Site Rengi

HABER ÖZETİ
Süresiz Nafaka zulmünün iptali Anayasa Mahkemesi’ne taşındı!.
Belâsını arayan Kahpe İsrail şimdi de Şam’a saldırıyor!.
CHP arka fonlarda kullandığı Atatürk fotoğraflarını kaldırmaya başladı!.
Tarihin en büyük yolsuzluk operasyonunda son durum!.
Silah bırakan PKK’dan ilk pazarlık şartı: ÖCALAN SERBEST KALACAK!.
15 Temmuz şehitleri için 90 bin Camii de Selâlar okunuyor..
HAKMAR ve TATBAK’ın sahibini FETÖ’ye sadakat sözleri ele verdi!.
CHP 3 rüşvetçi ismi partiden ihrqç ediyor..
Rüşvet ve yolsuzluktan tutuklanan CHP’li başkan sayısı 17’ye yükseldi!.
Mahmut Abbas şerefsizi yine siyonistlerle ağız birliği yaptı!.
Bitcoin 122 bin doları aşarak rekor tazeledi!.
Toprak Razgatlıoğlu rakiplerini resmen maymuna çevirdi!.
Terörsüz Türkiye Komisyonu kuruluyor..
PKK kamplarını ne zaman boşaltacak…
Alçak karikatür nedeni ile Leman’ın yazı işleri müdürü tutuklandı!.
Trump Avrupa Birliği’ne yüzde 30 gümrük vergisi uygulanacağını açıkladı!.
Ahmet Türk’ten kayyum sorusuna bomba cevap!.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: AK Parti, MHP ve DEM Parti Olarak Beraber Yürümeye Karar Verdik..
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Devletin de Terörün Bitmemesinde Hataları Oldu!.
Diyarbakır Anneleri’nden Terörsüz Türkiye için tam destek..
ABD’li Biyükelçiden silah bırakan PKK için flaş sözler!.
Erdoğan’ın tarihi konuşmasına saatler kaldı..
Pervin Buldan’dan silah bırakma süreci ile ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür..
Menzil Tarikati’ndeki miras kavgası büyümeye devam ediyor!.
Yiğit Bulut hayatını kaybetti!.
PKK’nın silah bırakacağı tarihi gün geldi..
Bitcoin’den 112 bin dolarlık yeni rekor…
Şile Belediyesi’ndeki 300 milyonluk rüşvet operasyonunun perde arkası!.
MSB’den şehit olan askerlerle ilgili açıklama…
Silah bırakan PKK’lılar ne olacak…
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

İngiliz basını: “Ukrayna’daki savaşın asıl kazananı Türkiye..”

İngiliz basını: “Ukrayna’daki savaşın asıl kazananı Türkiye..”
10.11.2022
A+
A-
Rus ordusunun Ukrayna savaşında çıkmaza girdiği belirtilerek, Ankara’nın oluşan boşluğu doldurduğu anlatıldı. İngiliz gazetesi, “Türkiye, Doğu Avrupa ve Orta Asya’da kendini gösteriyor” dedi.
İngiltere merkezli Telegraph gazetesi, 24 Şubat’ta başlayan Rusya-Ukrayna Savaşı’nın ardından Türkiye’nin konumuna dikkati çekti.Ankara, iki ülke arasında esirlerin takası ve tahıl ihracatı konularında aktör olarak öne çıktı.

“Erdoğan harekete geçti”

“Putin’in Ukrayna’daki savaşının asıl galibi Türkiye” başlıklı analizde, “Rusya’nın Avrupa ve Orta Asya’daki etkisinin zedelenmesiyle Erdoğan, boşluğu doldurmak için harekete geçti.” denildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, geçen hafta “Türkiye Yüzyılı”nın doğmakta olduğunu duyurduğu anımsatılarak, “Ülkesini görkemli günlere kavuşturma sözü verdi.” ifadesi kullanıldı.

“Doğu Avrupa ve Orta Asya’da kendini gösteriyor”

Erdoğan’ın, “Osmanlı Devleti’nin gücüne, bölgesel hakimiyetine ve İslami değerlerine duyduğu hayranlığı gizlemediği, bu adımları takip edecek gibi göründüğü” vurgulandı.

Türkiye’nin, enerji arzını, uygun fiyatlı ithalatı güvence altına alma ve elini güçlendirme çabalarının bir parçası olarak Doğu Avrupa ve Orta Asya’da kendini gösterdiğine dikkat çekildi.

Telegraph: Ukrayna daki savaşın asıl kazananı Türkiye #1

“Türkiye, Rusya’nın bıraktığı boşluğu doldurmaya çalışıyor”

Söz konusu analizde, “Türkiye, tüm çıkarlarını dengeleyemeyen bir Rusya’nın bıraktığı boşluğu doldurmaya çalışırken, diğer taraftan Vladimir Putin’i yabancılaştırmaktan özenle kaçınıyor.

Ukrayna’da savaşın başlamasından bu yana, Türk Cumhurbaşkanı istediğini elde etmek için her iki tarafla da ilişkisini ustalıkla sürdürdü. Bir yandan Türkiye, düzinelerce gelişmiş Bayraktar TB-2 saldırı aracını yakın ortağı Kiev’e gönderdi. Öte yandan, Rusya’ya yaptırım uygulamayı reddetti. tespitine yer verildi.

“Putin’i tekrar hizaya sokmak için Erdoğan’ın bir telefonu yetti”

Moskova’nın, geçen hafta savaş gemilerine yapılan insansız hava aracı saldırısı gerekçesiyle tahıl anlaşmasından çekilme kararı aldığına işaret edilerek, “Putin’i tekrar hizaya sokmak için Erdoğan’ın bir telefonu yetti.” denildi.

Aynı yazı, “Putin’in askerleri ilerleme kaydedemiyor, mağlubiyetlerle karşılaşıyor. Bir başka imparatorluk ise yükselişte ve etki olarak öne çıkıyor.” şeklinde tamamlandı.

Telegraph: Ukrayna daki savaşın asıl kazananı Türkiye #2
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.