Site Rengi

HABER ÖZETİ
Atlar koştukça Bakan Yardımcılarının cepleri doluyor!.
Kahpe İsrail’e bir darbe de Slovenya’dan!.
ABD Başkanı Trump’tan Türkiye’ye yüzde 15 gümrük vergisi kararı!.
Rüşvet soruşturmasında Muhittin Böcek’in gelini de tutuklandı!.
Eski tip sürücü belgesi yenileme süresi 3 ay uzatıldı..
Adana’da ormanları yakan vatan haini şerefsizler böyle yakalandı!.
AK Parti’nin Terörsüz Türkiye yolunda komisyon üyeleri belli oldu..
Türkiye’nin ilk kadın Generali hayırlı olsun..
Fransa ve İngiltere’den sonra Kanada’da Filistin’i tanıma kararı aldı..
Sedat Peker davasının gizli tanığı ölü bulundu!.
İmamoğlu’nun diploma iptaline karşı açtığı dava reddedildi!.
Silivri’ye gidip Ekrem’den talimat almadan CHP’nin komisyon kararını açıklayamadı!.
8,8’lik deprem ve tsunaminin ardından şimdi de yanardağ patlaması!.
Tsunami hızla ilerlemeye devam ediyor!. Birçok ülke alarmda!.
Rusya’daki depremin etkisi atom bombasının 11 bin katı gücünde!.
Gelecek partili il başkanı cinsel tacizden gözaltına alındı!.
Hurda araç teşviki Meclis’te.. Hurda belgesini sunan ÖTV ödemeyecek…
Rusya’da son 73 yılın 8,8’lik en şiddetli depremi!.
Öğrenci indirimine yaş sınırı kararı mahkeme tarafından iptal edildi..
Filistin’i tanıyan İngiltere’ye Kahpe İsrail’den skandal tehdit: ATEŞKESE ENGEL OLUR!.
Yerli ve Milli sosyal medya platformu Next 500 bin kullanıcıya ulaştı..
CHP Lideri Özel Terörsüz Türkiye Komisyonu’na katıl a şartını açıkladı!.
Sıcaktan kavrulan İstanbul için sağanak yağış müjdesi!.
CHP’deki Atatürk yerine İmamoğlu portresine tepkiler büyümeye devam ediyor..
Fransa’dan sonra İngiltere’de Filistin’i devlet olarak tanıyacağını açıkladı..
DEM Parti istedi “Terörsüz Türkiye” ismi “Kardeşlik ve Dayanışma” olarak değişti..
İnan Kıraç’a atanan vasi avukatlarının 128 milyonluk vurgun oyunu!.
Ayaklarını dışarı çıkarıp araç kullanan Başsavcıya ceza kesemediler!.
Cumhurbaşkanı Erdoğan adı skandallarla anılan avukatının işine son verdi!.
Trump’un yaptırım tehdidine Rusya’dan savaş resti!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

İlk deneme uçuşu başarıyla tamamlanan yerli uçan otomobil AirCar için tarih belli oldu!.

İlk deneme uçuşu başarıyla tamamlanan yerli uçan otomobil AirCar için tarih belli oldu!.
25.07.2021
A+
A-

Yerli teknoloji şirketi Softtech’in hem yatırımcısı hem de geliştiricisi olduğu uçan araba ilk prototipi ile deneme uçuşunu tamamladı. Tek yolcu ile 80 kilometre, iki yolcu ile ise 50 kilometre menzil yapacak olan elektrikli ve yüzde 100 otonom aracın, 2025 yılında İstanbul semalarında olması planlanıyor.

Habertürk’te yer alan habere göre, Softtech’in teknoloji yatırımcısı olduğu, ilk prototipi ve deneme uçuşu 2021’in Şubat ayında tamamlanan uçan araba AirCar, elektrikli ve yüzde 100 otonom bir araç olarak tasarlandı. Tam otonom uçuş ve yapay zeka sistemleri Softtech tarafından geliştirilen AirCar’ın tek yolcu kapasitesi ile 80 kilometre, iki yolcu kapasitesi ile 50 kilometre menzil yapması hedefleniyor.

2025’TE İSTANBUL SEMALARINDA OLACAK…

Verilen bilgiye göre elektrikli ve yüzde 100 otonom bir araç olarak tasarlanan AirCar, 8 pervaneli ve iki yolcu kapasiteli bir uçan araba olacak. İki yolcu ile 50 kilometre, tek yolcu ile 80 kilometre menzil yapabilecek aracın boş ağırlığı 250 kilogram.

Yolcu ile birlikte 450 kilograma kadar taşıma kapasitesi sunacak aracın 2023-2024 yılında kargo ve hava kurtarma aracı versiyonlarının üretilmesi hedefleniyor. 2025 yılında İstanbul semalarında uçmaya hazır olması planlanan AirCar’da bir sonraki hedef uçan arabanın 4 kişilik versiyonunun çalışmalarına başlamak.

‘DÜNYANIN GELECEĞİNE YATIRIM YAPTIK’

Dünyada 300’den fazla girişimin elektrikli uçan arabalar üzerinde çalıştığını ve bunların yüzde 30’unun gelecek 5 yıl içerisinde ticari olarak hava taksi hizmetine başlamayı hedeflediğini belirten Softtech Genel Müdürü M. Murat Ertem, “Hayal gibi görünen uçan arabalara artık çok yakınız” dedi.

Yazılım, uçuş, otonom sürüş, yapay zeka, araç içi iletişimin yanı sıra uçuş planlama süreçlerinde uçtan uca Softtech ekibinin çalıştığını belirten Ertem, “Dünya uçan arabaların gökyüzünde dolaştığı bir geleceğe doğru hızla ilerliyor. Biz de AirCar ile dünyanın geleceğine yatırım yaptık. Yaklaşık 2 sene önce başlayan iş birliğimiz kapsamında AirCar için özel olarak oluşturduğumuz ekip adına da eşsiz bir deneyim fırsatı olduğuna inanıyorum” diye konuştu.

‘TRAFİK PROBLEMİNİ HAVADAN ÇÖZECEK’

AirCar’ın şehirlerde yaşanan trafik problemini hava yolu ile çözmek amacıyla 2017 yılında kurulan bir girişim olduğunu aktaran AirCar Kurucusu Eray Altunbozar ise şunları söyledi:

“Şehirlerde yaşanan trafik problemini iki kişilik, elektrikli ve otonom uçan arabalar ile çözmeyi planlıyoruz. Bu sistemin en önemli kısımlarından birisi ise yazılım. 2019 yılında AirCar’ın yazılımının gerçekleştirilmesi için ekip arayışındayken Softtech ile yollarımız kesişti. İlk etapta sadece personel desteği ile başlayan iş birliğimiz bugün partnerlik düzeyine ulaştı. AirCar’ı tam otonom sistemler ile geliştirerek yazılım ve otonom sistemlerde alanında öncü firma yapma hedefindeyiz.”

Çalışmalarına Bilişim Vadisi’nde devam edilen uçan araba AirCar ile şehir içi ulaşımda kaybedilen zamanının azaltılması ve karbon emisyonunun düşürülmesi amaçlanıyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.