Site Rengi

HABER ÖZETİ
Nefes kesen karşılaşmanın galibi Fenerbahçe oldu..
NATO’da PKK-SDG’yi sattı..
İBB davası canlı yayınlanacak mı..
Ev hanımlarına emeklilik teklifi TBMM’ye sunuldu..
Sosyal medyada asıp kesen troll çetesi devri kapanıyor..
Bakırköy’deki 30 milyon dolar vurgununda İBB detayı..
Trump ikinci uçak gemisinide İran’a gönderdiğini açıkladı..
Yargı kepazeliği!. Yaşlı adamı döverek öldürdüler, hakim serbest bıraktı!.
CHP’li vekilin lüks yatında gurup seks partisi!.
Yine Ömer Gergerlioğu yine üfürükten zırvalar!.
Taksicilerin Basit Usül üzerinden vergi kaçırma dönemi sona eriyor..
Yenidoğan çetesi liderinin cezası belli oldu..
Taksilerde indi bindi ücreti 175 TL’den 210 TL’ye yükseldi..
Meteoroloji’den 49 il için sağanak yağış ve fırtına uyarısı!.
Epstein skandalı İngiliz Kraliyet Ailesine kadar sıçradı!.
Trump İran’a 1 ay süre tanıdığını açıkladı..
Aracından inip kavgaya tutuşana 180 bin TL ceza resmileşti!.
Günün en çok konuşulan karesi bu oldu..
Epstein dosyalarında adı geçen Ahmet Davutoğlu ilk kez konuştu..
Cumhurbaşkanı Erdoğan CHP’yi yerden yere vurdu!.
Küçük kıza cinsel istismarda bulunan CHP’li Başkan görevden alındı!.
Jandarma polis kılığına girip altın taşıyan aracı gasp etti iddiası!.
Aziz İhsan Aktaş CHP’li belediyelere rüşvet yağdırmış!.
CHP’nin Meclis’teki provokasyonu dünya basınında..
DEM Parti’den Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür açıklaması..
AK Partili Başkan hakkındaki Yasak Aşk iddiası ortalığı karıştırdı!.
CHP ikiyüzlülüğü yine gündem oldu..
Hakan Fidan’ın cevapsız bıraktığı “Nükleer” sorusu İsrail’in paçalarını tutuşturdu!.
Haluk Levent’ten Sedat Peker açıklaması..
Gezi İhaneti organizatörü Ayşe Barım’a verilen ceza belli oldu..
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

İran, Biden’dan 150 milyar dolarlık zarar telafisi istiyor!.

İran, Biden’dan 150 milyar dolarlık zarar telafisi istiyor!.
16.11.2020
A+
A-

İran Meclis Başkanı Muhammed Bakır Kalibaf, ABD’de başkanlık seçimlerini kazanan Joe Biden hükümetinin İran ile etkileşim kurabilmesi için ABD Başkanı Donald Trump’ın Tahran’a uyguladığı ‘azami baskı’ politikasından kaynaklanan zararları telafi etmesi gerektiğini söyledi.

İran’ın yarı resmi Tesnim Haber Ajansı’na göre, İran Meclisi’nin bugünkü oturumunda konuşan Kalibaf, ABD Başkanlık seçimleriyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

İran Atom Enerjisi Ajansı Kurumu raporlarına göre İran’ın nükleer anlaşmadan kaynaklı tüm yükümlülüklerini tam olarak yerine getirdiğinin altını çizen Kalibaf, Biden döneminde ABD hükümetinin nükleer anlaşmanın yükümlülüklerini yerine getirmesi ve yaptırımları kaldırması gerektiğini belirtti.

Kalibaf, “Eğer Joe Biden, önceki hükümetin ikinci ismi olarak İran’la imzaladığı anlaşmaya gerçekten inanıyorsa, İran Lideri’nin belirlediği ilkelere uygun şekilde İran’la nükleer anlaşmaya üye ülkeler çerçevesinde etkileşim kurabilmesi için yerine getirilmeyen yükümlülükleri ön koşul olmadan uygulamalı ve ABD hükümetinin taahhütlerini yerine getirmemesinden kaynaklanan İran halkının son yıllarda karşılaştığı zararları telafi etmelidir.” ifadelerini kullandı.

Biden hükümetinin hayata geçireceği pratik eylemlerin kendileri için şart olduğunu kaydeden Kalibaf, “Bu konuda iyimser olmasak da, İran şirketlerinin petrol satış sürecinin, bankacılık faaliyetlerinin ve ticaretinin dünya ile normalleştiğini pratikte görürsek memnun olacağız.” dedi.

ABD Başkanı Trump’ın 8 Mayıs 2018’de Kapsamlı Ortak Eylem Planı (KOEP) olarak adlandırılan nükleer anlaşmadan tek taraflı çekilerek Tahran’a yönelik yaptırımları hayata geçirmesiyle İran yaklaşık 2,5 yıldır ekonomik zorluklar yaşıyor.

Biden, seçimleri kazanması halinde eski ABD Başkanı Brack Obama’nın yardımcısı olduğu dönemde İran ile imzalanan nükleer anlaşmaya geri döneceğini açıklamıştı.

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani de daha önce yaptığı açıklamada, Biden hükümetinin “geçmişteki hataları telafi etmesi” gerektiğini söylemişti. Ruhani, yaptırımlar nedeniyle ülkesinin yaklaşık 150 milyar dolar zarar gördüğünü ifade etmişti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.