Site Rengi

HABER ÖZETİ
Gözler Merkez Bankası’nın açıklayacağı faiz kararında!.
Down sendromlu çocuğu oyun alanına almayan işletmeye ibretlik ceza!.
Devlet hastanesindeki doktorların kan donduran sapıklığı!.
İmamoğlu İnşaat ve 24 şirkete kayyum atandı!.
Asılsız ihbar yapıp 112’yi meşgûl edenlere 15 bin lira ceza geliyor!.
İnsan sağlığı ile oynamanın bedelini basit bir özür ile geçiştirdiler!.
Ekrem İmamoğlu hakim karşısında..
Fenerbahçe’nin yüzde 4,8’lik hisseleri yabancılara satıldı!.
Gözaltına alına gazeteciler Murat Ağırel ve Timur Soykan serbest bırakıldı!.
Özgür Özel’in boykot çağrısı ters tepti!. 2 Nisan’daki harcamalar iki karına çıktı!.
ABD Başkanı Donalt Trump Türkiye’ye geliyor..
Savaşıp Ermenistan’ın kucağından aldığımız sözde gardaşımız Aliyev’in gerçek yüzünü görün!.
Çin Trump’un vergi yaptırımları ile dalga geçti: KAMPANYALARINDAKİ ŞAPKLARINI BİLE BİZ ÜRETİYORUZ!.
Ekrem İmamoğlu protestolarına katılıp tutuklanan 102 genç tahliye edildi..
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile İmralı Heyeti arasındaki ilk görüşme gerçekleşti..
Cumhur İttifakı’nın canını sıkacak genç seçmen anketi!.
Otel faciasının bilirkişi raporu tamamlandı!. Resmen Cinayet!.
Piyasalar alt üst olunca Trump vergi politikalarında geri adım attı!.
ABD ile Çin arasındaki vergi savaşında son durum!.
CHP’li milli voleybolcunun polis nefretine bakın!.
İBB’nin peyzaj aracı ile insan kaçakçılığı yaptılar!.
Şaban Sevinç’ten Fatih Altaylı’ya salvador: ŞEREFSİZ YAVŞAK!.
ABD Çin’in gümrük vergisini yüzde 104’e çıkardığını açıkladı!.
KKTC’de başörtülü öğrencilerin derslere girişi resmi olarak yasalaştı!.
MHP Lideri Bahçeli Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sarayına komşu oldu..
Savcılık Ümit Özdağ hakkında 7 yıl 10 ay hapis cezası talep etti!.
Erdoğan’dan Özel’e 500 bin liralık “Cuntacı” davası!.
Brent petrol fiyatları dibe vurunca akaryakıt indirimleri pompalara yansıdı!.
ABD borsaları güne çöküşle başladı!.
Sözde ekonomist prof. Özgür Demirtaş’ın analiz yazısı çalıntı çıktı!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

İsrail havadan ve karadan Lübnan’ı işgâl etmeye başladı!.

İsrail havadan ve karadan Lübnan’ı işgâl etmeye başladı!.

Gazze’de 42 bin sivili katleden katil İsrail ordusu, yoğun hava saldırıları ile bin 217 kişiyi öldürdüğü Lübnan’a da karadan işgal harekatını başlattı!.

Orta Doğu’da savaş yayılıyor..

7 Ekim’de Gazze’ye bomba yağdırmaya başlayan İsrail, bir yıldır katliam yapıyor.

42 bine dayanan sivil katliamından sonra katil İsrail ordusu, Lübnan’da da bir cephe açtı..

Bir yandan Gazze’de katliamlarını devam ettiren İsrail, bir yandan da önce çağrı cihazlarını ve telsizleri patlatarak Hizbullah’ı hedef aldı.

HAVA HAREKATININ ARDINDAN KARADAN İŞGAL BAŞLADI

Daha sonra Lübnan’da Hizbullah hederlerini havadan vurmaya başlayan İsrail kuvvetleri, Hizbullah’ın lideri Hasan Nasrallah başta olmak üzere tüm komuta kademesini öldürdü.

İsrail, hava saldırılarında bin 217 kişiyi katlettikten sonra karadan işgale başladı.

Gece saatlerinde katil sürüsü, tanklarla Lübnan’ın güneyinden sınırı geçti.

İŞGALİN RESMİ AÇIKLAMASI

İsrail ordusundan yapılan açıklamada, Lübnan topraklarında bazı noktalara yönelik karadan işgal saldırıları gerçekleştirildiği duyuruldu.

İsrail ordu sözcüsü Daniel Hagari, yaptığı yazılı açıklamada, İsrail ordusunun, Lübnan’ın güneyinde Hizbullah’ın altyapısına yönelik sınırlı ve yoğun kara saldırılarına başladığını belirtti.

“GAZZE İLE PARALEL SÜRDÜRÜLECEK”

Kara saldırılarına hava kuvvetleri ile topçu birliklerinin de eşlik ettiği aktarılan açıklamada, “Kuzeyin Okları Operasyonu”nun, Gazze’deki çatışmalara paralel olarak ve yapılan durum değerlendirmesine göre sürdürüleceği ifade edildi.

