Site Rengi

HABER ÖZETİ
Diktatörden satılık ultra lüks spor araçlar!.
FETÖ’cülerden alınan Maydanoz Döner TMSF tarafından satışa çıkarıldı!.
Klıçdaroğlu’nun geri dönerse tanımayacaklarmış!.
Kayyum olarak atanan Gürsel Tekin göreve başladı..
CHP’de gerçekleri söyleyenlere tahammül yok!. Barış Yarkadaş’ta partiden kovuluyor!.
Erdoğan fahiş emlak vergisinde geri adım attı!.
Kahpe İsrail işgâl planının ikinci aşamasına geçti!.
İstanbul Cumhuriyet Savcısı boğazı kesilerek öldürüldü!.
CHP kayyum olarak atanan Gürsel Tekin’e ihraç etti!.
Kayyum olarak aranan Gürsel Tekin’den bomba gibi açıklamalar!.
Görevden alınan CHP İstanbul İl Başkanı Çelik’ten açıklama!.
MHP Lideri Bahçeli’den CHP’ye atanan kayyum ile ilgili flaş açıklama!.
Kayyum kararının arsından CHP’nin ağır topları acil toplantıya çağırıldı!.
CHP İstanbul İl Başkanlığı’na kayyum atandı!.
9 ayda 5 bin 832 yangın çıktı!.
CHP’nin sözde ilahiyatçısına göre başörtüsü Allah’ın emri değilmiş!.
Kahpe İsrail Gazze işgâli için 60 bin yedek askeri silah altına alıyor!.
Tepkiler çığ gibi büyüyünce hükümet emlak vergisini geri adım attı!.
Jandarmaya hakaretler yağdıran AK Partili Başkan istifa etti!.
Bakan Yılmaz Tunç’tan af açıklaması..
30 yaş üstü öğrencilere indirim müjdesi!.
Afganistan’daki deprem felaketinde ölenlerin sayısı 800’e ulaştı!.
İBB’nin hafriyat vurguncusu hakkında Kırmızı Bülten kararı!.
Öyle bir zam geliyor ki vatandaş isyan edip sokaklara dökülecek!.
Afganistan’daki 6 büyüklüğündeki depremde 250 kişinin öldüğü açıklandı..
Çeteler yine aynı yöntemi kullandı!. Başkanın öldüren tetikçi çocuk çıktı!.
Netenyahu itinin Gazze katliamının arkasından Trump çıktı!.
Altın tüm zamanların rekorunu kırdı!.
DEM Parti Öcalan’ın Umut Hakkı’nın tanınmasını talep etti!.
Muhalefetin vizyonuna bak!. Füze testi yapmayalım, balıklar korkuyor!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

İşi domatese kadar düşüren muhalefetin başlattığı algı operasyonu da çöktü!.

İşi domatese kadar düşüren muhalefetin başlattığı algı operasyonu da çöktü!.
12.04.2021
A+
A-

Algı operasyonlarıyla Türkiye’nin ekonomisini hedef alan CHP’nin başını çektiği kriz tellalı muhalefet yine duvara tosladı. Migros Marketler zincirinde tek tek satışa çıkarılan ‘özellikli pembe domates’ üzerinden sosyal medyada algı kampanyası başlatıldı. CHP’li Faik Öztrak, Gelecek Parti’li İlhami Işık, ve CHP yandaşlığıyla bilinen ekonomist Özgür Demirtaş gibi isimlerin giriştiği algı operasyonu market tarafından yapılan açıklamayla boşa çıktı.

Algı operasyonlarıyla Türkiye’nin ekonomisini hedef alan CHP’nin başını çektiği kriz tellalı muhalefet yine duvara tosladı.

Daha önce patates ve soğan üzerinden siyaset yapan muhalefet bu kez domatesi siyaset malzemesi olarak kullandı.

CHP’lilerin başını çektiği güruh tarafından sosyal medyada algı kampanyası başlatıldı.

Sosyal medyada Migros marketler zincirinin bir şubesinde domateslerin tek tek satıldığına ilişkin fotoğraf dolaşıma sokuldu.

“Domateslerin ekonomik kriz ve yüksek enflasyon nedeniyle artık tek tek satıldığı” iddiasıyla algı operasyonu çekildi.

YİNE DUVARA TOSLADILAR
2001 ekonomik krizinin mimarlarından CHP’li Faik Öztrak, Gelecek Partili İlhami Işık, Ekonomist Özgür Demirtaş gibi isimler attıkları tweetlerle yine kriz tellalığı yaparken algı oyunları market tarafından yapılan açıklamayla bozuldu.

ÖZTRAK’TAN UCUZ NUMARA
Öztrak, CHP yönetimi döneminde ekmeğin karneyle satıldığını unutarak “Ayçiçek yağının “tek taş pırlanta” muamelesi gördüğü ülkemde; Domates markette tek tek satılmaya başlamış. Sebep olanlar utansın” şeklinde paylaşımıyla algılara oynadı.

DEMİRTAŞ ÇANAK TUTTU
Ekonomist Özgür Demirtaş da kendince ironi yaparak “Biz fakir olabiliriz ama bak Batı’da da Domates tane tane satılıyor TERÖR örgütünün de sonu geldi Sıra bizi kıskanıyorlar’cılarda” ifadeleriyle paylaşım yaptı.

Gelecek Partili İlhami Işık da “Tane ile satılan domates. Nasıl bir döneme denk geldik” diyerek ekonomik kriz algısı yaratma çabasına girdi.

MİGROS’TAN AÇIKLAMA GELDİ
Marketin satış planlamasının muhalif isimler tarafından sanki Türkiye’de ‘kriz varmış’ gibi kullanılmasının ardından Migros açıklama yaptı.

HİJYENİK AMAÇLI YAPILMIŞ OLSA DA…”
Migros Hizmet isimli sosyal medya hesabından yapılan açıklamada amacın imhaların önlenmesi ve pandemi sürecinde hijyen olduğu vurgulandı. Açıklamada “İlgili ürün özellikli Pembe Domates olup, imhaların önlenmesi ve pandemi sürecinde hijyenik amaçlı yapılmış olsa da uygulama hatalı olmuş. Gerekli düzeltmeyi yapıyoruz. Geri bildiriminiz ve hassasiyetiniz için teşekkür ederiz” ifadelerine yer verildi.

Algı operasyonuna soyunan isimler şöyle:

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.