Site Rengi

HABER ÖZETİ
İsrail’de Netenyahu hükümeti ile askeri kanat arasıda gerilim tırmanıyor..
ABD’de petrolün galın fiyatı 2 dolardan 5 dolara yükseldi..
Kahpe İsrail alev alev yanıyor!.
CHP’li başkanın taciz mesajlarını ifşa eden 16 yaşındaki kıza araba çarptı!.
CHP’li Çapkın Başkanın ikinci bankamatik sevgilisi Kocaeli’de gözaltına alındı..
Parti hırsızlık ve sapıklık skandalları ile ülkenin gündemindeyken CHP’liler “Kadıköy’e Camii Yaptırmayız” eylemi düzenlediler..
İran Suudi Arabistan’daki ABD üssünü yerle bir etti..
ABD’de Trump karşıtı isyanlar başladı!.
CHP’nin Uşak Belediye Başkanı için kurduğu destek meydanı bomboş kaldı..
CHP’li çapkın başkan yedek telefonunu sevgilisinin iç çamaşırına saklamış!.
Eşel Mobil sistemi devreye alınmasaydı akaryakıt fiyatları 90 TL’yi aşacaktı..
İşte Amerikan köpekliğinin hazin sonucu!. Trump şimdi de Arapları suçladı!.
ABD istihbaratı Trump’ın “İran’ın Füze Stokları Bitti” açıklamasını yalanladı..
İran İsrail’i bomba ve füze manyağı yaptı!.
Başkan otel de 37 yaş küçük çalışanıyla basıldı, CHP’liler belediye önünde demokrasi nöbetine başladı!.
İzzet Ulvi Yönter MHP Genel Başkan Yardımcılığından istifa etti..
Volkswagen İsrail’in demir kubbesi için silah üretecek!.
ABD’nin “Kara Harekâtı” açıklamasına İran’dan cevap: Askerlerini Kendi Üslerinde Otellerde Saklayanlar Bizden Nasıl Koruyacaklar!.
Kendisinden 37 yaş küçük çalışanı ile otelde basılan başkanını savundu!.
Çocuğu suç işleyen anne babalara hapis cezası geliyor..
Salı günü rakibimiz Kosova..
Yine CHP’li belediye, yine karı kız, yine rüşvet yolsuzluk!.
İran’dan izin almadan Hürmüz Boğazı’ndan geçmeye kalkan gemiler anında vuruluyor..
ABD’ye asla güvenilmeyeciğini en iyi Trump gösteriyor!.
İran duvarına toslayan Trump yine ateşkes palavrasına sarıldı..
İran’da rezil olan Trump ABD’nin karizmasını kurtarmak için yalan makinesine döndü!.
Tel Aviv’i Gazze’ye İran’a selamlar olsun..
A Millilerimiz Romanya’yı 1-0 mağlup etti..
Muhittin Böcek’in iki şoförü yolsuzluk kapsamında tutuklandı..
The Economist’ten dikkat çeken İran kapağı..
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

İşe alımlarda değişiklik! Tek kapı uygulaması başlıyor!.

İşe alımlarda değişiklik! Tek kapı uygulaması başlıyor!.
13.05.2021
A+
A-

Kamuda personel rejiminde köklü değişikliklere gidildi. Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanı Atay, ‘İşe alımlar tek kapıdan yapılacak, liyakat öne çıkacak. 3 bin unvan sadeleştirilerek, ortak literatür oluşturulacak’ dedi.

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi, kamuda çalışan 862 bin kişiye uyguladığı anketle devletin personel, insan kaynağı tomografisini çekti.

Sabah gazetesinden Hazal Ateş’in haberine göre, 862 bin kamu çalışanının katıldığı kamu-veri anketinde, açık uçlu sorulara 200 binin üzerinde yanıt geldi. Kamu kurum ve kuruluşlarında yaşanan sorunlar tek tek tespit edildi.

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanı Salim Atay, “Kamuda işe alımlar tek kapıdan yapılacak, liyakat öne çıkacak. 3 bin unvan sadeleşecek. Ortak bir insan kaynağı literatürü oluşacak” dedi. İnsan kaynağı envanterinin etkin kullanımı ile 54 milyar liralık tasarruf sağlanacağını söyleyen Atay, Ekonomi Muhabirleri Derneği yönetimi ile kamu personel rejiminde reform adımlarını değerlendirdi:

LİYAKAT ÖNEMLİ: Yerli, milli yazılımla geliştirilen Kariyer Kapısı platformuyla, kamu istihdamında fırsat eşitliği, liyakati önceleyen işe alımların yanı sıra verimliliğin artırılmasını hedefliyoruz. İşe alım süreçlerinin tamamı Kariyer Kapısı üzerinden yapılacak. Süreçlerin tamamını izleyebiliyoruz.

3 MİLYON MEMURA EĞİTİM: Kamu personelinin eğitim ve geliştirme faaliyetlerine yönelik ihtiyacı karşılamak için yine yerli ve milli bir yazılım olan Uzaktan Eğitim Kapısı’nı hayata geçirerek, 3 milyona yakın kamu çalışanının sistemdeki eğitimlerden yararlanmasını sağladık.

UNVANLAR SADELEŞECEK: Kamuda halen 3 bin civarında unvan var. Birçoğu ile ilgili gerekli iş analizleri ve tanımları yok. Bu nedenle insan ve yetenek havuzu oluşmuyor. Envanteri çıkardık, bu yıl içerisinde tamamlamayı planladığımız işlerden birisi de bakanlıklarla bir araya gelerek bu unvanların sadeleştirilmesi olacak.

ÜNİVERSİTELERİN İŞ KARNESİ: ÜNİ-VERİ kapsamında Rektör Bilişim Sistemi var. Her rektör üniversitesinden mezun olan öğrencilerinin ne kadar sürede, hangi sektörde, hangi ücretle işe başladığını sistemden izleyebiliyor. Bir bölüm verimsizse, istihdam oranı düşükse bunu görmemezlikten gelmenin kimseye bir faydası yok.

135 BİN BAŞVURU: Geçen yıl hayata geçirdiğimiz Staj Seferberliği Programı’mız var. Adayları 26 parametreye göre değerlendiriyoruz. Her üniversite öğrencimiz staj için fırsat eşitliğine sahip oluyor. Staj yapan çocukların hepsi bizim teminatımız altında. Stajyer havuzumuzu 27 Nisan itibarıyla işverenlerimizin erişimine açtık, öğrencilerin staj teklifleri alınıyor. Şu ana kadar 8 bin 536 öğrencimiz kendilerine iletilen teklifi kabul ederek, staj yapacakları alan ve işyerlerini seçti.

54 MİLYARLIK TASARRUF

Ülkemizin insan kaynağı envanterini çıkartıyoruz. İnsan kaynağı yönetimi ve planlaması ile kamudaki insan kaynağında verimliliğin arttırılmasını hedefliyoruz. Bu araçları etkin olarak kullandığımızda yıllık 54 milyar liralık bir tasarruf öngörüyoruz. Bu sembolik rakamdır, sadece kamuda geliştirdiğimiz araçlarla bizim sağlayacağımız verimliliktir.

MÜLAKATLAR KAYDA ALINACAK

Tüm kurumlarda liyakatin öne çıktığı, işe alım süreçlerinin izlenebildiği bir insan kaynağı portalını uygulamaya aldık. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın ihtiyacı olan ilk ilanı duyuruya çıktık.

Mülakat yapılacaksa sistemin kendisine ait video sistemi üzerinden kayıt altına alınabilecek, bir itiraz durumunda bu kayıtlar incelenebilecek.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.