Site Rengi

HABER ÖZETİ
İran’ı savaşarak yenemeyen ABD muhalifleri silahlandırmaya çalışıyor!.
İran Hürmüz Boğazı’nda 10 petrol tankeri vurduğunu açıkladı!.
İran ABD’nin Dubai Başkonsolosluğunu vurdu!.
Savaş açtığı İran Trump’un kâbusu oldu!.
Trump iti geberen askerlerin tabutlarını yayınlamayı yasakladı!.
İran Tel Aviv’i füzelerle vurmaya devam ediyor..
ABD ve İsrail saldırılarında öldürülen 165 öğrenci toprağa veriliyor!.
İspanya Trump’a resti çekti!. İran’ı Vurmak İçin Üssümüzü Kullanamazsın!.
ABD ve İsrail’in İran’a saldırıları ile petrol fiyatları durdurulamıyor..
İran İsrail’in Demir Kubbe’sini deldi, ülke yangın yerine döndü!.
İran Hürmüz Boğazı’nı tamamen trafiğe kapattıklarını duyurdu!.
CHP’li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan tutuklandı!.
Trump’tan İran’a yeni tehdit: Büyük Dalga Yakında Geliyor..
Amerikan şerefsizliği yine devrede!.
Rusya 3. Dünya Savaşı’nın başlayacağını duyurdu!.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan İsrail, ABD ve İran’a ateşkes çağrısı!.
Katar İsrail ve ABD tarafına geçerek İran’a karşı savaşa dahil oldu..
İran’dan gelebilecek göç dalgasına karşı tedbirler açıklandı..
Avrupa’da gaz fiyatları yüzde 48 fırladı..
Netenyahu Almanya’da saklanıyor, karısı ve oğlu Miami’de!.
İran ABD ile müzakere masasına oturmayı reddedi!.
Kahpe İsrail 100 bin yedek askeri acil göreve çağırdı!.
İngiltere üslerini ABD’ye açma kararı aldı!.
Saldırılara misilleme yapan İran ABD üslerini vuruyor..
Trump İran’ın 9 donanma gemisini batırdıklarını açıkladı..
ABD Başkanı Trump Hamaney operasyonunun ayrıntılarını paylaştı..
Öldürülen Hamaney’in yerine geçen isim belli oldu..
İran Hamaney’in öldüğünü doğruladı..
İran Hamaney’in öldürülüp öldürülediğine net cevap veremedi..
ABD ile İsrail’in saldırılarında 200’ü aşkın İranlı hayatını kaybetti!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

İngilizlerden çarpıcı analiz: Erdoğan’a Muhtacız!.

İngilizlerden çarpıcı analiz: Erdoğan’a Muhtacız!.

Londra merkezli Middle East Eye (MEE) haber sitesinde, Türkiye ile ilgili çarpıcı bir analiz kaleme alındı.. AB ve Türkiye’nin birbiriyle çalışmaya devam etmeye eskisinden daha mecbur olduğunun belirtildiği yazıda, “Davetiye göndermek için hala geç değil” denildi!.

AB ve Türkiye’nin birbiriyle çalışmaya devam etmeye eskisinden daha mecbur olduğu ifade edildi. Yazının sonunda ise AB’ye şu çağrı yapıldı; ‘davetiye göndermek için hala geç değil’ denildi.

İngiliz basınında Türkiye ve Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile ilgili çarpıcı bir haber kaleme alındı. Haberde Türkiye’nin ile ‘benzersiz ve kritik bir rol’ oynadığı vurgulanırken Ankara’nın rolünün giderek arttığına dikkat çekildi. Bakan Fidan’ın 14. Büyükelçiler Konferansı’nda AB’nin Türkiye olmadan küresel bir aktör olamayacağını belirttiği hatırlatılan haberde, Avrupa’nın Türkiye’ye eskisinden daha mecbur olduğu yazıldı.

İki hafta sonra AB ülkelerinin dışişleri Bakanlarının bu yılın ikinci Gymnich toplantısını yapmak üzere İspanya’nın Toledo kentinde bir araya geleceklerini yazan Middle East Eye ‘AB neden Hakan Fidan’ı Gymnich toplantısına çağırmalı’ başlıklı bir haber yayınladı. Haberde, Ankara’nın artan önemine dikkat çekilirken ‘kilit bir ortak’ ifadeleri kullanıldı.

AB dönem başkanlığını yürüten üye devlet tarafından organize edilen Gymnich toplantılarında AB’nin stratejik dış politika öncelikleri üzerine açık tartışmaların yapıldığı bir ortam olduğu belirtildi.

Konuya bağlı olarak zaman zaman üye olmayan ülkelerin de dışişleri bakanlarının davet edildiği bu toplantılara ilk kez 2019’da Türk Dışişleri Bakanı’nın davet edildiği hatırlatıldı.

Türkiye’nin Karadeniz Tahıl Anlaşması ile ‘benzersiz ve kritik bir rol’ oynadığını yazan gazete, AB ülkelerinin Türkiye ile ilişkileri nasıl olursa olsun, Türkiye’nin arabuluculuk konusunda benzersiz yeteneği ile AB için önemli bir stratejik ortak olduğu belirtildi. Ankara’nın önemli bir jeopolitik oyuncu olarak rolünün giderek arttığı vurgulandı.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile ilgili değerlendirmelerde bulunan MEE, Fidan’ın proaktif olarak Türkiye’nin dünyadaki yerini pekiştireceğini belirtti.

Fidan’ın 14. Büyükelçiler Konferansı’nda yaptığı açılış konuşmasında Türkiye Yüzyılı’nın dış politika önceliklerini 4 maddede sıraladığı yazıldı.

1- Bölgesel barış ve güvenliğin sağlanması

2-Ankara’nın diplomatik ilişkileri için yapısal bir temel oluşturmak

3-Refah durumunu ilerletmek

4- Ankara’nın küresel hedeflerini ilerletmek

Fidan’ın AB Türkiye ilişkilerini yeniden canlandırılması gerektiğini açık açık belirtirken Ankara’nın AB geleceğine ilişkin tartışmaların dışında tutulmasının ‘Stratejik körlük’ olacağını söylediği hatırlatıldı.

AB’nin Türkiye olmadan küresel bir aktör olamayacağını belirttiği de eklendi.

DİKKAT ÇEKEN İTİRAF

Bu sözlerin abartılı olduğunun iddia edilebileceği söylense de haberde, Türkiye’nin halihazırda çok önemli bir rol oynadığı itiraf edildi.

“ESKİSİNDEN DAHA MECBURUZ”

AB ve Türkiye’nin birbiriyle çalışmaya devam etmeye eskisinden daha mecbur olduğu ifade edildi. Yazının sonunda ise AB’ye şu çağrı yapıldı; ‘davetiye göndermek için hala geç değil’ denildi..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.