Site Rengi

HABER ÖZETİ
DEM Partililer “Öcalan’a Özgürlük” adı altında olağanüstü toplandı!.
Ve MHP Lideri Bahçeli Terörist Öcalan’a özgürlük yolunu açtı!.
Vergilere yüzde 45 zam, maaşlara yüzde 25 sadaka!.
2025’de siyasi partilere hazinden para yağacak!.
Narin Güran cinayetinde istenen cezalar belli oldu!.
Geberen FETÖ iblisinin yerine geçecek isimler belli oldu!.
Oy için EYT çıkaranlar şimdi EYT’lileri millete şikâyet ediyorlar!.
PİÇ Lideri FETOŞ GEBERDİ!.
AKP’li Başkan belediyeyi babasının çiftliğine çevirmiş!.
Savcı kendisini tehdit eden it köpek takımını böyle izledi!.
Kar kapıya dayandı!.
Yenidoğan Çetesi skandalından sonra Bakanlığın aklı başına geldi nihayet!.
Emekli olup çalışanların sayısı 2 milyonu geçti!.
16 yaşındaki 103 sabıkalı suç makinesi!.
Bakan Memişoğlu’ndan Yenidoğan Çetesi ile ilgili açıklama!.
Kapımız Lübnan’dan gelecek milyonlarca mülteciyede açıkmış!.
Yenidoğan Çetesi’nde adı geçen CHP’li hakkında Özgür Özel’den açıklama!.
Yenidoğan Çetesi’nin işbirliği yaptığı 9 hastane kapatıldı!.
Dolandırıcıların yeni taktiği: VERGİ BORCUNUZ İÇİN HACİZ UYARISI!.
Yenidoğan Çetesi skandalı sonrası görevden almalar başladı!.
3 harfli Zincir Market Çetesi’nde zehirli peynir skandalı!.
Yenidoğan Çetesi’nin lideri PKK’lı çıktı!.
Hepsiburada Kazakistanlılara 1,13 milyar dolara satıldı!.
“Türkiye’nin En Güvenilmez Kurumları” anketi!.
AKP’li başkanın saray sevdası halka 1 milyar TL’ye patladı!.
Savcı bey sevgilisinin eski sevgililerini mantar gibi toplattı!.
Kredi kartlarından yapılacak kesinti iptal edildi!.
Merkez Bankası faizi sabit bıraktı..
AKP’li Başkanın 1 milyar TL’lik Saray Yavrusu!.
Sivas’ta art arda korkutan depremler!.
DOLAR 34,2283
EURO 37,0229
ALTIN 3.013,18
BIST 8.838,60

IMF’den ekonomik görünümdeki aşağı yönlü risklere karşı uyarı..

IMF’den ekonomik görünümdeki aşağı yönlü risklere karşı uyarı..
27.10.2021
A+
A-

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Kristalina Georgieva, küresel ekonomik görünümün oldukça belirsiz ve aşağı yönlü risklerin hakim olduğunu belirterek, enflasyon ve borç seviyelerinin birçok ekonomide yükseldiğini ifade etti.

Georgieva, rapora ilişkin kaleme aldığı blog yazısında, toparlanmayı güvence altına almak için ortak eylem gerektiğini vurguladı.

Kovid-19’a karşı aşılama ve politika önlemlerinin etkisiyle toparlanmanın temellerinin güçlü kalmaya devam ettiğini belirten Georgieva, “Yine de ilerlememiz, özellikle yeni virüs çeşitleri ve bunların ekonomik etkilerinin yanı sıra tedarik zinciri aksamalarıyla engelleniyor.” değerlendirmesinde bulundu.

Georgieva, görünümün oldukça belirsiz ve aşağı yönlü risklerin hakim olduğunu belirterek, “Enflasyon ve borç seviyeleri birçok ekonomide yükseliyor. Pek çok gelişmekte olan ülke, toparlanmalarını destekleyecek aşılardan ve kaynaklardan umutsuzca yoksun olduğu için ekonomik servetlerdeki ayrışma daha kalıcı hale geliyor.” ifadelerini kullandı.

G20’ye ortak harekete geçme çağrısı

IMF’nin raporunda ise küresel toparlanmanın düzensiz beklentiler ve önemli aşağı yönlü riskler arasında devam ettiğine işaret edilerek, yeni virüs çeşitleri yayılmaya devam ederken, birçok yoksul ekonominin aşılara erişimde geri kalmasının toparlanmaları engellediği ve kriz kaynaklı işsizlik artışları da dahil olmak üzere ekonomik beklentiler üzerinde baskı oluşturduğu kaydedildi.

Raporda, bir dizi faktörün enflasyonda artışa yol açtığı belirtilerek, yüksek kamu ve özel borç seviyelerinin kırılganlıkları artırdığı ve iklim değişikliğinin büyüme ile geçim kaynaklarını tehdit etmeye devam ettiği ifade edildi. IMF’nin raporunda, “Büyümeye yönelik aşağı yönlü riskler hakim.” değerlendirmesinde bulunuldu.

G-20’nin toparlanmayı desteklemek için derhal ortak harekete geçmesi gerektiği vurgulanan raporda, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınını sona erdirmek için finansman açıklarının kapatılması ve aşıların paylaşılması gerektiği kaydedildi.

İlave 20 milyar dolarlık finansman ihtiyacı

Raporda, gelişmekte olan ülkelerde tedaviler, testler ve aşıların tedariki ile dağıtımı için ilave 20 milyar dolarlık ön hibe bazlı finansmana ihtiyaç olduğu aktarıldı.

Hibeler ve imtiyazlı finansman yoluyla daha fazla desteğin gerekli olduğuna dikkat çekilen raporda, yüzyılın ortasına kadar net sıfır karbon emisyonuna ulaşılması için kapsamlı bir paket taahhüt edilmesi gerektiği ifade edildi. Raporda, uzun süredir devam eden diğer küresel zorlukların ele alınması gerektiğine vurgu yapılarak, küresel asgari kurumlar vergisinin hızla uygulanması, ticaret ve teknoloji gerilimlerinin çözülmesi ve Dünya Ticaret Örgütü reformları üzerinde anlaşmaya varılması gerektiği aktarıldı.

Enflasyon uyarısı

Makroekonomik politikaların dikkatli bir şekilde koşullara uygun hale getirilmesi gerektiği hatırlatılan raporda, “Para politikası, enflasyondaki geçici artışların farkına varmalı ancak enflasyon beklentilerinin artması risklerinin somut hale gelmesi durumunda hızlı hareket etmeye hazır olmalıdır.” ifadesi yer aldı.

Raporda, net iletişimin her zamankinden daha önemli olduğu belirtilerek, makroihtiyati araçların artan kırılganlıklar arasında makro-finansal risklerin azaltılmasına yardımcı olabileceği kaydedildi.

IMF’nin raporunda, “Politika alanının izin verdiği ölçüde devam eden kısa vadeli makroekonomik destek, ardından orta vadede kademeli mali konsolidasyon ve yapısal reformlarla birleştiğinde, uzun vadeli büyümeyi önemli ölçüde artıracak ve herkes için fırsatlara erişimin artırılmasına yardımcı olacaktır.” ifadesi kullanıldı.

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.