Site Rengi

HABER ÖZETİ
Fenerbahçe’nin yeni hocası belli oldu..
İzmir’de polis merkezine silahlı saldırı!. 2 polis şehit oldu!.
Gürsel Tekin CHP il binasına gitmekten vazgeçti!.
Gürsel Tekin’den hodri meydan: Beni İl Binasına Sokmayacak Babayiğit Karşıma Çıksın!.
İçişleri Bakanlığı’ndan sokakları terörize etmeye kalkan CHP’lilere sert uyarı!.
Valilikten sokakları karıştırmaya kalkan CHP’ye miting ve eylem yasağı!.
Gözaltına alınan Antalya Emniyet Müdürü tutuklandı!.
Antalya emniyet müdürü ile Böcek ailesinin baş döndüren rüşvet trafiği!.
Balıkesir’de 4,9’luk deprem!.
Yolcu uçaklarında zorunlu su ikramı dönemi başlıyor..
Çoban krizi büyümeye devam ediyor!. 130 bin lira maaşa bulunamıyor!.
Rusya kanser aşısının hazır olduğunu ve ücretsiz uygulanacağını açıkladı..
Evinde karısı ile bastığı jandarmayı öldüren başkomiser hakkında yüreklere su serpen karar!.
30 İl Başkanından Kılıçdaroğlu’na “Geri Dön” çağrısı!.
Antalya Emniyet Müdüründen polislere dublörlü tuzak!.
Görevden alınan Antalya Emniyet Müdürü için gözaltı kararı!.
Antalya emniyet müdürünü yakan Muhittin Böcek iddiası!.
CHP’de şaibeli kurultayı ayak oyunları ile yasalaştırma uyanıklığı!.
Yoksuldan alınan ÖTV yüzde 25, zenginden alınan ÖTV yüzde 8!.
Gürsel Tekin’in kayyum heyetinden bir kişi daha çekildi!.
Diktatörden satılık ultra lüks spor araçlar!.
FETÖ’cülerden alınan Maydanoz Döner TMSF tarafından satışa çıkarıldı!.
Klıçdaroğlu’nun geri dönerse tanımayacaklarmış!.
Kayyum olarak atanan Gürsel Tekin göreve başladı..
CHP’de gerçekleri söyleyenlere tahammül yok!. Barış Yarkadaş’ta partiden kovuluyor!.
Erdoğan fahiş emlak vergisinde geri adım attı!.
Kahpe İsrail işgâl planının ikinci aşamasına geçti!.
İstanbul Cumhuriyet Savcısı boğazı kesilerek öldürüldü!.
CHP kayyum olarak atanan Gürsel Tekin’e ihraç etti!.
Kayyum olarak aranan Gürsel Tekin’den bomba gibi açıklamalar!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

İşgalci teröristler uluslararası basının bulunduğu bina sahibiyle dalga geçmiş! “Peygambere salavat getir!.”

İşgalci teröristler uluslararası basının bulunduğu bina sahibiyle dalga geçmiş! “Peygambere salavat getir!.”
16.05.2021
A+
A-

İsrail Gazze’de uluslararası basının bulunduğu binayı vurmadan önce 10 dakika daha izin vermediği ortaya çıktı.

Abluka altındaki Gazze Şeridi’nde İsrail savaş uçaklarınca vurularak yerle bir edilen, uluslararası basın kuruluşlarının ofislerinin de bulunduğu binanın sahibi ile İsrailli yetkilinin saldırı öncesi yaptıkları görüşme yayımlandı.

2021_05_medya

İsrail ordusu, Gazze’de bugün Amerikan merkezli haber ajansı Associated Press (AP) ve Katar merkezli televizyon kanalı Al Jazeera’nin de ofislerinin bulunduğu yüksek katlı binayı vurarak yıktı.

Al Jazeera, saldırı öncesi binanın sahibi Cevad Mehdi ile İsrail istihbaratından adı açıklanmayan bir subay arasında yapılan telefon görüşmesini ekranlara taşıdı.

Görüşmede Mehdi, İsrailli subaydan binayı vurmadan önce gazetecilere kamera ve diğer gereçlerini almaları için 10 dakika daha müsaade etmelerini istiyor.

2021_05_medya2

Bina sahibi Mehdi, “Sorumlu kimse bize 10 dakika daha vermesini isteyebilir misin? 15.00 ile 15.10 arasında hiçbir şey değişmez. Bina geri gelmeyecek sadece basın yeleği giyen 4 kişi, kameralarını ve diğer ekipmanlarını alacaklar, silah almayacaklar.” diyor.

Gazetecilerin İsrail’in son saldırısında 8’i çocuk 2’si kadın 10 kişinin hayatını kaybetmesi nedeniyle gün boyu hastanelerde çekim yaptıklarını ve canlı yayın ortasında uyarıyı aldıklarını dile getiren Mehdi, binanın vurulmadan önce 10 dakika daha zaman kazanabilmek için İsraillileri ikna etmeye çalışıyor.

İsrailli subayın, “Hiç kimsenin binaya dönmesine izin verilmeyecek, hiç kimsenin.” demesi üzerine Mehdi, yeniden 10 dakikalığına gazetecilerin binaya girmesine izin verilmesi talebini tekrarlıyor.

İsrailli subay: 10 dakika falan olmayacak

2021_05_medya5

İsrailli subay Mehdi’nin talebini geri çevirerek, “10 dakika falan olmayacak, hiç kimsenin binaya girmesine izin verilmeyecek. Size zaten binayı boşaltmak için bir saat verdik. Bu onlar için, benim için değil. Bu benim değil onların hayatı.” ifadelerini kullanıyor.

Gazetecilere 10 dakika izin verilmesi konusundaki talebini sürdüren Mehdi, “Çalışma hayatımız sona erdi. Hatıralarımızı, hayatımızı ziyan ettiniz. Ne isterseniz onu yapın. Şimdi kapatıyorum. Ne istiyorsanız onu yapabilirsiniz. Sizden büyük Rab var.” diyerek tepkisini dile getiriyor.

İsrailli subay ise adeta dalga geçercesine “Peygambere salavat getir” diyor ve binada kimse olup olmadığını soruyor.

Mehdi’nin binada kimsenin olmadığını teyit etmesiyle görüşme son buluyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.