Site Rengi

HABER ÖZETİ
Arapların savaş zararı günlük 2 milyar dolar..
İran savaşı bitirmek için şartlarını açıkladı..
İran İsrail’in nükleer tesislerine füze yağdırıyorlar..
ABD İran’ın nükleer tesisini vurdu!.
Akaryakıtta eşel mobil marjı tükendi!. Zamlar direk pompaya yansıyacak!.
ABD ile Rusya arasında gizli İran-Ukrayna pazarlığı..
Trump ABD ve İsrail’e destek vermeyen NATO’yu korkaklıkla suçladı..
Özgür Özel ötmemesi için Muhittin Böcek’e 4 vekili aracı olarak gönderdi!.
İngilizlerden yüz bulamayan İmamoğlu şimdi de Almanlara sığındı!.
Fare deliklerinde saklanan Kahpe evladı Netenyahu İranlıları meydanlara inmeye çağırdı!.
Altın ve gümüş de sert düşüşler devam ediyor..
Rusya, ABD ve İsrail’e karşı İran’a savaş desteği vermeye başladı..
Özgür Özel ile Muhittin Böcek arasındaki 20 milyon dolarlık rüşvet iddiası somutlaşıyor!.
İran ABD’ye ait D-35 savaş uçağını vurdu!.
Sahte tapu palavrasını tutturamayan Özgür Özel gemi azıya aldı..
Liverpool’e 4-0 yenilen Galatasaray Avrupa defterini kapattı..
ABD ve İsrail’in kahpelikleri karşılıksız kamadı!. İran Orta Doğu’yu ateşe verdi!.
Kadıköy’e Camii projesinden rahatsız olan Almanya yine iş başında..
Akın Gürlek’ten Özgür Özel’in malvarlığı iddialarına yanıt: TAMAMI SAHTE VE DÜZMECE BELGELER!.
Adana’ya yeni Patriot sistemleri kuruluyor..
İran Ali Laricani’nin hayatını kaybettiğini doğruladı..
Trump İran işgâline yardım etmeyen NATO’ya ateş püskürdü..
Adalet Bakanı Akın Gürlek’ten Özgür Özel’in iddialarına hodri meydan!.
CHP’li Tanju Özcan ve 3 kişi hakkında cinsel şantaj davası!.
ABD Başkanı Trump: Küba’yı Ele Geçirmek Benim İçin Bir Onur Olacak!.
CHP bildiğiniz gibi!. Kadir Gecesi’nde Rakı-Mangal keyfi!.
İran İsrail’in demir kubbesini füzelerle çalışamaz hâle getirdi..
CHP’li Kuşadası belediye başkanı tutuklandı!.
Trump Hürmüz Boğazı’nı geçmek için diğer ülkelerin yardımına ihtiyaçları olduğunu açıkladı..
İBB yolsuzluk davası için flaş karar!. Şovmenlik yapan vekiller duruşmaya alınmayacak!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

İmamoğlu’nun 1 milyon 100 bin liralık dezenfektan anlaşması! İstanbul’un parası, İzmirli şirkete aktı!.

İmamoğlu’nun 1 milyon 100 bin liralık dezenfektan anlaşması! İstanbul’un parası, İzmirli şirkete aktı!.
05.04.2020
A+
A-

CHP’li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu akılalmaz harcamalara devam ediyor. İstanbul’da üretilen ve litresi 15 TL’den satılan dezenfektanları görmezden gelen İmamoğlu, İzmirli bir firmayla anlaştı. Yapılan anlaşmaya göre dezenfektanların litresi 73 TL’den satılacak. Söz konusu firmaya toplamda 1 milyon 100 bin TL ödeme yapılacak.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sonrası İstanbul’da ilginç olaylar yaşanmaya devam ediliyor. En çok vakanın göründüğü İstanbul’un Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Ekrem İmamoğlu tepki çeken icraatlarda bulunuyor. İstanbul’da sefer sayılarını azaltarak felakete davetiye çıkaran ve pahalıya satılan yardım kolileri nedeniyle de büyük infial uyandıran İmamoğlu, son olarak İzmirli bir şirketle yapılan anlaşma ile gündeme geldi.

1 milyon 100 bin TL’lik anlaşma

CHP’li İBB idaresinin, dezenfektan alımı için İzmir Bornova menşeli bir firma ile yaptığı anlaşma ortalığı karıştırdı. İmamoğlu idaresi, litresi 73 TL’den 15 bin litre dezenfektan almak için anlaşma yaptı. Söz konusu anlaşma İstanbullunun 1 milyon 100 bin TL’sinin İzmir’e gitmesine neden oldu.

İstanbul’da üretilse 15 TL

CHP’li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun İzmir’den almak için ısrar ettiği ve litresi 73 TL’den satılan dezenfektan İstanbul’da da üretiliyor. İstanbul Gürpınar İMKB Meslek Lisesi’nde üretimi gerçekleştirilen dezenfektan litresi 15 TL’ye satılıyor.

AK Partili Ümraniye Belediyesi, 4 bin litre aldıkları dezenfektana 60 bin TL ödeyerek İstanbul Gürpınar İMKB  Meslek Lisesi’nde üretilen kimyasalı kullanıyor.

İstanbul’da tepki çeken korona gelişmeleri

Koronavirüs Türkiye’de en çok İstanbul’u etkiledi. İstanbul’da binlerce koronavirüs vakası olduğu açıklandı. Bununla birlikte CHP’li İmamoğlu idaresi, sosyal mesafe kurallarını hiçe sayarak akılalmaz bir icraatta bulundu ve toplu ulaşım sefer sayılarını azalttı. Vatandaşların birbirlerine yaklaşmaması gereken şu günlerde İstanbullular, burun buruna yolculuk yaparak adeta salgının içine itiliyor.

Aynı zamanda CHP’li İBB, valilik onayı alınması gereken yardım kampanyasını kafasına göre yapmaya çalışarak koronavirüs krizini politize etmeye çalışıyor. Kanunu çiğnediği için topladığı paralara devlet tarafından el konulan İBB Başkanı, “Biz devletin kendisiyiz” açıklamasıyla büyük tepki çekti.

Piyasada 50-70 TL arasında bulunan yardım kolilerini 150 TL’ye satan büyükşehir bu skandalıyla da tepkileri üzerine çekmişti.

(yeni akit)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.