Site Rengi

HABER ÖZETİ
Epstein belgelerinde Arap dünyasını karıştıran skandal fotoğraflar!.
CHP’nin kâbusu Akın Gürlek İçişleri Bakanı oldu..
CHP’li Başkan küçük çocuğa cinsel istismardan tutuklandı!.
Adalet Bakanı ve İçişleri Bakanı değişti..
Trump İran’ı ikinci ABD donanmasını göndermekle tehdit etti!.
Gezi Darbesi organizatörü Ayşe Barım hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis talebi!.
Bakan Fidan Suriye’den sonra Irak’ı da PKK’dan arındıracaklarını açıkladı!.
Domuza çarşaf giydirip paylaşan alçak tutuklandı!.
Epstein’in suç ortağından Trump’a açık tehdit!.
Bebek Otel’in sahibi Muzaffer Yıldırım’ım malvarlıklarına el konuldu..
Yaşına başına mesleğine bakıp utanmadan Özgür Özel’in küfürlerini savundu!.
Özgür Özel’in ayyaş kafayla attığı mesajlara tepkiler çığ gibi!.
İsrail’den ABD’ye İran resti: YA HEMEN VURUN YA DA BİZ TRK BAŞIMIZA VURURUZ!.
İran’dan dünyanın uykularını kaçıracak Atom Bombası açıklaması..
CHP’li Başkandan Özgür Özel hakkında şok açıklamalar!. Anama bacıma sayıp söven ahlaksızın birisi!.
İyi Partili ahmağın önce tipine sonra da alçakça ettiği hakaretlere bakın!.
CHP Lideri Özel’in dün öve öve bitiremediği yardımların toplamı 5 milyon!.
Sigara yasakları genişliyor..
CHP’li Keçiören belediyesi AK Parti’ye geçiyor..
Epstein sapığı araya hatırı sayılır kişiler sokup yıllarca Putin’le görüşmeye çalışmış!.
Epstein’in kardeşi ağabeyini Trump’ın öldürdüğünü açıkladı!.
Bill Gates’in Epstein skandalından sonra Microsoft hisseleri çakıldı!.
Dilek İmamoğlu’nun kardeşi Ali Kaya uyuşturucu ve fuhuştan tutuklandı..
Umman’daki yapılan ABD ile İran arasındaki kritik zirve sona erdi!.
6 Şubat depreminin 150 milyar dolara mâl olduğu açıklandı!.
AK Parti 3 yılda 455 bin konut yaparken CHP 275 konutu yapamayıp vatandaşı dolandırdı!.
Yurt dışından gümrüksüz alışveriş dönemi resmen sona erdi..
MİT’ten Mossad operasyonu!. Mehmet Budak Derya ve Veysel Kerimoğlu gözaltında!.
Epstein belgelerinde kan donduran “İnsan Avı” detayı..
Asrın felaketinin üzerinden 3 yıl geçti..
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

İki ilde daha maske takmak zorunlu oldu!.

İki ilde daha maske takmak zorunlu oldu!.
19.06.2020
A+
A-

Coronavirüs tedbirleri kapsamında maske zorunluluğu getirilen illere Samsun ve Erzincan da eklendi. Maske kuralına uymayanlara 900 TL ceza kesileceği bildirildi.

Samsun’da yeni tip coronavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında 20 Haziran’dan itibaren maske takma zorunluluğu getirildi.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, İl Hıfzıssıhha Kurulu, Vali Zülkif Dağlı başkanlığında toplandı.

Toplantıda kontrollü sosyal hayat döneminde vaka sayılarının artmaması için alınan tedbirlerin eksiksiz uygulanmasına, bu kapsamda ilde maske kullanımına yönelik denetimlerin artırılmasına karar verildi.

Toplantıda 20 Haziran’dan itibaren toplu bulunulan açık ve kapalı alanlar ile park, bahçe, bulvar, cadde ve sokak gibi yerlerde ağzı ve burnu tamamen kapatacak şekilde maske kullanılması, aykırı davrananlara Umumi Hıfzıssıhha Kanunu gereğince 900 lira idari para cezası uygulanması ve kolluk kuvvetleri ile zabıta tarafından Kabahatler Kanunu’na göre işlem yapılması kararlaştırıldı.

Erzincan’da maske zorunlu oldu

Erzincan’da, maske takmak zorunlu hale getirildi.

Vali Mehmet Makas başkanlığında dün toplanan İl Hıfzıssıhha Kurulu, 22 Haziran Pazartesi gününden itibaren kentte maskesiz sokağa çıkmayı yasakladı. Alınan karar doğrultusunda, 18-19-20-21 Haziran tarihlerinde maske kullanım kurallarına uymayanlar ikaz edilecek. 22 Haziran Pazartesi gününden itibaren ise Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun 282’inci maddesine göre,  maske takmayanlara 900 TL ceza verilecek.

Maske zorunluluğu getirilen iller

Adıyaman, Afyonkarahisar, Amasya, Ardahan, Aydın, Balıkesir, Bartın, Batman, Bolu, Burdur, Denizli, Düzce, Elazığ, Eskişehir, Gaziantep, Giresun, Iğdır, Isparta, Kahramanmaraş, Karabük, Kırklareli, Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Mardin, Muğla, Muş, Nevşehir, Osmaniye, Sakarya, Samsun, Siirt, Sivas, Şırnak, Tunceli, Uşak, Zonguldak, Diyarbakır, Erzincan, Erzurum, Kayseri, Rize, Şanlıurfa, Tekirdağ, Tokat, İstanbul, Ankara ve Bursa’da maske takmak zorunlu oldu.

Maskesiz sokağa çıkmanın cezası ne kadar?

Maskesiz sokağa çıkanlar ve belirtilen önlemleri ihlal edenler hakkında 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun 282.maddesi uyarınca idari para cezası uygulanacağı açıklandı.

Hıfzısıhha Kanunu Madde 282: Bu Kanunda yazılı olan yasaklara aykırı hareket edenler veya zorunluluklara uymayanlara, fiilleri ayrıca suç oluşturmadığı takdirde, ikiyüzelli Türk Lirasından bin Türk Lirasına kadar idarî para cezası verilir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.