Site Rengi

HABER ÖZETİ
Trump İran’ı tehdit etmeye devam ediyor..
Murat Aci’nin katilleri Eylem Tok ve Bülent Cihantimur istenen ceza belli oldu..
Meksika’daki Kartellerin hesaplaşmasında 55 kişi hayatını kaybetti..
ABD yine eşek yerine koyacak sözde Kürt guruplar buldu..
TBMM Başkanı Kurtulmuş CHP Lideri Özel’i ziyaret edecek..
CHP’de Bay Kemâl’i geri getirme operasyonu başladı..
Rusya ile İran arasında 500 milyon euroluk gizli anlaşma..
Gözler yarın Beştepe’deki terör ve emekli ikramiyesi kararında..
İstanbul’da kuduz vakaları patlak verdi..
ABD ile İran arasındaki müzakereler perşembe günü devam edecek..
Özgür Özel’den Abdullah Gül açıklaması..
Gazze’de can kayıpları 72 bini geçti..
Trump küresel vergi oranını yüzde 10’dan yüzde 15’e çıkardığını açıkladı..
Metrobüsü birbirine katıp “Savcıyım” yalanıyla tehditler savuran köpekperest gözaltına alındı!.
Mazota 2,40 TL zam!. Çok şükür litresi 60 lirayı geçti..
Almanya, Fransa ve İsveç’ten “İran’ı Terk Edin” uyarısı!.
Ronaldo takım arkadaşları ile birlikte oruç tuttu!.
Trump İran’a saldırma girişiminin halâ gündeminde olduğunu açıkladı..
İran’dan BM’ye mektup: Saldırı durumunda meşru müdafaa hakkımızı kullanacağız..
Laik Atak geçiren ADD’den Bakan Tekin hakkında suç duyurusu..
DEM Parti ortak rapor sonrası taleplerini sıraladı..
ABD Başkanı Trump İran’a 10 gün süre verdiklerini açıkladı..
Bakan Fidan Türkiye’nün Gazze’ye asker göndermeye hazır olduğunu açıkladı..
5 ilin vali atamaları Resmi Gazete’de..
Fenerbahçe, Nottingham Forest’a 3-0 mağlup oldu..
Milletin dini inançlarına küfür edip yakalanınca “Sarhoştum” diyen alçak tutuklandı!.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na Fatih Dönmez atandı..
Suç çetesine köstebeklik yapan polisler gözaltında..
İngiltere eski Prensi Andrew, Epstein dosyasından gözaltına alındı..
ABD Orta Doğu’yu kana bulamaya hazırlanıyor!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

İmamoğlu’nun zor anları! PKK’lı İBB personeline ilişkin sorulan soruya cevap veremedi!.

İmamoğlu’nun zor anları! PKK’lı İBB personeline ilişkin sorulan soruya cevap veremedi!.
05.01.2023
A+
A-

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, terörle iltisaklı olduğu tespit edilen personel ile ilgili nasıl bir karar alacaklarına ilişkin soruya cevap veremedi, topu taca attı. İtfaiye eri Muharrem Kılıç ile İBB Peyzaş biriminde çamaşırhane elemanı olarak çalışan Ömer Keleş’in PKK/YPG terör örgütü ile iltisaklı olduğuna dair bilgiler kamuoyu ile paylaşılmıştı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nda işe alınan bazı kişilerin terörle iltisaklı olduğu, güvenlik soruşturmasından geçirilmediği tespit edilmişti. Soruşturma sürerken, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu terleten bir soru geldi. İmamoğlu’na terörle iltisaklı personelin neden işten çıkarılmadığı soruldu. İmamoğlu, şahsın görevine devam edeceğini açıkladığını, bundan sonrasının İçişleri Bakanlığı’nda olduğunu ifade ederek topu taca attı.

İMAMOĞLU’NU TERLETEN SORU

İBB’deki programda basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Ekrem İmamoğlu gelen bir soru karşısında oldukça zorlandı. İmamoğlu’na, terörle iltisaklı olduğu tespit edilen itfaiye eri Muharrem Kılıç’ın neden işten çıkarılmadığı soruldu. İmamoğlu bu soruya hazırlıksız yakalandı. İBB Başkanı, “Öncelikle ben cevabımı daha önce verdim. Görevine devam edecek dedim. Artık ben bu sorunun muhatabı değilim. Sayın Bakan’a gidin sorun.” dedi.

İmamoğlu, terör örgütü PKK/YPG ile iltisaklı olduğu tespit edilen personellerin neden işten çıkarılmadığına dair soruyu geçiştirdi.

Ömer Keleş

 

İBB’YE TERÖR SORUŞTURMASI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İBB’nin güvenlik soruşturması yapmadan personel aldığını, çalışanlar arasında terörle iltisaklı şahısların bulunduğunu bildirdi. Soylu şu ifadeleri kullandı:

Yaptığı açıklamalarından hiçbirinde ben terör örgütüyle iltisaklıları almadım demiyor. Aldım ama sorun bakalım niye aldım diyor. Öyle bir açıklama yapılıyor ki, ben İBB’nin önüne sandalye atacağım acaba bugün İmamoğlu kimi işe almış… Ömrü devlete küfretmekle geçen insanları karşısına dizmiş. Geçmiş dönemde niçin olmuş, olmamış. 2 kişiyi attım diyorsun demek ki yetkin var. Sorumuz şu niye işe aldın.

Devlet bunu takip etmek zorundadır. Bazı insanlar işlerini yönetirlerken tepeden yönetirler. Güvenlik araştırması nedir biliyor musunuz? İlgili kurum sorar bu adamla ilgili güvenlik soruşturması var mıdır? Yanıt gelir, kurum alır ya da almaz. Bunlar sorgusuz sualsiz işe alıyorlar. Sonra da bana atsaydın diyorlar. Benim böyle bir yetkim yok. Soruşturma bitmeden neden işten atayım.Sorumluluk işe alandadır. Değer ailelerini, değer ailesi PKK’nın dağ kadrosuna katılanların yakınlarını istihdam sağlama noktasına gidilmesidir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.