Site Rengi

HABER ÖZETİ
Murat Aci’nin katilleri Eylem Tok ve Bülent Cihantimur istenen ceza belli oldu..
Meksika’daki Kartellerin hesaplaşmasında 55 kişi hayatını kaybetti..
ABD yine eşek yerine koyacak sözde Kürt guruplar buldu..
TBMM Başkanı Kurtulmuş CHP Lideri Özel’i ziyaret edecek..
CHP’de Bay Kemâl’i geri getirme operasyonu başladı..
Rusya ile İran arasında 500 milyon euroluk gizli anlaşma..
Gözler yarın Beştepe’deki terör ve emekli ikramiyesi kararında..
İstanbul’da kuduz vakaları patlak verdi..
ABD ile İran arasındaki müzakereler perşembe günü devam edecek..
Özgür Özel’den Abdullah Gül açıklaması..
Gazze’de can kayıpları 72 bini geçti..
Trump küresel vergi oranını yüzde 10’dan yüzde 15’e çıkardığını açıkladı..
Metrobüsü birbirine katıp “Savcıyım” yalanıyla tehditler savuran köpekperest gözaltına alındı!.
Mazota 2,40 TL zam!. Çok şükür litresi 60 lirayı geçti..
Almanya, Fransa ve İsveç’ten “İran’ı Terk Edin” uyarısı!.
Ronaldo takım arkadaşları ile birlikte oruç tuttu!.
Trump İran’a saldırma girişiminin halâ gündeminde olduğunu açıkladı..
İran’dan BM’ye mektup: Saldırı durumunda meşru müdafaa hakkımızı kullanacağız..
Laik Atak geçiren ADD’den Bakan Tekin hakkında suç duyurusu..
DEM Parti ortak rapor sonrası taleplerini sıraladı..
ABD Başkanı Trump İran’a 10 gün süre verdiklerini açıkladı..
Bakan Fidan Türkiye’nün Gazze’ye asker göndermeye hazır olduğunu açıkladı..
5 ilin vali atamaları Resmi Gazete’de..
Fenerbahçe, Nottingham Forest’a 3-0 mağlup oldu..
Milletin dini inançlarına küfür edip yakalanınca “Sarhoştum” diyen alçak tutuklandı!.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na Fatih Dönmez atandı..
Suç çetesine köstebeklik yapan polisler gözaltında..
İngiltere eski Prensi Andrew, Epstein dosyasından gözaltına alındı..
ABD Orta Doğu’yu kana bulamaya hazırlanıyor!.
Bakan Tekin Ramazan etkinliklerini hedef alanları topa tuttu..
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

İhsan Şenocak’tan, İmamoğlu’nun din provokasyonuna tepki: “Alevi kardeşim oyuna gelme!” (video haber)

İhsan Şenocak’tan, İmamoğlu’nun din provokasyonuna tepki: “Alevi kardeşim oyuna gelme!” (video haber)
25.04.2020
A+
A-

İlahiyatçı İhsan Şenocak, Aleviliğin ayrı bir din olarak gösterildiği propaganda kitabını çocuklara yollayan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na tepki gösterdi, Alevi vatandaşlara oyuna gelmemeleri çağrısında bulundu.

CHP’li Ekrem İmamoğlu yönetimindeki İstanbul Büyükşehir Belediyesinin (İBB) 23 Nisan için çocuklara gönderdiği kolide bulunan “Cumhuriyet ve Demokrasi” isimli kitapçık büyük tepkilere neden oldu. Kitapçıkta, din adamların çizimlerinin yer aldığı sayfada din adamları İslamiyet, Hıristiyanlık, Alevilik ve Yahudilik şeklinde ayrı ayrı resmedildi. Kitapçıkta, Alevilik sanki başka bir dinmiş gibi gösterildi.

İBB’nin propagandasına tepki gösteren İlahiyatçı İhsan Şenocak, “Alevi kardeşim oyuna gelme” başlığıyla yayınladığı videosunda İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na tepki gösterdi.

“Alevi kardeşim senin inancınla oynuyorlar”

Şenocak, videosunda “İstanbul’da, İstanbul Büyükşehir Belediyesi bunu yapmış. Bir fotoğraf var. Fotoğrafta dört tane adam var. Biri İslamiyet’i, biri Yahudiliği, biri Aleviliği, biri Hristiyanlığı temsil ediyor. Oraya Müslümanı en kenara, en köşeye, en cılız halde koymuş. Alevi kardeşim seninle oynuyorlar. Senin inancınla oynuyorlar.” dedi.

“Hz. Ali’yi (r.a) Hz. Muhammed’den (sav) nasıl koparırsın? Kimsin sen?”

Şenocak, konuşmasının devamında ise şu ifadeleri kullandı:

“Alevilik eğer Hz. Ali Efendimiz’e (r.a) bir yolu nisbet etmekse, Hz. Ali’nin kitabı Kur’an-ı Kerim’di. Hz. Ali’nin peygamberi Hz. Muhammed’di (sav). Hz. Ali Kur’an-ı Kerim okuyor. Hz. Ali’ye (r.a) Efendimize bu ümmet ‘Emir-ül müminin’ dedi, ‘Halifet-ül müslimin’ dedi. Müslümanların halifesi Ali bin Ebu Talib. Emir-ül müminin olan Ali bin Ebu Talib. Hz. Ali Efendimiz (r.a) babası vefat ettikten sonra, Peygamber’in (as) terbiyesinde büyüdü. 8 yaşında Ali bin Ebu Talib (r.a) Müslüman oldu. “Ve enzir aşiratekel akrabın” (Şuara/214) ayeti indiği zaman Kureyş’e gidip, Kur’an-ı Hakim’in bu ayetini her şeyi göze alarak okuyan Ali bin Ebu Talib’i, sen O’na isnad edilen bir yolu Hz. Ali’yi (r.a), be adam, Hz. Muhammed’den (sav) nasıl koparırsın? Kimsin sen ya? Kimsin sen? Hz. Ali’yi (r.a) Rasulullah’dan (sav) nasıl koparırsın?”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.