Site Rengi

HABER ÖZETİ
İran’dan BM’ye mektup: Saldırı durumunda meşru müdafaa hakkımızı kullanacağız..
Laik Atak geçiren ADD’den Bakan Tekin hakkında suç duyurusu..
DEM Parti ortak rapor sonrası taleplerini sıraladı..
ABD Başkanı Trump İran’a 10 gün süre verdiklerini açıkladı..
Bakan Fidan Türkiye’nün Gazze’ye asker göndermeye hazır olduğunu açıkladı..
5 ilin vali atamaları Resmi Gazete’de..
Fenerbahçe, Nottingham Forest’a 3-0 mağlup oldu..
Milletin dini inançlarına küfür edip yakalanınca “Sarhoştum” diyen alçak tutuklandı!.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na Fatih Dönmez atandı..
Suç çetesine köstebeklik yapan polisler gözaltında..
İngiltere eski Prensi Andrew, Epstein dosyasından gözaltına alındı..
ABD Orta Doğu’yu kana bulamaya hazırlanıyor!.
Bakan Tekin Ramazan etkinliklerini hedef alanları topa tuttu..
Terörsüz Türkiye komisyonu raporunu tamamladı..
İngiliz Kraliyet ailesinde Epstein depremi!.
Eski İsrail başbakanından Erdoğan itirafı: ÇOK TEHLİKELİ BİR LİDER!.
Galatasaray Juventus’u sahaya gömdü..
Okullardaki Ramazan etkinlikleri yine birilerine laik ataklar geçirtti!.
Hangi ülke de kaç saat oruç tutulacak…
İran ABD ile müzakerelerde anlaştığını duyurdu..
İ*beniliği yayıp özendirene hapis cezası geliyor..
İçişleri Bakanı Çiftçi, 1 milyon 236 bin Suriyelinin geri döndüğünü açıkladı..
Devlet Bahçeli’den CHP’ye: İstanbul’da tezgahınız bozuldu öfkeniz buna mı..
AK Parti’den erken seçim açıklaması..
Katar’daki askeri darbeye Türkiye engel olmuş..
Yıldız Tilbe Gazze’de 100 bin kişiye iftar verecek..
CHP’li Başkan Lâl Denizli uyuşturucu kapsamında ifadeye çağrıldı..
İmamoğlu’nun sahte diploma davası yaza ertelendi..
Kıbrıslı deyyusun laiklik üzerinden yaptığı alçak propaganda..
PKK’nın alçak işbirliklerinin itirafları dökülmeye başladı..
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

İsrail-BAE ittifakı, hız kesmeden devam ediyor!. (çeviri haber)

İsrail-BAE ittifakı, hız kesmeden devam ediyor!. (çeviri haber)
20.01.2020
A+
A-

İsrail ile BAE arasındaki yakınlaşma ve işbirliği ‘hız kesmeden’ devam ediyor. İsrail Dışişleri Bakanlığı, ‘Expo 2020 Dubai’ sergisi fuarında yer alacak İsrail standının yapım çalışmalarının resmi olarak başlatıldığını ve BAE’li yetkililer ile işbirliği yaptıklarını açıkladı.

İşgal devleti İsrail ile Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) arasındaki yakınlaşma ve işbirliği, ‘hız kesmeden’ devam ediyor.

İsrail Dışişleri Bakanlığı dün yaptığı açıklamada, “Expo 2020 Dubai” sergisi fuarında yer alacak İsrail standının yapım çalışmalarının resmi olarak başlatıldığını ve bu projede BAE’li yetkilileri ile işbirliği yaptığını kaydetti.

Dışişleri Bakanlığı, Facebook’ta yaptığı açıklamada, Dubai fuarında “önemli bir katılım aşaması” olarak nitelendirdiği bir adımda “standın çalışma ekibi ve inşaatındaki yerel yüklenicinin inşaat çalışmalarına başladığını” söyledi.

İsrail Dışişleri Bakanlığı, “ev sahibi ülke Birleşik Arap Emirlikleri ile işbirliği içinde uzun inşaat sürecini denetlemeye devam ettiğini” doğruladı.

Ekran Resmi 2020-01-20 12.51.20

Bu arada İsrail’in, BAE ile “Expo” ya girmek için özel vize verilmesi konusunda görüştüğü belirtildi.

Geçen Aralık ayında İsrail Dışişleri Bakanlığı yetkilileri, bakanlığın genel müdürü Yuval Rotem’in ortak bir bakanlık heyeti eşliğinde İsrai’in, Expo 2020 sergisine katılımını konuşmak için Dubai’yi ziyaret ettiğini söyledi.

İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz ise, İsrail’in sergiye katılımının “sadece uluslararası düzeyde değil, aynı zamanda bölgemizdeki ana aktörler arasında İsrail’in yüksek statüsünü de yansıttığını” belirtti.

İsrail medyası, Katz’ın bu ayın ortasında Expo 2020 konusunda bilgi alış verişinde bulunmak için BAE’yi ziyaret etmeki istediğini, ancak ziyareti “İran Devrim Muhafızları’nda Kudüs Gücü komutanı Kasım Süleymani’nin suikastından sonra güvenlik gerilimleri nedeniyle” ertelemeye karar verdiği açıkladı.

Dubai, 20 Ekim 2020 ile 10 Nisan 2021 tarihleri arasında 173 gün devam edecek, yaklaşık 200 ülkenin katılacağı ve 25 milyon kişinin ziyaret etmesi beklenen geniş kapsamlı bir dünya fuarı ‘ Expo 2020′ sergisine ev sahipliği yapacak.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.