Site Rengi

HABER ÖZETİ
Kahpe İsrail’den Fransa’ya küstah tehdit!. Filistin’i Devlet Olarak Tanırsan Sokaklarını Karıştırırız!.
Fransa Filistin’i resmen devlet olarak tanıyacağını açıkladı..
10 soruda “Gayrimenkul Sertifikası” ile borsadan ev alma süreci…
Merkez Bankası aylar sonra faiz indirimine gitti..
Teröristlerden boşalan mağaralar beton dökülerek kapatılacak!.
Kaşıkla verdiğini kepçeyle alan devletten ilginç zam açıklaması!.
Gözler Merkez Bankası’nın açıklayacağı faiz kararında..
Eskişehir’deki orman yangınında 10 işçi şehit oldu!.
Türkiye’nin Eurofighter anlaşması İsrail ve Yunanistan’a soğuk duş aldırdı!.
40 derece ile İstanbul en sıcak günü yaşıyor!.
Başkan Trump’dan eski Başkan Obama’ya “Vatan Haini” göndermesi!.
Muharrem İnce’nin Memleket Partisi resmen kapatıldı..
Bakan Fidan’dan Kahpe İsrail’e açık uyarı!. Suriye’den Uzak Dur, Müdahale Ederiz!.
İBB’ye yapılan 8. dalga yolsuzluk operasyonunun perde arkası!.
Öcalan’ın emriyle DEM Parti’nin ismi yeniden değişiyor..
İstanbul’da yapılacak Rusya Ukrayna Zirvesi’nin tarihi belli oldu..
Dev santrali 4 katı borçla böyle batırdılar!.
Tutuklu bulunan 200 PKK’lı serbest bırakıldı!.
Netenyahu iti zehirlenip hastaneye kaldırıldı!.
Rusya’da 7,3 şiddetinde deprem!.
ATM’lerde 6 aylık periyotlarla şifre değiştirme zorunluluğu geliyor..
Kıbrıs Barış Harekâtı’nın 51. yıldönümü kutlu olsun..
ÖTV oranlarına kazık gibi zam!.
Silah bırakan PKK’lıların ev dönüş haritası belli oldu…
Aliyev’den Putin’i kızdıracak açıklama!.
Süveyda’daki çatışmalar durduruldu!.
CHP eski Genel Başkanı Altan Öymen hayatını kaybetti..
DEM Partili Bakırhan’dan flaş ittifak açıklaması..
Yunus Emre Vakfı Başkanı naylon fatura ile 400 milyon vurgun yapmış!.
Selahattin Demirtaş’ın tahliye talebi reddedildi!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

İçişleri Bakanlığı: “Okulların çevresindeki olaylar yüzde 25.1 oranında azaldı!.”

İçişleri Bakanlığı: “Okulların çevresindeki olaylar yüzde 25.1 oranında azaldı!.”
07.12.2019
A+
A-

Ülke genelinde alınan güvenlik tedbirleri sayesinde, 2019-2020 eğitim-öğretim döneminin ekim ve kasım aylarında, bir önceki dönemin aynı aylarına göre okullar çevresinde meydana gelen yaralama, tehdit, hakaret, hırsızlık gibi olaylarda yüzde 25,1 azalma kaydedildi.

İçişleri Bakanlığı, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı arasında geçen yıl imzalanan ‘Okullar ve Çevresinin Daha Güvenli Hale Getirilmesine Yönelik İş Birliği Protokolü’ kapsamında, 2018-2019 eğitim öğretim döneminde polis-jandarma sorumluluk bölgesinde bulunan okullar öncelik derecelerine göre tasnif edildi. Bu tasnifin ardından okullarda okul kolluk görevlisi, güvenli eğitim koordinasyon görevlisi, polis ve jandarma devriye personeli ile özel güvenlik görevlileri görevlendirildi. İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, alınan tedbirler sayesinde 2018-2019 eğitim öğretim döneminde okul çevrelerinde meydana gelen olaylarda, bir önceki döneme göre yüzde 11,3 azalma sağlandı.

2019-2020 DÖNEMİNDE YÜZDE 25 AZALDI

Güvenlik tedbirleri 2019-2020 eğitim-öğretim döneminde de devam etti. Bu dönem polis-jandarma sorumluluk bölgesindeki okullarda 1413 okul kolluk görevlisi, 22 bin 799 güvenli eğitim koordinasyon görevlisi, okul giriş ve çıkış saatlerinde güvenliği sağlamak üzere 5 bin 404 polis ekibi ile 3 bin 624 jandarma devriye personeli ve 20 bin özel güvenlik görevlisi görevlendirildi.

Yaya devriyeler ve motorize ekiplerle yapılan denetimler ve alınan tedbirler sayesinde 2019-2020 eğitim-öğretim döneminin ekim ve kasım aylarında bir önceki dönemin aynı aylarına göre okullar çevresinde meydana gelen yaralama, tehdit, hakaret, hırsızlık gibi olaylarda yüzde 25,1 azalma kaydedildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.