Site Rengi

HABER ÖZETİ
MHP Lideri Bahçeli’den Suriye için 8 maddelik yol haritası..
Deyrizor, SDG’den kurtarıldı..
İran’daki protestolarda binlerce kişi hayatını kaybetti!.
Gaziantep beraberliği sonrası Galatasaray’da istifa sesleri..
Meteoroloji’den Marmara ve Ege bölgesi için fırtına uyarısı!.
Trump, ABD’nin Grönland planına karşı çıkan ülkelere ek vergi getirildiğini duyurdu..
2025 yılında trafik kazalarında 3 bin 481 kişi yaşamını yitirdi..
ABD Başkanı Trump’tan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Gazze daveti..
Hamaney’den İran halkına ABD uyarısı!.
Milli Eğitim Bakanı Tekin’den CHP’nin karne palavrasına cevap!.
Tankların namlusu kalkınca YPG kaçacak delik aramaya başladı..
Kütahya Valisi iş beğenmeyen gençlere isyan etti!.
Ümit Karan Uyuşturucu İmâl Etmek ve Satma suçundan tutuklandı..
Eyüpspor’a kayyum atandı!.
Oktay Kaynarca’nın uyuşturucu testi negatif çıktı..
Rus büyükelçi Karlov suikastının planlayıcısı firari FETÖ’cü adını değiştirdi!.
Kent Kerhanesi’nin skandal detayları ortaya çıktı!.
İran’dan ABD’ye savaş resti!. SALDIRILARA ANINDA KARŞILIK VERİRİZ!.
ABD ile Danimarka, Grönland’ın satın alınması konusunu görüşecek..
Venezuela’nın Özgür Özel’i nobel ödülünü Trump’a verdi..
CHP’nin beceriksizlikleri bilbordlara yazılınca Özgür Özel küplere bindi!.
İmamoğlu ile yasak aşk yaşadığı iddia edilen voleybolcu gözaltında..
Rıza Pehlevi ABD’nin sadık köpeği olmak için kendini paralıyor!.
Haydut ABD çöktüğü Venezuela’da resmi petrol satışlarına başladı!.
Temassız kartlarda şifresiz işlem limiti yarın 2 bin 500 liraya çıkıyor..
Firari Murat Gülibrahimoğlu’nun İBB parasıyla kumarda kaybettiği milyon dolarlar iddianamede!.
Avukat Rezan Epözdemir hakkında tahliye kararı..
İBB’nin kaybolan milyarlarını özel jetlerle bakın nasıl şapur şupur yemişler!.
ABD’nin köpekliğini yapan Pehlevi İran’a gitmek için pusuda bekliyor!.
Kadın hakimi vuran savcı Kadına Şiddeti Önleme Bürosu’nda görevliymiş!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

İstanbul’da bazı meydan ve caddeler kapatıldı!.

İstanbul’da bazı meydan ve caddeler kapatıldı!.
28.04.2020
A+
A-

İlk olarak Çin’de ortaya çıkan ve tüm dünyaya ölüm saçan coronavirüs salgını tedbirleri kapsamında İstanbul’un Bağcılar ilçesinde, Umumi Hıfzıssıhha Kurulu tarafından ilçedeki bazı meydan, cadde ve sokaklar 15 gün boyunca giriş ve çıkışlara kapatıldı.

Bağcılar Kaymakamlığı’ndan yapılan açıklamada, İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulu’nun vatandaşı Kovid-19 salgınından korumak ve salgının yayılmasını engellemek amacıyla ilçede bazı düzenlemeler yaptığı aktarıldı.

EK TEDBİRLER AÇIKLANDI

Açıklamada, İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulu’nun 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun 26. maddesine istinaden 10 Nisan’da düzenlenen olağanüstü toplantıda aldığı tedbirlerin süresinin dolması nedeniyle bugün toplanılarak ek tedbirler alındığı kaydedildi.

Bu tedbirler kapsamında, ilçede araç trafiğine kapatılarak “Yürüyüş Yolu” olarak düzenlenmiş cadde ve sokaklar ile bazı meydanların 15.00-03.00 saatleri arasında yaya giriş çıkışlarına kapatılmasına karar verildiği belirtilen açıklamada, kararların bugün saat 15.00’ten 11 Mayıs saat 24.00’e kadar uygulanacağı ifade edildi.

İŞTE KAPALI OLACAK YERLER

Açıklamada, belirtilen saatlerde kapatılması kararlaştırılan yerler şöyle sıralandı:

“Bağcılar Meydanı, Güneşli Meydanı, Güneşli Mahallesi Kirazlı Caddesi, Hürriyet Mahallesi Menderes Caddesi, Fatih Mahallesi Eski Pazar Caddesi, Yenigün Mahallesi 628. Sokak, Sancaktepe Mahallesi Çarşı Caddesi, Kirazlı Mahallesi -Yeni Mahalle Ahmet Kabaklı Caddesi.”

YASAKLARDAN MUAF OLANLAR

Esnaf belgesi olanların, transit yolcu ve zaruri ihtiyaçların karşılanması amacıyla bölgeden geçmek zorunda olanların bu karardan muaf olduğuna dikkat çekilen açıklamada, “Bu bölgeden geçecek vatandaşların ilçe emniyet müdürlüğü ekipleri ve belediye zabıtasınca maskesiz girişlere izin verilmemesine, geçişler sırasında sosyal mesafeye uyulmasının sağlanmasına karar verilmiştir.” ifadesi kullanıldı.

CEZAİ İŞLEM UYARISI

Açıklamada, kararlara uymayanlar hakkında Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’na göre cezai işlem uygulanacağı belirtilerek, “Kovid-19 salgınından bütün vatandaşlarımızı korumak ve salgının yayılmasını engellemek amacıyla ilçe hıfzıssıhha kurulumuzca alınan kararlara uyulması konusunda ilçe halkının bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da gerekli hassasiyeti göstereceklerine inanıyoruz.” denildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.