Site Rengi

HABER ÖZETİ
CHP’nin yerli ve milli markalar için yaptığı boykot çağrısına tepkiler büyüyor!.
TSK’dan ihraç ihraç edilen 5 teğmen geri dönmek için harekete geçti..
CHP Lideri Özel’den 2 Nisan’da “Tüketimi Durdurun” çağrısı!.
İmamoğlu’nun sosyal medya hesaplarına erişim engeli talep edildi!.
İmamoğlu’nun tutuklanması CHP’yi zirveye taşıdı..
Kılıçdaoroğlu’ndan yediği kazığın intikamını alacak adaylık açıklaması!.
Kahpe İsrail Filistin’i işgâl etmeden durmayacağını açıkladı!.
Altın fiyatları rekora doğru gidiyor…
Volkan Konak kalp krizi sonucu hayatını kaybetti..
Bayram Tatilinde Yollar Yine Kan Gölüne Döndü: 19 Can Kaybı!.
Kıbrıs’ta Başörtüsü Krizi Büyüyor! Ortaokulda Bone ve Bandana Yasaklandı!.
Saraçhane Krizi Sonrası Mansur Yavaş’ın Maltepe Mitinginde Kontrolü Elden Bırakmaması Dikkat Çekti!.
Mitingde konuşturulmayan Muharrem İnce alanı terk etti!.
Suriye’de yeni kabine açıklandı…
İBB operasyonunun devlete maliyeti 1 trilyon 200 milyon TL!.
Ekrem İmamoğlu’nun Tutuklanması Sonrası İlk Anket Açıklandı: CHP Liderliği Ele Geçirdi..
Bayramdan sonra zam yağmuru başlıyor!.
Ramazan Bayramı Başlıyor! İşte Şehrinizdeki Bayram Namazı Saatleri…
CHP Lideri Özel şimdi de ülkesini Almanlara şikâyet etti!.
Savcılık CHP’nin çağrısı ile sokakları terörize edenler hakkındaki iddianamesini tamamladı!.
İmamoğlu Anketinde Şok Sonuç! Ece Üner’in Dili Tutuldu!
Devlet Bahçeli’den Özgür Özel’e Tarihi Tepki: “Zıvanadan Çıkmıştır!”
Bakanlıklar Anlaştı: 13 Yaş Altı Çocuklara Sosyal Medya Yasağı Kapıda!
MHP Liderinden DEM Parti’ye Tebrik, CHP’ye Eleştiri Yağmuru!
Mansur Yavaş, 100 Dosyayı Açtı! Gökçek’e Ait Şok Belgeler Ortaya Çıktı!
Siyaset Sahnesinde Yeni Kriz! MHP’li Yönter’den Sedat Peker’e Anlamlı Mesaj!.
Hayali İftar Faturası Skandalı! İptal Edilen Yemeğin 973 Bin Lirası Belediye Kasasından Ödendi!
Nuray Başaran’dan Şok Sözler: “Özgür Özel Haricindekileri Vatan Haini Sayıyorlar!”
Ekrem İmamoğlu’ndan Silivri’den Ses Getiren NYT Yazısı: “Erdoğan Sandıkta Mağlup Edemeyince Başka Yollara Başvurdu!”
Bayram Planlarınızı Gözden Geçirin! Şiddetli Yağışlar ve Sel Riski Geliyor!
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

İSKİ’den bir skandal daha! Sayıştay raporunda ortaya çıktı!.

İSKİ’den bir skandal daha! Sayıştay raporunda ortaya çıktı!.
05.12.2021
A+
A-

Sayıştay 2020 yılı raporunu tamamladı. İBB iştiraki İSKİ’deki usulsüzlük ortaya çıktı. Kaynak sularının ihalesiz olarak Hamidiye A.Ş’ye tahsis edildiği belirlendi.

Sayıştay 2020 yılı raporunu yayımladı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve bağlı iştiraklerdeki usulsüzlükler ortaya çıktı.

