Site Rengi

HABER ÖZETİ
ABD Orta Doğu’yu kana bulamaya hazırlanıyor!.
Bakan Tekin Ramazan etkinliklerini hedef alanları topa tuttu..
Terörsüz Türkiye komisyonu raporunu tamamladı..
İngiliz Kraliyet ailesinde Epstein depremi!.
Eski İsrail başbakanından Erdoğan itirafı: ÇOK TEHLİKELİ BİR LİDER!.
Galatasaray Juventus’u sahaya gömdü..
Okullardaki Ramazan etkinlikleri yine birilerine laik ataklar geçirtti!.
Hangi ülke de kaç saat oruç tutulacak…
İran ABD ile müzakerelerde anlaştığını duyurdu..
İ*beniliği yayıp özendirene hapis cezası geliyor..
İçişleri Bakanı Çiftçi, 1 milyon 236 bin Suriyelinin geri döndüğünü açıkladı..
Devlet Bahçeli’den CHP’ye: İstanbul’da tezgahınız bozuldu öfkeniz buna mı..
AK Parti’den erken seçim açıklaması..
Katar’daki askeri darbeye Türkiye engel olmuş..
Yıldız Tilbe Gazze’de 100 bin kişiye iftar verecek..
CHP’li Başkan Lâl Denizli uyuşturucu kapsamında ifadeye çağrıldı..
İmamoğlu’nun sahte diploma davası yaza ertelendi..
Kıbrıslı deyyusun laiklik üzerinden yaptığı alçak propaganda..
PKK’nın alçak işbirliklerinin itirafları dökülmeye başladı..
İran anlaşmaya varmazsa İsrail’in saldırılarına destek olacak..
DEM Parti heyeti yarın İmralı’ya gidiyor..
Özgür Özel çevrecilik nutukları atarken CHP’li Başkan zeytin ağacı katliamı yaptı!.
3 polisimizi şehit eden DEAŞ’lılar 2 ay önce terör örgütü üyeliğinden beraat etmişler!.
Suriye’den çekilen ABD’nin üs sayısı 8’den 2’ye düştü..
Sarı sayfa üzerinden sahte ilan ve fiyat şişirme dönemi sona eriyor..
Nefes kesen karşılaşmanın galibi Fenerbahçe oldu..
NATO’da PKK-SDG’yi sattı..
İBB davası canlı yayınlanacak mı..
Ev hanımlarına emeklilik teklifi TBMM’ye sunuldu..
Sosyal medyada asıp kesen troll çetesi devri kapanıyor..
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

İdlib şehitlerine hüzünlü veda…

İdlib şehitlerine hüzünlü veda…
12.02.2020
A+
A-

Rejim unsurları tarafından İdlib’de gerçekleştirilen yoğun topçu ateşi sonucu şehit olan Piyade Uzman Onbaşı Açıkgöz, Piyade Uzman Onbaşı Alper, Piyade Uzman Onbaşı Albayrak, Piyade Uzman Onbaşı Saylak ve Uzman Onbaşı Özcan son yolculuklarına uğurlandı.

Rejim unsurlarınca İdlib’de gerçekleştirilen yoğun topçu ateşi sonucu şehit olan Piyade Uzman Onbaşı İbrahim Halil Açıkgöz’ün cenazesi, memleketi Gaziantep’te toprağa verildi.

Şehit Açıkgöz’ün Türk bayrağına sarılı tabutu, cenaze töreni için kent merkezindeki Bahaeddin Nakıboğlu Camisi’ne götürüldü.

Törene, şehidin babası Hasan, annesi Süreyya, kardeşleri Mehmet, Kazım, Feride ve 8 yaşındaki Mustafa Miraç ile aile yakınları, Adalet Bakan Yardımcısı Şaban Yılmaz, Vali Davut Gül, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile AK Parti, CHP ve MHP’li milletvekillerinin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

Tören sırasında şehidin yakınları, tabuta sarılıp gözyaşı döktü, Türkçe ve Kürtçe ağıtlar yaktı.

Gaziantep Müftüsü Ahmet Çelik’in kıldırdığı cenaze namazının ardından Açıkgöz’ün cenazesi, asri mezarlıktaki şehitliğe defnedildi.

ŞEHİT UZMAN ONBAŞI NİĞDE’DE SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Saldırıda şehit olan Piyade Uzman Onbaşı Enes Alper’in (23) naaşı, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi morgundan alınarak, merkeze bağlı Yıldıztepe beldesindeki babaevine götürüldü.

Helallik alınmasının ardından şehidin cenazesi, törenin düzenleneceği belediye önüne getirildi.

