/KCK’nın, Irak ve Suriye’de bulunan örgüt kamplarında zorla tutulan ve yaşları 9'a kadar düşen sadece çocuklardan oluşan kampları bulunuyor.

Terör örgütlerinden koparılanların, başta eğitim olmak üzere hayatlarını hiçbir korku ve baskı altında kalmadan kendilerinin şekillendirmelerine imkân tanınıyor. Evlerine geri dönenler, bu süreçte devletin kendilerine bu kadar sahip çıkacağını tahmin etmediklerini, sürecin her aşamasında devletin güvenlik birimlerinin yanlarında olduğunu, devletin bu gerçek yüzünün bilinmesi halinde örgütte kimsenin kalmayacağını, insana insan olduğu için değer verildiğini gördüklerini, hiçbir çıkar gözetilmediğini ve artık geleceğe umutla baktıklarını söyledi.

408 TERÖRİST İKNA YOLUYLA TESLİM OLDU

PKK/KCK terör örgütü ile aşırı sol terör örgütlerinin tüm kirli yalanlarına ve çirkin yüzüne rağmen güvenlik güçlerinin ikna çalışmaları sayesinde; 2017 yılında 105, 2018 yılında 165 ve 2019 yılında bugüne kadar 138 olmak üzere toplam 408 terörist, terör örgütlerinden ayrılarak teslim oldu.

TESLİM OLANLAR, ÖRGÜT İÇİNDE YAŞANANLARI GÜN YÜZÜNE ÇIKARDI

Teslim olan teröristler terör örgütünün iç yüzünü de tek tek anlattı. Teröristler, terör örgütünün değişik yöntemlerle kendilerini kandırdıklarını, örgüt içinde üst seviye teröristlerle alt kademelerdeki teröristler arasında çok büyük uçurumların olduğunu, lider kadrodaki teröristlerin zevk ve sefa içerisinde yaşarken, kendilerinin aç ve susuz dağlarda hayatta kalmaya çalıştıklarını anlattı. Yine teslim olan teröristler ifadelerinde, lider teröristlerin kendi güvenliklerini sağlamaları için diğer teröristleri riske attıkları, erkek ve kadın teröristlerin aralarındaki gönül ilişkileri nedeniyle infaz edildiğini, lider teröristlerin kendileri ile birlikte olmak istemeyen teröristleri ajan olduklarını söyleyerek öldürttüğünü, bazı teröristlerin hamile kalmaları durumunda gözetim altında doğan bebekleri Irak’ın Mahmur kentindeki terörist kamplarındaki ailelere verdiklerini ve bazılarının da parayla Avrupa ülkelerine satıldığını söyledi.

ÖRGÜT, TESLİM OLMAK İSTEYEN TERÖRİSTLERİ HÜCRELERE KAPATIYOR

İfadelerinde, teslim olmak isteyen çok sayıda terörist olduğunu ve tespit edilenlerin hücrelere kapatılarak engellenmeye çalışıldığını belirten teröristler, bir kısmının da DEAŞ terör örgütü ile savaşma bahanesi ile ölüme terk edildiğini söyledi. Teslim olmaları halinde güvenlik güçleri tarafından öldürüleceklerini ve işkence edileceği yönünde propaganda yapıldığını ifade eden teröristler, ancak teslim olmaları ile birlikte kendilerine herhangi bir kötü muamelede bulunulmadığını, aileleri ile rahatça görüştüklerini ve her türlü adli yardımda bulunulduğunu belirtti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.