Sayıştay’ın ortaya çıkardığı usulsüzlüklerden bir tanesi de İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi’nin (İSKİ) Hamidiye A.Ş’ye bedelsiz olarak tahsisi olduğu görüldü.

‘DEVLET SU İŞLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ GÖRÜŞÜ ALINMADI’

Sayıştay tarafında tespiti yapılan bulguda, özellikle 2019’da CHP Eyüpsultan Belediye Başkan Adayı olan Emel Bilenoğlu’nun eşi Cafer Bilenoğlu tarafından işletilen bölgeler olduğu dikkat çekti. İncelemeler sonrasında Sayıştay şu bulgulara yer verdi: İstanbul İl Özel İdaresinin tüzel kişiliğinin sonlandırılması üzerine 167 sayılı Kanun’da il özel idareleri için tanınan kaynak sularının işletilmesi hakkı İSKİ tarafından kullanılmaktadır.

İSKİ Genel Müdürlüğü taşınır, taşınmaz, kaynak ve hakların değerlendirilmesine ilişkin usul ve esaslar hakkında yönetmelikte belirtilen ihale usullerinden biriyle kiraya verileceği düzenlenmiştir. Söz konusu yönetmeliğe göre; İstanbul Büyükşehir Belediye il sınırları içindeki kaynak sularının kullanım hakkının ihaleyle kiraya verilmesi gerektiği açıktır. Diğer taraftan, su kaynaklarının tahsisi, kiralanması, ruhsatlandırılması gibi işlemlerde Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü görüşünün alınması zorunlu hale getirilmiştir. Bu çerçevede, İSKİ’nin mülkiyetinde bulunan bu kapsamdaki suların tahsisi, kiralanması, ruhsatlandırılması gibi işlemlerde, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğünün görüşünün alınması gerekmektedir.”

HAMİDİYE MARKASIYLA KUYU SUYU SATILDI

Sayıştay ayrıca yapılan incelemelerde tespit edilen noktaları ise şu şekilde açıkladı:

“Ancak yapılan incelemelerde; İstanbul Eyüpsultan’daki Kemerburgaz Mevkii,3012 sayılı parselde bulunan 11 numaralı, 2653, 2748, 2749, 2750, 960 sayılı parsellerde bulunan 12-13 numaralı, 2677, 2668, 2669, 3014sayılı parsellerde bulunan 14-15 numaralı, 2648 sayılı parsellerde bulunan 16 numaralı, 3016 sayılı parsellerde bulunan 19 numaralı Vakıf Hamidiye Memba alanları ile 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ve 8’inci Alacahamam, Paşa Çeşmesi ve Katması Hamidiye maslaklarına ait tüm kaynak sularının kullanım hakkının, İSKİ tarafından ihalesiz olarak Hamidiye A.Ş’ye tahsis edildiği, ayrıca bu işlemler için Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü görüşünün de alınmadığı görülmüştür.”

Daha önce de Şile Ulupelit mevkiindeki ormanın içinde ve Kemerburgaz’daki su kaynaklarına kaçak olarak kurulan sistem ile kuyu sularının Hamidiye markasıyla vatandaşa satıldığı ortaya çıkmıştı. Şile’deki skandalın ardından Kemerburgaz’daki kaçak yapıların da denetleme öncesinde yıkıldığı iddia edilmişti. Bu kuyuların ise 31 Mart seçimlerinden önce CHP’den Eyüpsultan Belediye Başkan Adayı olan Emel Bilenoğlu’nun eşi Cafer Bilenoğlu tarafından kurulduğu daha sonra ise ortaklarına devrettiği ortaya çıkmıştı. Hamidiye’nin Kemerburgaz’daki tesisinde ise çamur içinde ve asbest oluşan borulardan su dolumu yapılarak vatandaşa sunulduğu görülmüştü.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.