Şehidin alana getirilişi sırasında annesi Keban, babası Mehmet Ali Alper, nişanlısı Sibel Altınyüzük ve kardeşleri, tabuta sarılarak gözyaşı döktü.

İl Müftü Yardımcısı Ali Çetin’in kıldırdığı cenaze namazının ardından Alper’in naaşı, belde mezarlığında gözyaşları arasında defnedildi.

KAYSERİ ŞEHİDİNİ UĞURLADI

Saldırı’da şehit olan Piyade Uzman Onbaşı İbrahim Albayrak’ın naaşı, memleketi Kayseri’de toprağa verildi.

Kayseri Devlet Hastanesi morgundan alınarak babaevine getirilen 24 yaşındaki şehit İbrahim Albayrak’ın naaşı, helallik alınmasının ardından Kalem Kırdı Camisi’ne götürüldü.

Törende, şehidin annesi Güler, babası Bayram, İdlib’de uzman çavuş olarak görev yaptığı öğrenilen kardeşi Doğan ve diğer kardeşi Alperen, tabuta sarılarak gözyaşı döktü.

Şehidin fotoğrafını öpen Alperen Albayrak, “Sen soğuğu sevmezsin. Şimdi karın altında nasıl yatacaksın ağabeyim.” ifadelerini kullandı.

İl Müftüsü Şahin Güven’in kıldırdığı cenaze namazının ardından şehidin tabutu, askerlerin omuzlarında taşınarak top arabasına konuldu.

Albayrak’ın naaşı, vatandaşların tekbirleri eşliğinde getirildiği Kartal Şehitliği’nde toprağa verildi.

“BİRAZ DAHA YANINDA DURAYIM”

Şehit Piyade Uzman Onbaşı Fatih Saylak’ın (26) cenazesi ise memleketi Kahramanmaraş’ta toprağa verildi.

Saylak’ın Türk bayrağına sarılı tabutu, Necip Fazıl Şehir Hastanesi morgundan alınarak konvoy halinde kara yoluyla ilçeye bağlı Kale Mahallesi’ndeki baba ocağına götürüldü.

Şehidin naaşı, cenaze aracında tekbirler eşliğinde Kepir Mezarlığı’na getirildi. Burada şehidin babası Ömer, annesi Nigar, kardeşleri Ayşe, Osman, İbrahim ve Elife Saylak, tabuta sarılarak ağıt yaktı.

Anne Nigar Saylak’ın, oğlunun tabutuna sarılarak, “Biraz daha yanında durayım” sözleriyle acısını dile getirmesi, törene katılanlara duygusal anlar yaşattı.

Törene şehidin ailesi ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, Vali Vahdettin Özkan, Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, 6. Mekanize Piyade ve Garnizon Komutan Vekili Tuğgeneral Ertuğrul Sağlam, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç, CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç ve diğer yetkililer ile vatandaşlar katıldı.

İl Müftüsü Celal Sürgeç’in kıldırdığı cenaze namazının ardından şehit Saylak’ın naaşı, Kepir Mezarlığı’na defnedildi.

Tören sırasında güçlükle ayakta durduğu görülen şehidin yakınları protokol üyelerince teskin edilmeye çalışıldı.

“EN GÜZEL DAMATLIĞI GİYDİNİZ”

Şehit Piyade Uzman Onbaşı Davut Özcan’ın (25) cenazesi ise Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi morgundan alınarak cenaze töreni için Nur Camisi ve Külliyesi’ne getirildi.

Törene katılan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan ve protokol üyeleri, burada şehidin babası Bünyamin Özcan ve diğer aile fertlerine başsağlığı diledi.

Şehidin yakınları, tabuta sarılarak gözyaşı döktü.

Siirt’in Eruh ilçesinde terör örgütü PKK’ya yönelik operasyonda 2019 yılında şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Yasin Baran’ın annesi Pakize Baran da tabutun başında, “Benim Yasinime de selam götür. Kader arkadaşı oldunuz kuzum. ‘Annen iyi, annene bir şey olmaz’ de. Mekanın cennet olsun. Damatlık giydiremedik kusura bakma kuzum. En güzel damatlığı giydiniz siz.” diye ağıt yaktı.

İl Müftüsü Şahin Yıldırım’ın öğle vakti kıldırdığı cenaze namazının ardından, protokol üyeleri ve vatandaşlar, şehidin Türk bayrağına sarılı tabutunu top arabasına taşıdı.

Bir süre top arabasında taşınan şehidin naaşı, Balışeyh ilçesine bağlı Aydınşeyh köyünde defnedildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.