Site Rengi

HABER ÖZETİ
Rüşvetçilikten tutuklanan 5 CHP’li Başkan görevden uzaklaştırıldı!.
İmamoğlu’nun haraca bağladığı iki iş insanı daha itirafçı oldu!.
İnfaz Yasası ile 20 bin mahkûma tahliye yolu açıldı..
Gazeteci Yazar Nihat Genç entübe edildi..
AK Parti’nin yaptığı elektrik zammı T.H.H. tarafından iptal edildi!.
Yolsuzluk operasyonunda CHP’li başkanlar mantar gibi toplanıyor!.
İnfaz Yasası Meclis’ten geçerek yasalaştı…
CHP’li Aykut Erdoğdu’da yolsuzluktan tutuklandı!.
Türkiye yine beşik gibi sallanmaya başladı!.
İzmir’i b*k götürürken Özgür Özel Ekrem’i kurtarmanın derdinde!.
Biontech sahtekârları şimdi de kanser ilacı için milyar dolarları cebe indirdi!.
Beyaz Saray’dan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın teklifine jet yanıt..
“İşçi Dostu” CHP’den grev yapan işçilere “Kovarız” tehdidi!.
CHP’ye bomba kayyum iddiası!. Bay Kemâl geri mi dönüyor!.
Rusya-Ukrayna Barış Masası yeniden kuruluyor!.
Cumhurbaşkanlığı Kabinesi yarın toplanıyor…
Mazlum Kobani Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmek istediğini söyledi..
Ehliyet affına veto!.
Borsa İstanbul soruşturmasında 12 kişi tutuklandı!.
Kılıçdaroğlu’ndan Ekrem İmamoğlu ve ekibine hodri meydan: SİZDEN KORKAN NAMERTTİR!.
Kılıçdaroğlu’nu devirmek için delegeleri pavyonlarda ağırlamışlar!.
İmamoğlu’nun yolsuzluk ve rüşvet sistemi ifşa oldu!.
Emeklilerin bayram ikramiyeleri yatırılmaya başlandı..
1,2 milyon maaş alan Rektör bey villasının kirasınıda devlete ödetiyor!.
ABD’nin baskısı ile İsrail 70 günlük ateşkes önerisini kabul etti!.
İBB’deki yolsuzluk soruşturmasında etkin pişmanlıktan faydalananların sayısı 7’ye yükseldi..
Art arda korkutan depremler!.
Sırrı Süreyya Önder’in koltuğuna oturacak isim belli oldu..
Akaryakıta en okkalısından bir zam daha!.
Yeni Şafak’tan Özgür Özel için bomba manşet!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

İsrailli teröristler, Müslüman turiste çıplak arama yaptılar!. (video haber)

İsrailli teröristler, Müslüman turiste çıplak arama yaptılar!. (video haber)
17.08.2023
A+
A-

ABD’li Müslüman bir sosyal medya fenomeni, turist olarak geldiği İsrail’den ayrılırken havaalanında İsrailli güvenlik güçlerince gözaltına alınması ve çıplak aranmasına ilişkin videosuyla gündem oldu.

Sosyal medya platformu Instagram’da “SQ” adıyla tanınan ABD’li Müslüman içerik üreticisinin İsrail’in Ben Gurion Havaalanı’nda maruz kaldığı “güvenlik önlemi” tepki çekti.

Yüz binlerce takipçisi bulunan SQ, havaalanında güvenlik kontrolünden geçerken İsrailli görevliler tarafından 3 saat gözaltında tutulduğunu ve çıplak arandığını söyledi.

SQ’nun, sosyal medya hesabından paylaştığı videoda, uçağa yetişmeye çalışırken hava yolu firması görevlisiyle tartıştığı görüldü.

Görevlinin, “300 kişi uçuş için sizi bekliyor” diyerek kendisine çıkışmasına tepki gösteren SQ, “Git bunu İsraillilere söyle. Beni onlar gözaltına aldı. 300 kişi bekliyorsa bu benim suçum değil. Bana böyle saygısızlık yapamazsın.” dedi.

SQ, paylaşımının altına, “Ben ve diğer Müslüman yolcular, İsrail ek güvenlik kontrolünden geçerken gözaltına alındık. Bu (uçuş görevlisi) hanımefendi, benim hukuksuz şekilde gözaltına alındığımı çok iyi bildiği halde bana agresif bir şekilde tepki gösterdi.” şeklinde yazdı.

Tüm yolcuların uçakta onu beklediğini söyleyen SQ, kendisinin uçağa binmesinin ardından uçağın kalktığını belirtti.

3 SAAT BEKLETİLDİ, ÇIRILÇIPLAK ARANDI

Uçağa bindiği anlara ilişkin paylaştığı görüntülerde SQ, yolculara, “Sizden özür dilerim. Beni güvenlikte tuttular. Cinsel organım görünecek şekilde çırılçıplak soydurdular. 3 saat beklettiler. Çünkü Müslüman olduğum için.” dedi.

SQ, yolculara başından geçenleri anlatırken göz yaşlarını tutamadı.

“Zamzam Project” adıyla İslam dünyasına yönelik yardım faaliyetlerinde bulunan ve Filistin davasına gösterdiği ilgiyle bilinen sosyal medya fenomeni, paylaşımında İsrail’e tepki gösterdi.

Filistinlilerin İsrail güçlerince “vurulduğu, öldürüldüğü ve hapsedildiğine” işaret eden SQ, şu ifadelere yer verdi:

“Vallahi bu Filistinli kardeşlerimizin her gün yaşadığının yanında devede kulak kalır! Ona kıyasla bu (benim başıma gelen) parkta yürüyüş sayılır!

Benimle birlikte gözaltında mahsur kalan tüm herkes için dua ediyorum ve rotalarına güvenli bir şekilde ulaşmalarını diliyorum. Bundan sonra gözaltına alınacaklara da sabır diliyorum.”

SQ, sosyal medyada, işgal altındaki Filistin ve Yemen gibi bölgelerde yetim, mülteci ve ihtiyaç sahiplerine yönelik insani yardım faaliyetleriyle tanınıyor.

İSRAİL HAVAALANINDA SIK YAŞANAN BİR DURUM

İsrail’in Ben Gurion Havaalanı’ndan uçan pek çok Filistinli, Müslüman ve yabancı yolcu, sıkı güvenlik önlemlerinden geçiyor.

Eğer bir yabancı yolcu, Kudüs dahil özellikle işgal altındaki Filistin topraklarını ziyaret etmek için gelmişse, İsrailli güvenlik güçleri tarafından saatler süren bekletilme, sorguya alınma, çıplak aranma, elektronik eşyalara el konulması ve bagajın uçuştan sonra teslimi gibi katı muamelelere maruz kalabiliyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.