Site Rengi

HABER ÖZETİ
Türkiye ile Almanya arasında Eurofighter anlaşmasını imzaladı..
AKOM’dan İstanbul için dolu uyarısı!.
Trump’tan Netenyahu’ya soğuk duş: Süreç Türkiye’siz Olmaz!.
İtirafçı olan Hüseyin Gün her şeyi anlattı..
Casusluktan tutuklanma talebi ile mahkemeye sevk edildiler!.
Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Terörsüz Türkiye zirvesi..
Özgür Özel’in eylem savsatası hüsran ile sonuçlandı!.
İmamoğlu casusluktan ifade vermek üzere Çağlayan Adliye’sine getirildi!.
PKK Türkiye’den tamamen çekiliyor..
Şimdi de ülkesini İsviçre’ye şikâyet etti!.
Akaryakıta geceyarısı kazık gibi zam!.
Bir belediye daha AK Parti’ye geçiyor..
Kafayı çekip direksiyona geçen İETT şoförü bariyerlere saplandı!.
TELE 1 TV’ye kayyum atandı!.
81 il de 500 bin konut projesinin tüm detayları belli oldu..
CHP kurultay iptal davası reddedildi!.
CHP kurultay iptal davası bugün görülecek..
İmamoğlu’na casusluk soruşturması!.
İstanbul için şiddetli sağanak yağış uyarısı!.
Trump Venezuela’ya kara operasyonu yapacaklarını açıkladı!.
Trump’un yaptırım tehdidine Putin’den jet cevap: Bizi Etkilemez!.
Ahmet Türk yerine kayyum atanan davadan beraat etti!.
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı..
Tufan Erhürman: İlk ziyaretimi Türkiye’ye yapacağım..
Trump-Putin görüşmesi ambargo ile sonuçlandı!.
Merkez Bankası bugün faiz kararını açıklayacak..
Türkiye çelik üretiminde Avrupa Lideri oldu..
Birileri yine üniversiteleri karıştırmaya başladı!.
Sözde Genel Başkan Özgür Özel yine icazet almaya Silivri’ye gitti!.
Altın da sın 5 yılın en sert düşüşü!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

İdlib’e sızmaya çalışan Esad rejimi ve İran destekli Şii milisler püskürtüldü!.

İdlib’e sızmaya çalışan Esad rejimi ve İran destekli Şii milisler püskürtüldü!.
02.06.2021
A+
A-

Esad rejimi ve İran destekli Şii milisler çatışmasızlık bölgesi olan İdlib’e sızma girişimi muhalifler tarafından engellendi.

Muhalif gruplar, dün gece rejim güçlerinin güney İdlib kırsalında gerçekleştirdiği yeni bir sızma girişimini püskürttü.

Star.com.tr’nin yerel kaynaklardan aktardığı habere göre, rejim güçlerinin kentin kuzeyindeki Jaradah köyüne ilerleme girişimine ağır makineli silahlarla karşılık verildiğini söyledi.

Rejim askerlerinin Gab ovasında bulunan sivillerin tarlalarını yakmasından sonra İdlib’in güney kırsalı ve Hama’nın batısındaki muhalifler ile rejim güçleri temas hatlarında tansiyon yükseldi.

İdlib bölgesi, geçtiğimiz yılın Mart ayında Rusya ile Türkiye arasında imzalanan ateşkes anlaşmasında çatışmasızlık bölgesi olarak belirlenmesine rağmen Rusya ve İran’a bağlı rejim güçleri ve Şii milisler tarafından neredeyse her gün ateşkes ihlal ediliyor.

Esed’in ‘açlık bombaları’ halkı vuruyor

Beşşar Esed rejimi Suriye’nin İdlib, Halep ve Hama illeri kırsalındaki ekili tarlaları “açlık bombası” adı verilen yöntemle yakıyor.

Rejim güçleri, Hama’nın kuzeyindeki Latamina ilçesinde ve Şakusiye köyünde, batı Halep kırsalındaki Etarib ilçesinde ve İdlib’in doğusundaki Serakib ilçesi kırsalında sivillerin ektiği tarlaları düzenledikleri top ve havan saldırılarıyla ateşe veriyor.

“Açlık bombası” yöntemiyle sivillerin tarlalarını hedef alan rejim güçlerinin, çiftçilerin mahsul alamamasını ve binlerce sivilin aç kalmasını amaçladığı belirtiliyor.

İdlib Sivil Savunma (Beyaz Baretliler) Müdürü Mustafa Hac Yusuf, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Esed rejimi güçlerinin askeri muhaliflerin cephe hatlarına yakın olan, hasat zamanı gelmiş tarları yaktığını söyledi.

Hac Yusuf, yakılan tarlalarda büyük oranda buğday ve arpa ekili olduğunu vurguladı.

Esed rejiminin tarlaları yakarak halkı daha da zor durumda bırakmayı ve binlerce sivili aç bırakmayı amaçladığını belirten Hac Yusuf, “Cephe hattındaki çıkan yangınlara müdahale edemiyoruz. Rejim güçleri, hareket eden herhangi bir araca saldırı düzenliyor.” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.