İşgal öncesi yapılan askeri hazırlığa ilişkin görüntüler de ordu tarafından paylaşıldı.

Gazze’de yapılan soykırımda akan kana doymayan İsrail, bu kez Lübnan’da kan dökmeye başladı.

Bölge ve dünya kamuoyu yaşananları korku ve panikle takip ederken İsrail’in en büyük destekçisi ABD yine şaşırtmadı.

“HİZBULLAH’IN İSRAİL’E SALDIRMA KAPASİTESİ HEDEF ALINIYOR”

Beyaz Saray Sözcüsü Karine Jean-Pierre, günlük basın brifinginde İsrail’in Lübnan’a yönelik olası işgal girişimine ilişkin soruları yanıtladı.

ABD’li sözcü, brifing boyunca kendisine yöneltilen sorulara cevap verirken, İsrail’in kendini savunma hakkı olduğunu ve İsrail ordusunun “operasyonları” hakkında kendilerinin değil İsrail’in konuşabileceğini söyledi.

Jean-Pierre, “Kendi askeri operasyonları ve planları hakkında sizi İsrail ordusuna yönlendiriyorum, ancak buradaki stratejik hedefin, Hizbullah’ın sınırın hemen karşı tarafından İsrail’e saldırma kapasitesini sürdüremeyeceğinden emin olmak olduğunu anlıyoruz.” şeklinde konuştu.

“KENDİNİ SAVUNMA HAKKI”

Konuya ilişkin bir açıklama da ABD Savunma Bakanlığı’ndan geldi.

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant ile görüştü.

Görüşmede ikili, güvenlik alanındaki gelişmeleri ve İsrail’in operasyonlarını değerlendirdi.

Austin, ABD’nin İsrail’in “kendini savunma hakkı”na verdiği desteği teyit etti.

İki bakan ayrıca, Hizbullah’ın, İsrail’e yönelik “7 Ekim (2023) tarzı saldırılar” düzenlemesini önlemek adına sınır boyunca “saldırı altyapısının dağıtılması” gerektiği konusunda mutabık kaldı.

İRAN’IN SALDIRI BAŞLATMA İHTİMALİ DE GÖRÜŞÜLDÜ

Kısa sürede “güvenlik ve istikrarın sağlanması” için askeri saldırılardan diplomatik zemine dönülmesinin önemini ele alan ikili, İran’ın İsrail’e doğrudan saldırı başlatması durumunda, bunun doğuracağı “ciddi sonuçları” da görüştü.

İRAN’DA İNTİKAM YEMİNLERİ

Hizbullah’ın destekçisi İran’da ise intikam yeminleri ediliyor.

Hamas Lideri İsmail Heniyye’nin Tahran’da İsrail suikastıyla öldürülmesinin ardından İran’da başlayan intikam yeminleri, Nasrallah’ın öldürülmesiyle yeniden alevlendi.

Tahran’da Filistin Meydanı’nda toplanan binlerce kişi, İsrail’in Lübnan’da Hizbullah lideri Nasrallah ve İranlı Tuğgeneral Abbas Nilfuruşan’ın da yaşamını yitirdiği saldırılar ile Gazze’de bir yıldır sürdürdüğü soykırım ve savaş suçlarını protesto etti.

İran, Lübnan ve Filistin bayrakları, Hizbullah flamaları ile Nasrallah’ın posterlerini taşıyan göstericiler, İsrail ve ABD aleyhine sloganlar attı.

Dualar eden ve mersiyeler okuyan her yaştan gösterici, “Tek sözümüz intikam” sloganıyla yetkililere İsrail’e karşılık verilmesi için çağrıda bulundu.

İSRAİL-HİZBULLAH ÇATIŞMALARI

Hizbullah’la 8 Ekim 2023’ten bu yana kontrollü çatışmalara devam eden İsrail ordusu, 23 Eylül’de Lübnan’ın güney kentlerinin yanı sıra Bekaa ve Baalbek bölgelerine yüzlerce hava saldırısı düzenledi.

Lübnan makamlarına göre, Hizbullah’ın kullandığı iletişim cihazlarının patlatıldığı 17 Eylül’den bu yana 104’ü çocuk ve 194’ü kadın olmak üzere toplam 1273 kişi öldü.

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, İsrail ordusunun 27 Eylül’de Beyrut’a düzenlediği hava saldırılarında öldürüldü.

Hizbullah ise İsrail’e roket ve füzelerle karşılık veriyor. İsrail tarafında çoğunlukla ordu üslerini hedef alan bu saldırılarda büyük bir hasar bildirilmedi.

İsrail bombardımanı nedeniyle ülkede yüz binlerce kişi yerinden oldu.

Ülkenin güney kesimlerinden başkent Beyrut ve kuzeye göç dalgası devam ederken Suriye’ye on binlerce kişinin göç ettiği belirtiliyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.