Site Rengi

HABER ÖZETİ
Ezanı Yunanlar ve Fransızlar susturmuş, yeniden okutan da CHP’ymişşş!.
AKP’li Gençlik Kolları Başkanını Valinin Özel Kalemi yaptılar!.
Bilâl Erdoğan’dan Fatih Altaylı’ya salvador!. ASKER POSTALI YALAYAN AHLÂKSIZ!.
Meteoroloji’den yeni hafta için yağış uyarısı!.
Yavuz Ağıralioğlu’nun partisi 29 Ekim’de resmen kuruluyor..
AKP’den Hayat Pahalılığı açıklaması: vatandaş Haklı!.
İmamoğlu’nun Sahte Diploma skandalı büyümeye devam ediyor!.
Erdem Atay’dan İmamoğlu’nun Sahte Diploma gerçeği!.
Doğrulanmış İlan dönemi yarından itibaren başlıyor..
Fenomen bozuntusu Jahrein hapsi boyladı!.
Muhalif Gazeteci Gültekin’den su faturası isyanı!.
Gram altın 3 bin liraya koşuyor!.
Hukukçu Ersan Şen’den idam çıkışı!.
Narin’in annesi dahil 8 kişi tutuklandı!.
Bakan Yardımcısından saç baş yolduracak açıklama!.
İstanbul’da 2 bin 500 yeni taksi plakası için ihaleye gidiliyor..
Narin’in Yasak Aşk cinayetine kurban gittiği ortaya çıktı!.
12 Eylül 1980 darbesinin 44. yılı!.
34 harften oluşan Ortak Türk Alfabesi kabul edildi..
Kaymakam vekilinin aracını aratan komutan görevden alındı!.
Ahu Tuğba’nın Adli Tıp raporu açıklandı!.
Faturalarda Maliyet Esaslı Ödeme dönemi başlıyor!.
İstanbul’da Maymun Çiçeği paniği!.
Narin cinayetinde amcanın avukatı davadan çekildi!.
Simit yüzde 50 zam ile 15 TL oldu!.
Eyvah!. Akaryakıta indirim geliyor!. Kazık gibi zamlara hazır olun!.
Kahpe İsrail’in katlettiği Filistinli sayısı 41 bini geçti!.
Kaçak villası deşifre olunca gündem değiştirmek için Atatürkçülük oynamaya başladı!.
DOLAR 33,9964
EURO 37,8620
ALTIN 2.822,06
BIST 9.577,46

İmamoğlu: Dün “Katil” dediğine bugün “Kardeşim” diyen zihniyetten kurtulacağız!.

İmamoğlu: Dün “Katil” dediğine bugün “Kardeşim” diyen zihniyetten kurtulacağız!.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kara Harp Okulu’ndan mezun olan teğmenlerin yemini için yaptığı açıklamaya bir tepki de İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’ndan geldi. İmamoğlu, “Dün ‘katil’ dediğine bugün ‘kardeşim’ diyen zihniyetten ilk seçimde kurtulacağız” ifadelerini kullandı!.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milli Savunma Bakanlığı’nın (MSB) inceleme başlattığını duyurduğu Kara Harp Okulu’ndan mezun olan teğmenlerin yemini hakkındaki tartışmaya sekiz gün sonra değinmiş, “Geçenlerde malum mezuniyet töreninde bazı istismarcılar ortaya çıkmak suretiyle kılıçlar çektiler. Bu kılıçları kime çekiyorsunuz? Şimdi bunlarla ilgili olarak da gerekli bütün araştırmaların hepsi yapılıyor. Oradaki birkaç tane kendini bilmez, bunlar da temizlenecek. Biz buralara durup dururken gelmedik. Bunların ordumuzun içinde bulunması mümkün değil, bunları temizleyeceğiz” demişti.

ERDOĞAN’A BİR TEPKİ DE İMAMOĞLU’NDAN

Erdoğan’ın sözlerine CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in ardından İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu da tepki gösterdi. Sosyal medya hesabından bir paylaşım yapan İmamoğlu, şunları belirtti:

* “Türk Silahlı Kuvvetlerimizin ve teğmenlerimizin, Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’e bağlılığı siyaset üstüdür.

* Genç teğmenler en mutlu ve onurlu günlerinde büyük bir coşku içinde ülkenin kurucusuna olan saygılarını ifade etmek istediler, hepsi bu.

* Her olaydan, darbe çıkarma huyunuzdan vazgeçin, gençlerimize yazık etmeyin. Sevgili gençler ve ailelerine sesleniyorum; dün ‘katil’ dediğine bugün ‘kardeşim’ diyen zihniyetten, her şeyi siyasi menfaatine kullanan, milleti bölen bu akıldan milletçe ilk seçimde kurtulacağız. Yaşasın Cumhuriyet. Yaşasın Mustafa Kemal Atatürk.”

