Site Rengi

HABER ÖZETİ
CHP kayyum olarak atanan Gürsel Tekin’e ihraç etti!.
Kayyum olarak aranan Gürsel Tekin’den bomba gibi açıklamalar!.
Görevden alınan CHP İstanbul İl Başkanı Çelik’ten açıklama!.
MHP Lideri Bahçeli’den CHP’ye atanan kayyum ile ilgili flaş açıklama!.
Kayyum kararının arsından CHP’nin ağır topları acil toplantıya çağırıldı!.
CHP İstanbul İl Başkanlığı’na kayyum atandı!.
9 ayda 5 bin 832 yangın çıktı!.
CHP’nin sözde ilahiyatçısına göre başörtüsü Allah’ın emri değilmiş!.
Kahpe İsrail Gazze işgâli için 60 bin yedek askeri silah altına alıyor!.
Tepkiler çığ gibi büyüyünce hükümet emlak vergisini geri adım attı!.
Jandarmaya hakaretler yağdıran AK Partili Başkan istifa etti!.
Bakan Yılmaz Tunç’tan af açıklaması..
30 yaş üstü öğrencilere indirim müjdesi!.
Afganistan’daki deprem felaketinde ölenlerin sayısı 800’e ulaştı!.
İBB’nin hafriyat vurguncusu hakkında Kırmızı Bülten kararı!.
Öyle bir zam geliyor ki vatandaş isyan edip sokaklara dökülecek!.
Afganistan’daki 6 büyüklüğündeki depremde 250 kişinin öldüğü açıklandı..
Çeteler yine aynı yöntemi kullandı!. Başkanın öldüren tetikçi çocuk çıktı!.
Netenyahu itinin Gazze katliamının arkasından Trump çıktı!.
Altın tüm zamanların rekorunu kırdı!.
DEM Parti Öcalan’ın Umut Hakkı’nın tanınmasını talep etti!.
Muhalefetin vizyonuna bak!. Füze testi yapmayalım, balıklar korkuyor!.
Yapay zeka ile polisi askere üst araması yaptırıp ortalığı karıştırdılar!.
Türkiye’nin 5 G’ye geçiş tarihi belli oldu..
Askeri casusluk davasında 2 tutuklama!.
Cezaevindeyken bile devlete dondurma satıp paraya para demiyorlar!.
Venezuela’dan ABD’ye rest: Kâbusunuz Oluruz!.
Kahpe İsrail hava saldırısı ile Husi Başbakanı öldürdü!.
Avrupa İsrail’e yaptırım konusunda ikiye bölündü!.
Sokak köpekleri için başını açmış!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

İhtiyaç sahiplerine 1400 liraya kadar ödeme yapılıyor!. Eğitim, sağlık, elektrik ve yakacak… Sadece kimlik yeterli..

İhtiyaç sahiplerine 1400 liraya kadar ödeme yapılıyor!. Eğitim, sağlık, elektrik ve yakacak… Sadece kimlik yeterli..
21.04.2022
A+
A-

İhtiyaç sahibi milyonlarca kişi devlet tarafından sosyal koruma kalkanı ile güvence altına alınıyor. Bu sene işsize, asker ailesine, kadınlara, çocuklara yönelik eğitim, sağlık, elektrik ve yakacak gibi amaçlarla düzenli ödeme miktarı 104,2 milyar lira olarak açıklandı. Destek ödemesinden faydalanmak içinse ilçelerdeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları’na veya Aile ve Sosyal Hizmetler il müdürlüklerine başvurmak gerekiyor.

Sosyal destek programları ile devlet milyonlarca kişiye düzenli ödemede bulunuyor. Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı’nca hazırlanan Vatandaşın Bütçe Rehberi’nde sosyal nitelikli harcamalar için ayrılan kaynağın 104,2 milyar lira olduğu belirtildi. Bu kapsamda işsize, asker ailesine, kadınlara, çocuklara yönelik eğitim, sağlık, elektrik ve yakacak gibi amaçlarla ihtiyaç sahibi kişiler koruma altına alınıyor.

