Site Rengi

HABER ÖZETİ
Kuyumcuyu soyan hırsızın polis olduğu ortaya çıktı!.
Öcalan ile Komisyon üyelerinin görüşme detayları ortaya çıktı..
Yargı paketiyle ilk etapta 55 bin kişi cezaevlerinden tahliye oluyor..
Beklenen yargı paketi Meclis’e sunuldu..
13 il için şiddetli kar uyarısı!.
Derin Devlet yemek ziyafetinde bir araya geldi..
Vergi, harç ve cezalara yapılan zam oranı yüzde 25 oldu..
Ailenin böcek ilacından zehirlenerek öldüğü açıklandı!.
Şimde de Dörtlü Masa savsatası çıktı!.
CHP’li meclis üyesi Haydar Dümen’in köşküne çökmeye çalışınca yakayı ele verdi!.
Fatih Altaylı 4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırıldı..
Fransa Cumhurbaşkanı Macron: Türk, Fransız ve İngiliz askerleri Ukrayna’da barış gücü olacak..
İtalya’da kadın katillerine ömür boyu hapis cezası onaylandı..
Ara tatiller kalkıyor mu…
CHP’li Ali Mahir’in bitmek bilmeyen skandalları devam ediyor!.
Maduro’dan ABD’ye rest: Ülkemi ele geçiremeyecekler!.
Böcek ailesinin otopsi raporu savcılığa sürüldü..
Ukrayna’da ateşkes an meselesi..
Patronu İmamoğlu’ndan talimat alan Özel parti değişikliğe gidiyor..
Saadettin Saran’ın sahibi olduğu Tuttur’a soruşturma!.
İBB iddianamesi kabul edildi!. Ahtapotun Kolları ortaya çıktı!.
Putin’den Trump’un barış planına yeşil ışık..
Heyet ilk İmralı ziyaretini gerçekleştirdi..
Eski CHP’lilerden Özgür Özel’e “Partiyi Rüşvetçilerden Temizle” mektubu!.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan İmralı açıklaması..
Rusya’dan Yunanistan’a sert uyarı!.
Cumhurbaşkanı Erdoğan yarın Putin ile bir araya gelecek..
DEM Parti’den CHP’ye İmralı yanıtı..
Kahpe İsrail ateşkese rağmen 342 Gazzeliyi daha katletti!.
Kılıçdaroğlu CHP’yi yerden yere vurdu..
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

İngiltere’de Bunak Kraliçenin devri kapanıyor!. Monarşinin kaldırılması için kampanyalar başladı!.

İngiltere’de Bunak Kraliçenin devri kapanıyor!. Monarşinin kaldırılması için kampanyalar başladı!.

İngiltere’de “Repuclic” adlı bir grup monarşinin kaldırılması için kampanya başlatacak. Kampanya İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth’in tahta çıkışının 70. yıl dönümünde düzenlenecek!.

İngiltere’de monarşi karşıtı “Republic” (Cumhuriyet) adlı grup, İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth’in tahta çıkışının 70. yıl dönümünde, monarşinin kaldırılması için kampanya başlatacaklarını açıkladı.

AA’da yer alan habere göre ülkede monarşinin son bulması yönünde kampanyalar yürüten grubun yaptığı açıklamada, monarşiye son verilmesi çağrısında bulunuldu ve “70 Yıl Daha İstemiyoruz” kampanyası başlatılacağı bildirildi.

Kampanyanın, haziranda Kraliçe’nin tahta çıkışının 70. yılı olarak adlandırılan “Platin Yıl Dönümü” kutlamaları sırasında yapılacağı belirtildi.

“MONARŞİNİN ÜLKEYE NEYE MAL OLDUĞUNA MANTIKLI ŞEKİLDE BAKMANIN ZAMANI GELDİ”

Grup adına açıklama yapan Graham Smith, sessiz bir azınlık Kraliçe’nin 70 yıllık saltanatını kutlamak isteyecek olsa da herkesin geleceğe bakmaya başlaması gerektiğini belirterek İngiltere Veliaht Prensi Charles’ın geleceğinin de iyi olmadığını ve buna karşı demokratik bir alternatifin olduğunu kaydetti.

Charles’ın ülkenin sunabileceği en iyi kişi olmadığını vurgulayan Smith, “Bir ulus olarak devlet başkanımızı seçme konusunda oldukça yetenekli olduğumuzu kabul etmenin zamanı geldi. Turizm, istikrar ve kraliyetlere yönelik geniş çapta ilgi hakkında saçma argümanları reddetmenin ve monarşinin gerçekte ne olduğuna, ülkeye gerçekten neye mal olduğuna daha mantıklı şekilde bakmanın zamanı geldi.” ifadelerini kullandı.

Smith, bu maliyetin, sadece finansal değil, İngiliz demokrasisine, vatandaş olarak statülerine ve ilkelerine bir maliyeti olduğunun altını çizerek “Sadece 12 ay içinde Kraliyet ailesi ırkçılık, iklim değişikliği ikiyüzlülüğü, kamu fonlarının kötüye kullanılması ve Prens Andrew’u adaletten korumak dahil çeşitli şeylerle suçlandı.” ifadesini kullandı.

“MONARŞİ, DEMOKRATİK İLKELERİMİZE AYKIRIDIR VE YOZLAŞMIŞTIR”

Monarşinin, devam etmeyi hak etmeyen eski püskü bir kurum olduğunu dile getiren Smith, “(Monarşi) Milletimizin derinden sahip olduğu demokratik ilkelerine aykırıdır, yozlaşmış ve gizlidir ve İngiliz demokrasisi için kötüdür.” değerlendirmesinde bulundu.

Graham Smith, şimdi demokratik, monarşisiz bir geleceğe bakmanın zamanı geldiğini ifade etti.

KRALİÇE ELİZABETH, İNGİLTERE TARİHİNİN EN UZUN SÜRE TAHTA KALAN HÜKÜMDARI

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth’in, tahttaki 65. yılı “Safir Yıl Dönümü” adı altında 2017’de, 60. yılı “Pırlanta Yıl Dönümü” adıyla 2012’de, tahttaki 50. yılı “Altın Yıl Dönümü” adıyla 2002’de ve 25. yılı ise “Gümüş Yıl Dönümü” adıyla 1977’de kutlanmıştı.

Birleşik Krallık’ta en uzun süreli monark olan İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth, 2015’te 89 yaşındayken büyükannesi Kraliçe Victoria’nın en uzun süre tahtta kalma rekorunu kırmıştı..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.