Site Rengi

HABER ÖZETİ
Süresiz Nafaka zulmünün iptali Anayasa Mahkemesi’ne taşındı!.
Belâsını arayan Kahpe İsrail şimdi de Şam’a saldırıyor!.
CHP arka fonlarda kullandığı Atatürk fotoğraflarını kaldırmaya başladı!.
Tarihin en büyük yolsuzluk operasyonunda son durum!.
Silah bırakan PKK’dan ilk pazarlık şartı: ÖCALAN SERBEST KALACAK!.
15 Temmuz şehitleri için 90 bin Camii de Selâlar okunuyor..
HAKMAR ve TATBAK’ın sahibini FETÖ’ye sadakat sözleri ele verdi!.
CHP 3 rüşvetçi ismi partiden ihrqç ediyor..
Rüşvet ve yolsuzluktan tutuklanan CHP’li başkan sayısı 17’ye yükseldi!.
Mahmut Abbas şerefsizi yine siyonistlerle ağız birliği yaptı!.
Bitcoin 122 bin doları aşarak rekor tazeledi!.
Toprak Razgatlıoğlu rakiplerini resmen maymuna çevirdi!.
Terörsüz Türkiye Komisyonu kuruluyor..
PKK kamplarını ne zaman boşaltacak…
Alçak karikatür nedeni ile Leman’ın yazı işleri müdürü tutuklandı!.
Trump Avrupa Birliği’ne yüzde 30 gümrük vergisi uygulanacağını açıkladı!.
Ahmet Türk’ten kayyum sorusuna bomba cevap!.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: AK Parti, MHP ve DEM Parti Olarak Beraber Yürümeye Karar Verdik..
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Devletin de Terörün Bitmemesinde Hataları Oldu!.
Diyarbakır Anneleri’nden Terörsüz Türkiye için tam destek..
ABD’li Biyükelçiden silah bırakan PKK için flaş sözler!.
Erdoğan’ın tarihi konuşmasına saatler kaldı..
Pervin Buldan’dan silah bırakma süreci ile ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür..
Menzil Tarikati’ndeki miras kavgası büyümeye devam ediyor!.
Yiğit Bulut hayatını kaybetti!.
PKK’nın silah bırakacağı tarihi gün geldi..
Bitcoin’den 112 bin dolarlık yeni rekor…
Şile Belediyesi’ndeki 300 milyonluk rüşvet operasyonunun perde arkası!.
MSB’den şehit olan askerlerle ilgili açıklama…
Silah bırakan PKK’lılar ne olacak…
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

İsrailli Profesör: “Netanyahu’nun dolandırıcı olduğunu herkes biliyor!.”

İsrailli Profesör: “Netanyahu’nun dolandırıcı olduğunu herkes biliyor!.”
18.09.2020
A+
A-

İsrail Başbakan Netanyahu hükümetinin, koronavirüs salgını sebebiyle bugün uygulamaya koyduğu sokağa çıkma yasağına sert tepki gösteren Prof. Yuval, ‘İsrail’de yaşayan herkes senin bir dolandırıcı olduğunu biliyor ve asıl sorunun koronavirüs değil, senin cezalandırılman’ dedi.

İşgal devleti İsrail Başbakanı Netanyahu hükümetinin, koronavirüs salgını sebebiyle bugünden itibaren sokağa çıkma yasağı ilan edip, halkı eve kapatması tepki çekti.

İsrailli bir profesör, yeni ortaya çıkan koronavirüsüyle yüzleşmek için sokağa çıkma yasağı dayatmalarına ilişkin son kararlarının arka planına karşı Netanyahu’ya sert bir saldırı başlattı ve halkı evlere kapatmayı “halk sağlığı için tehlikeli bir numara” olarak nitelendirdi.

İsrailli Profesör Yoram Yuval, İbranice gazetesi Yediot Aharonot’da çıkan yazısında Başbakan Netanyahu’yu eleştirerek, “İsrail’de yaşayan herkes senin bir sahtekar-dolandırıcı olduğunu biliyor. Asıl sorun koronavirüs değil, senin cezaevine kapatılman” dedi.

Sokağa çıkma yasağını “İsraillilerin sağlığını ve ekonomisini etkileyeceğini dikkati çeken Prof. Yuval, “Netanyahu’nun Aralık ayında planlanan yolsuzluk suçlamalarıyla yargılanmasını önlemek ve hükümetin başarısızlığını örtmek için salgını kullanıyor” dedi.

Karanlık günler

İsrail kamuoyunun bu hükümetin aldığı sokağa çıkma yasağı ile alay edeceğini vurgulayan Prof. Yuval, “İsrail’de sokağı çıkma yasağını nasıl, yeniden dayatacak tek ülke olabilir?” diye sordu ve “sonuçlar sadece İsrailliler için değil, sizin için ve sürenizin geri kalanında acımasız olacak” dedi.

Prof. Yuval, “İsraillileri karanlık günlerin beklediğini ve Netanyahu’nun stratejik bir değer olarak görülen liderliğe olan güvenini sistematik olarak yok ettiğini” vurguladı ve “İsrailliler sorumsuz ya da aptal değiller, bu yüzden size inanmayı bıraktılar” dedi.

Netanyahu’nun ilk sokağa çıkma yasağı dönemini yolsuzluk davasını altı aylık bir süre ertelemek için bahane olarak kullandığını belirten Prof. Yuval, Netanyahu yönetiminin uygulamalarına tepki gösterek: “Hayatlarımızı saçmalığa çevirdiniz ve sonuç olarak artık kimse size inanmıyor.” dedi.

Kaybedilen güven

Yuval, İsraillilerin sadece doktorlarına inandıklarını belirterek, “150’den fazla doktor ve bilim adamının, Netanyahu’ya sokağa çıkma yasağını empoze etmemeye çağıran bir mektup göndererek ekonomiyi felce uğratmayacak ve salgına karşı daha etkili olacağını kanıtlayacak başka yöntemlere işaret ettiğini” belirtti.

İsrailli Prof. Yuval konuşmanısın sonunda Netanyahu’ya şöyle dedi: “Hepimiz bizi dinlemediğinizi biliyoruz, ancak artık kimsenin size inanmadığını anlamalısınız.”

Bugünden itibaren eve kapanmaya hazırlanan İsrail’de diğer yandan Başbakan Binyamin Netanyahu karşıtı protestolar devam ediyor. Dün Başbakanın evinin önünde sürekli toplanan kalabalıklar, hakkındaki yolsuzluk davaları sebebiyle Netanyahu’yu istifaya çağırdı.

Kaynak: Yediot Aharonot

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.