Site Rengi

HABER ÖZETİ
CHP’li Başkan Gülşah Durbay hayatını kaybetti!.
Suriyelilerin dönüşünü hızlandıracak 3 aşamalı plan başladı!.
Kaçarak yurt dışına giden doktorlar tıpış tıpış geri dönmeye başladı!.
Türk baba ve oğlu Monaco prensesinin oğlunu tekme tokat dövdü..
Bakan Fidan’dan PKK’nın uzantısı SDG’ye son çağrı!.
Cumhurbaşkanı Erdoğan Putin’i Türkiye’ye davet etti..
CHP’li Ahmet Özder’den Devlet Bahçeli’ye sürpriz ziyaret!.
Mehmet Akif Ersoy ifşa olunca Esenler Belediyesi panik oldu!.
Güllü’nün kızı tutuklandı!.
Güllü cinayetinde skandal itiraf geldi!.
ABD Epstein’in albümünden Trump’ın da yer aldığı yeni fotoğrafları konuşuyor!.
İBB davasında ilk duruşma tarihi belli oldu..
Mehmet Akif Ersoy cezaevinden açıklama yaptı..
2026’da emlak vergisi 3 katına çıkıyor..
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Uluslararası toplumun Filistin’e borcunu ödeme vakti gelmiştir..
Trump Gazze Barış Gücü’nün başına ABD’li generali atayacak..
İSPARK’a yüzde 62 zam!.
Putin’den Trump’ı küplere bindirecek Venezuela açıklaması!.
Sağcılığın ahlaksızlık olduğunu savunan Ahlaksız Enver tutuklandı!.
Merkez Bankası faizi %38’e indirdi..
Orta Doğu’dan umudunu kesen ABD Latin Amerika kaynaklarına göz dikti!.
TBMM’de iğrenç taciz skandalı!.
Eski spikerden Mehmet Akif Ersoy hakkında skandal iddialar: BU SAPIK HERİFİN TACİZLERİ YÜZÜNDEN KITA DEĞİŞTİRDİM!.
Güllü’yü kızının aşağı attığı TÜBİTAK raporu ile ortaya çıktı!.
Mehmet Akif Ersoy hakkında ağzıları açık bırakan fuhuş çetesi ve uyuşturucu iddiaları!.
Gazeteci Mehmet Akif Ersoy tutuklanma talebi ile mahkemeye sevk edildi!.
FED faiz kararını açıkladı..
Ahmet Çakar ve eşinin dudak uçuklatan para trafiği MASAK raporunda!.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Terörsüz Türkiye mesajı: Kararlıyız, Sabırlıyız, Samimiyiz..
Kahpe İsrail’i Türkiye korkusu sardı!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

İlk kez ülke dışından bir ismi seçtiler, herkesin ortak kararı Başkan Erdoğan oldu!.

İlk kez ülke dışından bir ismi seçtiler, herkesin ortak kararı Başkan Erdoğan oldu!.
25.12.2020
A+
A-

Senegal’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı “2020 Yılın Kişisi” seçen Jamra isimli sivil toplum kuruluşunun (STK) Başkan Yardımcısı Mame Mactar Gueye, ilk kez Senegal dışında bir ismi seçtiklerine vurgu yaparak, “Erdoğan haricinde dünyada İslam’ı bu kadar açıkça savunan başka lider yok.” dedi.

Senegal’de 1983’ten bu yana, eğitim, İslam ve sosyal alanda faaliyetlerde bulunan Jamra’nın Başkan Yardımcısı Gueye, “Yılın Kişisi” olarak neden Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı seçtiklerini AA muhabirine anlattı.

Gueye, Jamra’nın 2015’ten bu yana, topluma fayda sağlamış isimler arasından yılın kişisini seçtiğini belirterek, şunları söyledi:

“Bugüne kadar sadece bu topluma fayda sağlayan Senegalli isimleri seçmiştik ama bu yıl daha uluslararası bir şey yapmak istedik. Sadece Senegal’e değil tüm insanlığa faydası dokunan kim olabilir diye düşünürken 4 isim belirledik. Diğer 3 ismi söylemeyeceğim ama herkesin ortak kararı Erdoğan oldu. İlk kez Senegal dışında bir ismi seçtik. 30 kişiydik 1 kişi bile itiraz etmedi. Şunu gördük ki Erdoğan haricinde dünyada İslam’ı bu kadar açıkça savunan başka lider yok.”

Gueye, “Erdoğan’ı, Hz. Muhammed’in resmedildiği karikatür krizindeki cesareti, dünyanın her yerinde İslamofobiye karşı aldığı tavır ve zulme uğramış toplumlara verdiği destek nedeniyle yılın kişisi seçtik.” diye konuştu.

– “ERDOĞAN’IN BİZİMLE KURDUĞU İLİŞKİ SÖMÜRGECİLERİNKİNDEN FARKLI”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Afrika, özellikle Senegal ile kazan-kazan temeline dayanan ilişkiler kurduğunu hatırlatan Gueye, “Erdoğan, bizimle, eski sömürgeciler gibi ‘biz olmadan bir şey yapamazsınız’ nazarıyla değil de İslam’ın da özüne uygun olarak eşitlik temelinde bir ilişki kurdu.” değerlendirmesinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un İslam’ı hedef alan sözlerine sessiz kalmadığına da dikkati çeken Gueye, “Erdoğan bir kez daha mücadeleyi üstlendi. Fransız ürünlerini boykot çağrısı yaptı.” dedi.

Gueye, JAMRA’nın da 26 Ekim’de Fransa’nın Dakar Büyükelçiliğine bir protesto mektubu gönderdiğini 7 Kasım’da İslamofobiye karşı ülke çapında birçok STK’nın katılımıyla büyük bir eylem düzenlediklerini hatırlattı.

– “ERDOĞAN’A BU HEDİYEYİ NASIL ULAŞTIRABİLİRİZ BİLMİYORUZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sembolik bir hediye vermek istediklerini belirten Gueye, sözlerini şöyle tamamladı:

“Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ‘Yılın Kişisi’ seçilmesi nedeniyle bir hediye vermek istiyoruz ancak nasıl ulaştırabiliriz bilmiyoruz. Gönlümüzden geçen Erdoğan’ın Senegal’e gelmesi ve coşkulu bir kalabalık tarafından karşılanarak bu hediyeyi alması. Ya da Türkiye’nin Dakar Büyükelçiliği gidişimizi kolaylaştırırsa Ankara’ya giderek bizzat biz teslim edebiliriz. Bir diğer ve en son seçenek de Dakar Büyükelçiliğine bırakmak. Elbette gönlümüzden geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Senegal’e gelmesi ve onu coşkulu bir kalabalıkla karşılamamız.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.