Site Rengi

HABER ÖZETİ
Trump’tan Netenyahu’ya soğuk duş: Süreç Türkiye’siz Olmaz!.
İtirafçı olan Hüseyin Gün her şeyi anlattı..
Casusluktan tutuklanma talebi ile mahkemeye sevk edildiler!.
Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Terörsüz Türkiye zirvesi..
Özgür Özel’in eylem savsatası hüsran ile sonuçlandı!.
İmamoğlu casusluktan ifade vermek üzere Çağlayan Adliye’sine getirildi!.
PKK Türkiye’den tamamen çekiliyor..
Şimdi de ülkesini İsviçre’ye şikâyet etti!.
Akaryakıta geceyarısı kazık gibi zam!.
Bir belediye daha AK Parti’ye geçiyor..
Kafayı çekip direksiyona geçen İETT şoförü bariyerlere saplandı!.
TELE 1 TV’ye kayyum atandı!.
81 il de 500 bin konut projesinin tüm detayları belli oldu..
CHP kurultay iptal davası reddedildi!.
CHP kurultay iptal davası bugün görülecek..
İmamoğlu’na casusluk soruşturması!.
İstanbul için şiddetli sağanak yağış uyarısı!.
Trump Venezuela’ya kara operasyonu yapacaklarını açıkladı!.
Trump’un yaptırım tehdidine Putin’den jet cevap: Bizi Etkilemez!.
Ahmet Türk yerine kayyum atanan davadan beraat etti!.
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı..
Tufan Erhürman: İlk ziyaretimi Türkiye’ye yapacağım..
Trump-Putin görüşmesi ambargo ile sonuçlandı!.
Merkez Bankası bugün faiz kararını açıklayacak..
Türkiye çelik üretiminde Avrupa Lideri oldu..
Birileri yine üniversiteleri karıştırmaya başladı!.
Sözde Genel Başkan Özgür Özel yine icazet almaya Silivri’ye gitti!.
Altın da sın 5 yılın en sert düşüşü!.
Trump’tan piyasaları karıştıracak vergi açıklaması!.
CHP’nin yönettiği Bursa’da su kesinti süresi uzatıldı!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

İngiliz Basını’ndan Türkiye özrü..

İngiliz Basını’ndan Türkiye özrü..
23.08.2021
A+
A-

BBC Türkçe’den yapılan açıklamada, dün yayınladıkları haberde “bir atıf hatası yapıldığı” belirtilerek, hem haberde, hem de başlıkta Wallace’a atfen “hükümetin Afgan mülteciler için Türkiye ve Pakistan’da işlem merkezleri kurulmasını” değerlendirdiği ifadelerine yer verildiği hatırlatıldı.

Açıklamada, “Bunun aslında İngiltere Savunma Bakanı’na ait ifadeler olmadığını, İngiltere Savunma Bakanlığına atfen, Türkiye ve Pakistan’ın da düşünüldüğüne ilişkin bir niyet beyanı olarak Guardian ve Mail on Sunday gazetelerinde yer almış bir bilgi olduğunu, haberde ise sehven bakana atfen aktarıldığını belirtiriz.” denildi.

Bu “sorunun bir atıf hatasından kaynaklandığı” kaydedilen açıklamada, “Bu nedenle okuyucularımızdan/izleyicilerimizden özür dileriz.” ifadesine yer verildi.

– GUARDİAN DA DÜZETTİ

Guardian gazetesi de aynı içerikli haberini düzelterek yeniden okuyucularıyla paylaştı.

Habere daha sonra eklenen ifadelerde, Türkiye’nin kendisinden talepte bulunulmadığını duyurduğuna vurgu yapılarak, bunun planının çok fazla geliştirilmediğini gösterdiği ve ülke isimlerinin örnek olarak verildiği kaydedildi.

Dün Mail On Sunday gazetesi, Savunma Bakanı Wallace’ın bir yazısına ver vermişti. Yazıda İngiltere’nin isim üçüncü ülkelerde sığınmacı kabul merkezleri oluşturacağı söylense de isim verilmemişti. Buna karşın gazete ayrı bir haberde Türkiye’nin adını bu ülkeler arasında göstermiş, benzer bir haber Guardian gazetesi tarafından da yayımlanmıştı.

BBC Türkçe ise Wallace’ın yazısında Türkiye’den bahsetmemesine rağmen, “İngiltere Savunma Bakanı Wallace: Türkiye ve Pakistan gibi ülkelerde mülteci merkezleri planlıyoruz” başlığıyla bir haber yayımlamış, daha sonra habere ilişkin sosyal medya paylaşımını silmişti.

FAHRETTİN ALTUN: MİLLETİMİZE BİR ÖZÜR BORCUNUZ VAR

Yalan haberlerle milleti meşgul edenlerin özür dilemesini isteyen İletişim Başkanı Fahrettin Altun, “Evet… İngiltere Savunma Bakanının “olmayan ifadeleri” üzerinden hükümetimize saldıranları üzecek bir haberimiz var! Başta BBC Türkçe olmak üzere bu yalanı dolaşıma sokan medya kuruluşları biz yalanlarını ortaya çıkarınca ilgili paylaşımlarını sildiler. Bu iyi, fakat… Bu yalanın peşine takılıp milletimizi yalan ve yanlış bilgilerle meşgul edenler ne olacak? Yapmayın! Bunu alışkanlık haline getirdiniz, yazıktır! Milletimize bir özür borcunuz var. Lütfen özür dileyin ve artık yalan söylemeyi bırakın. Cumhurbaşkanımızdan öğrenin” dedi.

BAKAN VARANK: BU TWEET KULLANIM DIŞI

Yalan haberin twitini silmeyen Meral Akşener’e tepki gösteren Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, “Bu tweet kullanım dışı. Kendi Cumhurbaşkanına inanmak yerine koltuk sevdasına taşeronluk yaptığın İngiliz BBC, tivitini silip özür diledi sayın Meral Akşener, En azından BBC özür dileyip tivitini silecek erdeme sahip olduğunu gösterdi, sizde o da yok” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.