Site Rengi

HABER ÖZETİ
MHP Lideri Bahçeli Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sarayına komşu oldu..
Savcılık Ümit Özdağ hakkında 7 yıl 10 ay hapis cezası talep etti!.
Erdoğan’dan Özel’e 500 bin liralık “Cuntacı” davası!.
Brent petrol fiyatları dibe vurunca akaryakıt indirimleri pompalara yansıdı!.
ABD borsaları güne çöküşle başladı!.
Sözde ekonomist prof. Özgür Demirtaş’ın analiz yazısı çalıntı çıktı!.
Kara bulutlar tüm Türkiye’yi kaplayacak!.
Trump’un aptalca politikaları dünya piyasalarını alt üst etti!.
Brent petrol fiyatları dibe vurdu!.
İmamoğlu’ndan Erdoğan’a seçim çağrısı: Korkma, Gel Yarışalım!.
CHP kurultayında ortalık fena karıştı!. Berhan Şimşek’ten Özgür Özel’e “Tablalı Don” göndermesi!.
Bakanlıktan sokak köpekleri için “Kalıcı Çözüm” açıklaması..
Hakkında yakalama kararı çıkarılan İBB’nin reklamcısı KKTC’de yakalandı!.
İmamoğlu’ndan avukatına talimat: BENİ MAĞDUR DEĞİL CESUR GÖSRERİN!.
Olaylı derbi sonrası Mourinho’ya verilen ceza belli oldu!.
MHP Lideri Bahçeli 2 ay sonra siyaset sahnesine geri döndü..
Katar Türkiye’yi satıp Yunanistan tarafına geçti!.
Çarşı pazar yangın yeriyken TÜİK yine aklımızla alay ediyor!.
Boykot çağrısı soruşturmasında 11 gözaltı!.
Trump’un haraç gibi ek vergilerinden Türkiye’de nasibini aldı!.
CHP’de Kemâl Kılıçdaroğlu paniği!.
ABD Başkanı Trump dünyaya vergi yağdırıyor!.
Master Şef Somer’de boykota destek vermek için restoranını kapattı!.
Devlete parmak sallayanlar kıçlarına tekmeyi yedi!.
Yukardakilerin siyasi ikbâl kavgası yine vatandaşa patladı!. Benzine zam!.
CHP’nin yerli ve milli markalar için yaptığı boykot çağrısına tepkiler büyüyor!.
TSK’dan ihraç ihraç edilen 5 teğmen geri dönmek için harekete geçti..
CHP Lideri Özel’den 2 Nisan’da “Tüketimi Durdurun” çağrısı!.
İmamoğlu’nun sosyal medya hesaplarına erişim engeli talep edildi!.
İmamoğlu’nun tutuklanması CHP’yi zirveye taşıdı..
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

İmamoğlu’ndan Cami yapımına veto! İstanbullular tepkisini göstermek için sokaklara döküldü!.

İmamoğlu’ndan Cami yapımına veto! İstanbullular tepkisini göstermek için sokaklara döküldü!.
07.10.2022
A+
A-

2019 yılında Silivri açıklarında meydana gelen depremde bir minaresi yıkılan Avcılar’daki Hacı Ahmet Tükenmez Camii’nin yapımının İBB tarafından engellendiği ortaya çıktı. Tepkilerini göstermek için sokaklara dökülen vatandaşlar, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ve İlçe Belediye Başkanı Turan Hançerli’nin cami yapımını engellediğini iddia ederek pankart taşıdı.

İstanbul’un Silivri ilçesinde 2019 tarihinde meydana gelen depremde minaresi yıkıldıktan sonra çürük olduğu tespit edilince yıktırılan Hacı Ahmet Tükenmez Camii’nin yapımının İBB tarafından engellendiği öne sürülerek yürüyüş yapıldı.

AK Parti Avcılar İlçe Örgütü’nün çağrısıyla, Avcılar’da 5.8 büyüklüğündeki depremin ardından yenilenmek üzere yıkılan caminin yerine yenisinin yapılmasının engellendiği öne sürülerek Marmara Caddesi’nde, yürüyüş düzenlendi.

“İMAMOĞLU VETO ETTİ”

Yürüyüşe katılanlar, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ve İlçe Belediye Başkanı Turan Hançerli’nin cami yapımını engellediğini iddia ederek pankart taşıdılar.

Yürüyüşün ardından AK Parti Avcılar İlçe Başkanı Abdullah Küçükoğlu, yıkılan camiinin olduğu alanda basın açıklaması yaptı. Küçükoğlu, D-100 karayolunun kenarındaki 40 yıllık caminin 26 Eylül 2019 tarihinde meydana gelen 5.8 büyüklüğündeki deprem ardından yenilenmek üzere yıktırıldığını söyledi. 4 bin 993 metrekarelik arsa üzerine yapılan ve bağışlanan cami ile müftülük binası arsasının İBB’ye ait olduğunu belirten Küçükoğlu, arazinin Diyanet İşleri Başkanlığı’na devri için harekete geçildiğini, CHP muhalefetine rağmen ilçe belediyesinde kararın geçirildiğini ancak, İBB’nin bunu veto ettiğini savundu.

“İBB MECLİSİNDE NEDEN HAYIR OYU VERDİNİZ?”

Küçükoğlu, “Kalabalık bir cemaate hizmet eden ve ayrıca sembolik değeri olan 40 yıllık camimizin yapılmasına neden karşısınız? Bir taraftan ‘Destekliyoruz’ derken, bir taraftan İBB meclisinde neden hayır oyu verdiniz? Bir taraftan ‘Caminin yapım bütçesini Ekrem İmamoğlu karşılayacak’ derken, diğer bir taraftan alınan kararı İmamoğlu neden veto etmektedir? Taraflardan en az biri yalan söylemekte ve Avcılar halkını oyalamaktadır. Helalleşme nidaları atan CHP’nin hala bu milletin değer ve hassasiyetlerini hiç önemsemediğini yaşanan bu süreç üzerinden kamuoyu ile paylaşmak istiyoruz” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.