Site Rengi

HABER ÖZETİ
Süleyman Şah Türbesi’ni kurtaran askerlerden MİT’e selam..
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Türk bayrağına yapılan alçakça saldırı için açıklama..
Dev holdinglerin veliahtları uyuşturucudan gözaltında!.
Altın ve gümüş kendi rekorlarını kırarak yükselmeye devam ediyor..
ABD’den sonra Barzani’de Kürtleri satışa getirdi..
Bayrampaşa Belediyesi’ne yolsuzluk operasyonu..
Trump: Çok sevdiğim Erdoğan ile önemli bir telefon görüşmesi yapacağım..
ABD beslediği iti SDG’yi satıp Şara yönetimine açık destek verdi..
Naylon faturacılara karşı yapay zekâ taraması devrede!.
Trump Grönlandlılara “Kişi Başı 100 Bin Dolar Verelim” teklifinde bulundu!.
DEM Parti süreci bozmak için her türlü pisliği yapıyor..
Netenyahu kahpesi Türkiye’nin Gazze’deki varlığına izin vermeyeceğini açıkladı..
YPG’li terörist itler kaçarken köprüleri havaya uçurdu!.
Atlas Çağlayan’ın ailesini tehdit eden 3 kişi tutuklandı..
Avrupa Birliği’nden Trump’un Gümrük Vergisi tehdidine rest!.
Ümit Karan’ın kokain testi pozitif çıktı!.
Rakı masasında Selâ okutan MHP’li partiden kovuldu..
Suriye’de son durum..
Terörden temizlenen Afrin’de eve dönüşler başladı..
Mehmet Akif Ersoy’un eski eşi SHOW TV’den kovuldu!.
CHP’nin yönettiği İstanbul’da ulaşım sistemi yine çöktü!.
Yoğun kar yağışı nedeni ile İstanbul’da motorsikletlere trafik yasağı!.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Suriye Lideri Şara’ya ateşkes telefonu..
Türkiye ve ABD’den Suriye’deki ateşkes sonrası peş peşe açıklamalar!.
Petrol kuyularının kontrolü artık Suriye Devleti’nde..
Suriye’de ateşkes tamamen sağlandı..
Suriye’nin kaderini Cumhurbaşkanı Erdoğan belirledi!.
MHP Lideri Bahçeli’den Suriye için 8 maddelik yol haritası..
Deyrizor, SDG’den kurtarıldı..
İran’daki protestolarda binlerce kişi hayatını kaybetti!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

İsrail köpeği firavun Sisi ile görüşen Macron Türkiye’ye saldırdı!.

İsrail köpeği firavun Sisi ile görüşen Macron Türkiye’ye saldırdı!.
07.12.2020
A+
A-

Türkiye hakkında Libya ve Doğu Akdeniz konusunda asılsız iddialarda bulunan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, darbeci Sisi ile iş birliği mesajı verdi.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, başkent Paris’te Mısır’ın darbeci cumhurbaşkanı Sisi ile görüştü. İkili, görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

Libya’da kalıcı siyasi çözüm bulunması gerektiğini dile getiren Macron, “Libya bölgesel güçler tarafından tehdit ediliyor” dedi.

“Türk ve Rus paralı askerlerinin” Libya’da varlığının sürdüğünü iddia eden Macron, Libya’nın kaosa süreklenmemesi için çözüm bulunması gerektiğini söyledi. Macron, bu konuda Mısır’ın rolünün önemli olduğunu dile getirdi.

“Türkiye tek taraflı adımlar atıyor” yalanı

Libya’da özellikle Türkiye’nin tek taraflı adımlar attığını ileri süren darbeci Hafter destekçisi Macron, Doğu Akdeniz’de iş birliğine dayalı siyaset izlenmesi gerektiğini ancak bu şekilde göç sorunun çözülebileceğini belirtti.

Doğu Akdeniz’de ilgili ülkelerle iş birliği içinde olduklarını ifade eden Macron, Mısır ile birçok konuda ortak görüşlerinin ve endişelerinin bulunduğunu söyledi.

Macron, Mısır’la terörle mücadele konusunda iş birliğin artması gerektiğini belirtti. Mısır’la birçok anlaşmanın imzalanacağını ifade eden Macron, Mısır’da insan hakları savunucusu 3 kişinin serbest bırakılmasından memnuniyet duyduğunu aktardı.

“Mısır ile iş birliğini şarta bağlamayacağım”

Fransa’nın “nefret ve boykot kampanyası mağduru” olduğu dönemde Sisi’ye ziyareti için teşekkür eden Macron, iki ülke arasındaki ortaklığın Orta Doğu ve Akdeniz bölgesinde istikrara katkıda bulunduğunu savundu.

Macron, insan hakları konusunda Sisi ile fikri ayrılığının bulunduğunu belirterek, “Ekonomi ve savunma alanındaki iş birliğini, (insan hakları konusunda Mısır ile) fikir ayrılığı nedeniyle şartlandırmayacağım. Ülkelerin egemenliklerine inanıyorum.” dedi.

“Fransa’da basın özgür” iddiası

Boykot siyasetinin etkili olmadığını ifade eden Macron, Mısır ile iş birliğinin şartlandırılması halinde bu ülkenin terörle mücadele konusunda zayıflatılacağını söyledi. Macron, Fransa’da basının özgür olduğunu savundu.

“Bir karikatür söz konusu olduğunda bu Fransa’nın Müslüman dünyasına mesajı değil, bu bir kişinin provoke eden ifadesidir. Ülkemde buna hak var, çünkü İslam’ın yasaları değil Fransa’nın yasaları uygulanıyor. Sizin için değiştiremem. Bu karikatürler Fransız hükümetinin yaptığı şey değil.” diyen Macron, ancak karikatürlere karşı şiddete başvurulmaması gerektiğini söyledi.

Macron’u Mısır’a davet etti

Sisi de Macron ile şeffaf bir görüşme gerçekleştirdiğini aktardı. İkili ilişkilerin ele alındığını ifade eden Sisi, terörle ve aşırıcılıkla mücadele edilmesi gerektiğini belirtti.

Görüşmede dinin değerlerine hakaret edilmemesi ve İslam ile aşırıcılığın birbirlerinden ayrılması gerektiğini dile getirdiğini kaydeden Sisi, görüşmede insan hakları konusunun da ele alındığını aktardı.

Sisi, Macron’u gelecek yıl Mısır’da ağırlamak istediği sözlerini ekledi.

“Sisi’ye baskı yap” çağrısı

Sisi, dün Paris’e gelmiş ve Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian ile görüşmüştü.

Aralarında Uluslararası Af Örgütü (Amnesty International), İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW), İnsan Hakları Ligi (LDH) ve Mısır’daki bazı kuruluşların bulunduğu 18 uluslararası insan hakları örgütünden yapılan ortak yazılı açıklamada, Macron’dan, Sisi’ye Mısır’daki “insan hakları ihlalleri” ile keyfi nedenlerden dolayı tutuklanan aktivist ve insan hakları savunucularının serbest bırakılması konusunda baskı yapması istenmişti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.