Desteklerden faydalanmak için ilçelerdeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları’na veya Aile ve Sosyal Hizmetler il müdürlüklerine başvurmak gerekiyor. Başvuruda ise kimlik kartı yeterli oluyor. İhtiyaç sahibine düzenli ödeme

1400 liraya kadar ödeme yapılıyor! Eğitim, sağlık, elektrik ve yakacak... Sadece kimlik yeterli

ENERJİ FATURASI

Son zamlarla birlikte artan elektrik faturası destek miktarı evde yaşayan kişi sayısına göre 103 lira ila 206 lira arasında değişiyor. Bunun için hanedeki kişi başına düşen gelirin net asgari ücretin 3’te 1’inden az olması gerekiyor. Bu yıl itibarıyla bu tutar 1.417 lira. Ödemeler düzenli olarak PTT aracılığıyla yapılıyor.

CİHAZA BAĞIMLI HASTANIN ELEKTRİĞİ

Kronik hastalığı nedeniyle cihaza bağımlı olan hastaların aylık elektrik faturasının 200 liraya kadar olan kısmı devlet tarafından karşılanıyor. Bu kişilerin birikmiş elektrik borcu varsa tek seferlik siliniyor. Ancak hak sahiplerinin daha önceden SGK’dan kesintisiz güç kaynağı temin etmemiş olması gerekiyor.

YAKACAK SAĞLANIYOR

Sosyal güvencesi olmayan ihtiyaç sahibi hanelere veya sosyal güvencesi olan ancak hane içinde kişi başına düşen aylık geliri net asgari ücretin 3’te 1’inden az olan hanelere kömür ve doğalgaz desteği sağlanıyor.

ASKER ÇOCUĞU GÖZETİLİYOR

Sosyal güvencesi olmayan ihtiyaç sahibi ailelerde yaşayan, babası askerde olan çocuklar için aylık 200 lira ödeme var. Birden fazla çocuk varsa her biri için ayrı başvuru yapılmalı. Çocukların 18 yaşını geçmemiş ve bekar olması gerekiyor.

ASKER AİLESİNE DE KATKI

Mehmetçiğin, sosyal güvencesi olmayan ihtiyaç sahibi ailelerinin askerlik görevi süresince desteklenmesi için aylık 500 lira olmak üzere 2 aylık periyotla 1.000 lira düzenli yardım veriliyor. Yardım programından asker evliyse eşi, evli değilse annesi veya babası yararlanıyor.

1400 liraya kadar ödeme yapılıyor! Eğitim, sağlık, elektrik ve yakacak... Sadece kimlik yeterli

ÖKSÜZ VE YETİM İÇİN

3294 sayılı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Kanunu kapsamında ihtiyaç sahibi ailelerde yaşayan, annesi, babası veya her ikisi de vefat etmiş çocuklar için her ay düzenli olarak 300 lira ödeme yapılıyor.

ŞARTLI EĞİTİM

Sosyal güvencesi olmayan ihtiyaç sahibi ailelere, çocukların örgün eğitime devam etmeleri ve okulun açık olduğu aylarda bir ay içerisinde 4 günden fazla devamsızlık yapmamaları koşuluyla bu yardım yapılıyor. Ödemeler 2 ayda bir verilirken, aylık ödeme tutarları ise şöyle: İlkokul öğrencisi erkek için 55 lira, kız öğrenci için 60 lira. Ortaokul öğrencisi erkek için 70 lira, kız öğrenci için 90 lira.

ŞARTLI SAĞLIK

İhtiyaç sahibi ailelerin sağlık kontrollerine düzenli gidilmesi kaydıyla 0-6 yaş çocuklar için aylık 55 lira ve gebelik dönemindeki anne için aylık 100 lira, 2 aylık periyotlarla ödeniyor. Doğum hastanede yapılmışsa bir seferlik 150 lira, şartlı lohusalık için doğumu takip eden ilk 2 ay süresince aylık 150 lira veriliyor.

İŞE YÖNLENDİRME

18-55 yaş aralığındaki vatandaşlara iş görüşmelerine giderken yol parası, tıraş ücreti gibi ihtiyaçlarını rahat giderebilmeleri için verilen destek. Yılda en fazla üç defa ödeniyor.

İŞE BAŞLAMA

İşkur’un işe yönlendirmesi sonucu işe yerleşenlere bir defaya mahsus veriliyor. Asgari ücretin 3’te 1’i kadar ödeme yapılıyor. Bu yıl için 1.417 lira ödeniyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.