Site Rengi

HABER ÖZETİ
Mısır’daki Gazze zirvesine 20’den fazla lider katılacak..
Venezuela’nın vatan hainine verilen Nobel Ödülü şaibeli çıktı!.
Eski ABD Başkanı Biden CIA’dan yolsuzluklarını gizlemesini rica etmiş!.
5 araca kaza yaptıran trafik teröristinin ehliyetine süresiz el konuldu!.
Milli Takım Bulgaristan’ı bozguna uğrattı..
Norveç İsrail’i 5 golle sahaya gömdü!.
Avrupa’ya girişlerde pasaport kontrolüne son..
Cumhurbaşkanı Erdoğan: GAZZE’YE ÖNCE BEN GİDECEĞİM SONRA SİZ..
18 yaş altı suç işleyen çocuklara Katlamalı Ceza geliyor..
Rekor üstüne rekor kıran gümüş piyasada bulunamıyor..
İsrail işbirlikçisi it ateşkes sonrası orta da kaldı!.
Hakkında soruşturma izni istenen Mansur Yavaş’tan açıklama..
Bitcoin de sert düşüş..
Yönettikleri belediyeleri b.k götürürken CHP heykel derdinde!.
Nobel Ödülü alan alçaktan akla zarar talep!.
Serdar Öktem cinayetinde 9 kişi tutuklandı!.
CHP’li Başkan 110 bin euro rüşveti boşluğuna geldiği için almış!.
Gazze’deki ateşkes’in tüm detayları..
Türk Barış Güçleri Gazze’de yer alacak mı…
Mescid-i Aksa’da yıllar sonra Sabah Namazı heyecanı..
Gazze’deki ateşkesin detayları belli oldu..
Yine CHP yine bavul dolusu para skandalı!.
İstanbul Altın Rafinerisi soruşturmasında 20 kişi tutuklandı!.
Gazze’deki ateşkes ile birlikte Refah Sınır Kapısı’da açılıyor..
ABD Başkanı Trump’tan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür..
Yeni düzenleme ile öğretmenlerin absürt kıyafetleri yasaklanıyor!.
Ateşkes sonrası yardım tırları Gazze’ye giriş yapmaya başladı..
Kapalıçarşı’da altın satışları durduruldu!.
Resmi ateşkese rağmen Kahpe İsrail Gazze’yi bombalamaya devam ediyor!.
Gazze’de ateşkes resmen başladı..
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

İNTİHAR MI CİNAYET Mİ?. “BU OLAYIN ÇÖZÜLMESİNİ İSTİYORUM!..”

İNTİHAR MI CİNAYET Mİ?. “BU OLAYIN ÇÖZÜLMESİNİ İSTİYORUM!..”
05.10.2019
A+
A-

Kocaeli’de 9 yaşındaki Suriyeli Vail’in mezarlık kapısına kendisini asarak intihar etmesi Türkiye gündemine oturdu. Suriyeli Vail’in intiharına ilişki konuşan acılı baba, “Annesine namaza gittiğini söyledi ve evden çıktı. Oğluma ne oldu ise o andan sonra oldu” dedi..

Kocaeli’nin Kartepe Acısu Mahallesi’nde 2 gün önce gerçekleşen olayda 9 yaşındaki Suriyeli Vail el Suud, mahalle mezarlığının kapısında asılı bir şekilde bulunmuştu.

Türkiye gündemine kısa sürede giren olayda 9 yaşındaki Vail’in intihar ettiği belirtilmişti. Konu ile ilgili 24TV muhabiri Adem Hançer’e konuşan acılı baba Mustafa el Suud, “Okulda galiba bir olay olmuş. Öğretmenleri ayırmış çocukları. Sanırım okulda dövmüşler. Eve geldiğinde annesi onun üzgün olduğunu görmüş. Normalde de Vail duygusal bir çocuktur. Annesine namaza gittiğini söyledi ve evden çıktı. Oğluma ne oldu ise o andan sonra oldu.” dedi.

Oğlunun helali haramı çok iyi bildiğini belirten baba Mustafa el Suud, “Eğer intihar ettiyse onu raddeye getiren birşey oldu.” sözlerine yer verdi.

Muhabir Hançer’in, “Siz evde döver miydiniz?” sorusuna ise Mustafa el Suud, “Hayır, asla. Ben çocuklarımla arkadaş gibiyim. Annesi de çocukları için çok hassastır. Hatta Vail küçük kardeş olmasına rağmen abilerine her zaman büyüklük yapar. Onların yanlışlarını Vail düzeltir. Akıllı bir çocuktur.” şeklinde cevap verdi.

“Biz Türkiye’ye zulümden kaçarak çocuklarımızı kurtarmak için geldik”

Suriye’de devam eden iç savaştan kaçarak Türkiye’ye geldiklerini söyleyen acılı baba, “Biz Türkiye’ye kaçarak çocuklarımızın geleceğini kurtarmak için geldik. Hayatı seven hassas bir çocuktu Vail. Derslerinde başarılı hem okulunda hem mahallesinde hem de camide çok sevilen bir çocuktu.” dedi.

“4,5 yıl önce buraya geldik ve burada komşularımız ile hiçbir problem yaşamadan hayatımızı sürdürüyoruz. Biz komşularımız ile bir aileyiz. Ben onların çocuklarını kendi çocuklarımdan ayırmam onlar da Vaili kendi evlatları gibi severler.”

“Bu olayın çözülmesini istiyorum”

Türk yetkililerden son olarak bir isteği olduğunu belirten baba Mustafa el Suud, “Polis ve savcı hemen geldi. Hiçbir şey eksik yapılmadı, sağolsunlar. Ama ben yetkililerden bu olayın çözülmesini istiyorum.. Oğlum Vail intihar mı etti başka bir şey mi oldu öğrenmek istiyorum. Ben hayrın ve şerrin de Allah’tan geldiğine inanıyorum ne olursa olsun kabulümüzdür.” sözlerine yer verdi.

Korkunç iddia: Öğretmeni azarladı, arkadaşları dışladı

M.S. ile S.S. çiftinin 5 çocuğundan biri olan Vail El S. kılınan cenaze namazının ardından Acısu Mezarlığı’nda toprağa verilirken, intihara ilişkin korkunç bir iddia ortaya atıldı.

Buna göre 9 yaşındaki çocuğun, okulda hem öğretmeni tarafından azarlandığı hem de arkadaşları tarafından Suriyeli olduğu için dışlandığı öne sürüldü. Psikolojik travma geçiren Suriyeli Vail’in, bu nedenle intihar ettiği iddia edildi.

Uzman ekip, iddianın gerçeği yansıtmadığını söyledi

İddialar üzerine İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından konunun araştırılması için rehber öğretmen ve psikologlardan oluşan 6 kişilik bir ekip görevlendirildi. Ekip, okuldaki tüm öğretmen ve öğrencilerle çeşitli görüşmeler yaparak konuyu araştırdı. Uzman ekip, araştırmanın ardından, sosyal medyada ortaya atılan iddiaların gerçeği yansıtmadığı ve soruşturmaya gerek görülmediği şeklinde rapor hazırladı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.