Site Rengi

HABER ÖZETİ
Ehliyet affına veto!.
Borsa İstanbul soruşturmasında 12 kişi tutuklandı!.
Kılıçdaroğlu’ndan Ekrem İmamoğlu ve ekibine hodri meydan: SİZDEN KORKAN NAMERTTİR!.
Kılıçdaroğlu’nu devirmek için delegeleri pavyonlarda ağırlamışlar!.
İmamoğlu’nun yolsuzluk ve rüşvet sistemi ifşa oldu!.
Emeklilerin bayram ikramiyeleri yatırılmaya başlandı..
1,2 milyon maaş alan Rektör bey villasının kirasınıda devlete ödetiyor!.
ABD’nin baskısı ile İsrail 70 günlük ateşkes önerisini kabul etti!.
İBB’deki yolsuzluk soruşturmasında etkin pişmanlıktan faydalananların sayısı 7’ye yükseldi..
Art arda korkutan depremler!.
Sırrı Süreyya Önder’in koltuğuna oturacak isim belli oldu..
Akaryakıta en okkalısından bir zam daha!.
Yeni Şafak’tan Özgür Özel için bomba manşet!.
Komisyondan geçen yeni trafik cezaları cep yakacak!.
İnfaz düzenlemesinin ayrıntıları belli oldu…
Proje ortağı Seyfi Beyaz’da İmamoğlu’nu sattı!.
Altın kaçakçılığı yapan vekillere 8 aydır dokunan olmadı!.
Merkez Bankası’ndan el konulan Papara ile ilgili açıklama..
Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni anayasa için 10 hukukçuyu görevlendirdiğini açıkladı..
Berat Albayrak siyasete geri dönüyor…
Papara’ya sahte bahis operasyonu!. 12 milyar vurgun yapılmış!.
Adliyede parmak sallayıp tehditler savuran İBB Başkanvekiline soruşturma!.
PKK ne zaman silah bırakacak…
İBB tarihinin en büyük vurgunu!.
Ters yönden gelip bir kişiyi öldüren Kızılay başkanının kızına hapis yok!.
Kabinede 8 Bakanın yeri değişiyor…
CHP’nin şaibeli kurultay davası 30 Haziran’a ertelendi!.
“Türkiye’nin Sorunlarını Kim Çözer” anketi…
Meteoroloji’den 38 il için Sarı Kod uyarısı!.
Konut fiyatlarını şişiren fırsatçı alçaklara Bakanlıktan kötü haber!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

İkiyüzlü sosyal sansür.. Trump’ın hesaplarını kapattılar, kapatmayanları tehdit ettiler!.

İkiyüzlü sosyal sansür.. Trump’ın hesaplarını kapattılar, kapatmayanları tehdit ettiler!.
10.01.2021
A+
A-

Gezi olayları ve Türkiye’ye yönelik yalanlara çanak tutan, terörist hesaplara ‘mavi tık’ veren tekeller, Kongre baskını sonrası Trump’ın hesaplarını kapattı, kapatmayanı tehdit etti.

Kanlı Kongre baskını sonrası ABD Başkanı Donald Trump’ın hesabını geçici olarak donduran Twitter’dan ikinci darbe geldi. Sosyal medya platformu Trump’ın “realDonaldTrump” adlı hesabını yeni bir şiddet riski yaratma ihtimaline karşı kalıcı olarak askıya aldığını açıklayan Twitter, Trump’ın seçim kampanya ekibi tarafından kullanılan ve 2,4 milyon takipçisi olan “TeamTrump” adlı hesabı da askıya aldı. Ancak ABD merkezli teknoloji şirketlerinin Trump’a indirdiği darbeler bununla da kalmadı. Facebook ve Instagram da Trump’ın hesabını süresiz dondurmuş, YouTube ise tüm videolarını silmişti.

GOOGLE VE APPLE’DAN DARBE

Tüm platformlardan tek tek uzaklaştırılan Trump, bu kez Cumhuriyetçi ABD’liler tarafından sıklıkla kullanılan sosyal medya platformu Parler’dan paylaşım yapınca Apple, uygulamaya 24 saat süre tanıyarak paylaşımları tümden silmesini istedi, aki takdirde uygulamayı Apple Store’dan kaldıracağını açıkladı. Google ise, Trump’ın hesabını askıya almadığı için Parler uygulamasını süre tanımadan Play Store’dan çıkardı. An itibarıyla hiçbir platformda paylaşım yapma şansı kalmayan Trump’ın Trump’ın büyük oğlu ve yardımcılarından Donald Trump Jr. ise son Twitter paylaşımında yaşananları George Orwell’in 1984 adlı ünlü romanına referans vererek anlattı. Alışveriş siteleri de Trump promosyonlarının satışı durduruldu.

Yaşanan olaylardan sonra Trump’ı engelleyen ya da hesaplarını kaldıran sosyal medya hesapları şöyle: 

Twitter (kalıcı olarak askıya aldı), YouTube (videolarını sildi), Snapchat, Facebook, Instagram, Shopify (e-ticaret sitesi), Twitch.

GRAHAM CANLI YAYINDA KIZDI 

ABD’li Cumhuriyetçi Senatör Lindsey Graham, mevcut ABD Başkanı Trump’ın Twitter hesabının kalıcı olarak askıya alınmasına tepki göstererek, kararı ‘ciddi bir hata’ olarak değerlenirdi. Graham, Fox News ekranında yaptığı açıklamada Joe Biden ve Nancy Pelosi’ye seslenerek, Trump’ın anayasanın 25. maddesi kullanılarak görevinden alınması için başlatılacak süreci durdurmalarını da istedi.

KENDİ SOSYAL ALEMİNİ KURACAK 

Gelişmelerin ardından Trump, ABD başkanları için açılan resmi ‘POTUS’ kullanıcı adlı hesap üzerinden açıklamada bulunarak, “Uzun zamandır Twitter’ın ifade özgürlüğünü yasaklamakta çok ileri gittiğini söylüyordum ve bugün Twitter çalışanları, beni susturmak adına hesabımı bu platformdan kaldırmak için Demokratlar ve radikal solcularla iş birliği halinde” dedi.

Trump, Twitter’ın hesabını askıya alacağını tahmin ettiğini belirterek, “Birçok diğer site ile iletişim halindeydik ve yakın zamanda büyük bir duyurumuz olacak. Kendi platformumuzu kurmayı düşünüyoruz Bizi susturamayacaksınız” mesajını paylaştı. Ancak Twitter bu mesajı da bir süre sonra sildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.