“ÖNÜMÜZDEKİ GENEL SEÇİMDE İKTİDAR OLACAĞIZ”

Ekrem İmamoğlu’nu Eksişehir Büyükşehir Belediyesi önünde Eskişehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ve vatandaşlar karşıladı. İmamoğlu, burada vatandaşlara hitap etti, İmamoğlu, hizmetlerinden dolayı önceki Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’e şükranlarını sundu.

İmamoğlu, “Ayşe Hanım çok değerli bir yol arkadaşımız. TBB’de birlikte mücadele ediyoruz, çalışıyoruz. Elbette Eskişehir bizi farklı heyecanlarla buluşturuyor. Eskişehir hepimiz için sosyal demokrat belediyeciliğin, iyi şehirciliğin Türkiye’deki, son çeyrek yüzyıldaki kuluçkası. Böyle bir kuluçkayı var eden Yılmaz Büyükerşen’e teşekkür ediyoruz. Ayşe Hanımla dayanışmamızı, omuz omuza yolcuğumuzu, ülkemizin ve şehirlerimizin iyileşmesi adına hep bir arada tutacağız. Elbette temel amacımız bu ülkenin iyiliği ve güzel bir geleceğe evrilmesidir. Bize sürpriz yaptınız. Bizi burada karşıladığınız için teşekkür ediyorum. Hem Ayşe Hanım hem biz şehirlerimize, hemşehrimize mahçup olmayalım. Hepinizi çok seviyoruz” diye konuştu.

“TBB GEÇEN DÖNEM SİYASİ VE ADALETSİZ DAVRANDI”

İmamoğlu konuşmasının ardından Ayşe Ünlüce’yi makamında ziyaret etti. Ziyaretin ardından Ünlüce ve İmamoğlu, Eskişehir Belediye Meclisi Salonu’nda gazetecilere açıklamalarda bulundu. “Hem Eskişehirimizde hem de Eskişehir Büyükşehir Belediyemizde değerli başkanımız Ekrem İmamoğlu’nu ağırlamaktan onur duyuyoruz” diyen Ünlüce, İmamoğlu’nu seçimdeki başarılarından dolayı kutladı.

İmamoğlu’nun Türkiye Belediyeler Birliği’ne başkan seçilmesinden mutluluk duyduğunu belirten Ünlüce, “Gerçekten Türkiye Belediyeler Birliği geçen dönem ne kadar siyasi davrandığı, ne kadar adaletsiz davrandığı hepimizin malumuyken Ekrem Başkanımızın başkanlığında bu dönem özellikle deprem bölgesinde başlayan yardımlarla gerçekten nasıl adaletli davranılacağını, nasıl doğru yönetileceğini hem bizlere hem de Türkiye’ye göstermiş oldu” diye konuştu.

“ÖNÜMÜZDEKİ GENEL SEÇİMDE İKTİDAR OLACAĞIZ”

Ünlüce’nin ardından söz alan İmamoğlu, özetle şunları söyledi:

* “Yılmaz Hocadan bayrağı Ayşe Başkanımız devraldı. Ayşe Başkanımızla bu yeni dönemde daha da ivmelenen belediyeciliği, hizmet dönemini başta büyükşehirlerimizde yaşatmak istiyoruz. 11 büyükşehrin itibarını ve ortaya koyduğu iyi hizmetin halk dilinde ne kadar siyasetimize katkı sunduğunu hepimiz yaşadık ve gördük. Şimdi 14 büyükşehir belediyesi olduk. Her belediyemizden başarı bekliyoruz. Ama 14 büyükşehir belediyemiz bu dönem tarihi bir sorumluluk üstlenmiştir. 2019’da üstlenilen o büyük sorumluluk daha da büyüyerek devam etmektedir. Çünkü temel amacımız şehirlerimizde oluşturduğumuz mutluluğu bütün Türkiye’ye yayabilmektir. Bunun da yolu belediyelerin başarısından geçiyor. Yorulacağız ama yorulmayacağız. Çok çalışacağız, durmayacağız. Ülkemizin, şehirlerimizin, vatandaşlarımızın hak ettiği iyi yaşamı bütün şehirlerde ortaya koyacağız. Önümüzdeki genel seçimde iktidar olacağız.”

Tüm belediye başkanları, belediye meclis üyeleri ve yerel yöneticilerin ‘yüksek sorumluluk hissiyle’ göreve devam etmeleri gerektiğini belirten İmamoğlu, “Hep birlikte başaracağız. Kazanacağımızı hissediyorum” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.