Site Rengi

HABER ÖZETİ
Özgür Özel’den Abdullah Gül açıklaması..
Gazze’de can kayıpları 72 bini geçti..
Trump küresel vergi oranını yüzde 10’dan yüzde 15’e çıkardığını açıkladı..
Metrobüsü birbirine katıp “Savcıyım” yalanıyla tehditler savuran köpekperest gözaltına alındı!.
Mazota 2,40 TL zam!. Çok şükür litresi 60 lirayı geçti..
Almanya, Fransa ve İsveç’ten “İran’ı Terk Edin” uyarısı!.
Ronaldo takım arkadaşları ile birlikte oruç tuttu!.
Trump İran’a saldırma girişiminin halâ gündeminde olduğunu açıkladı..
İran’dan BM’ye mektup: Saldırı durumunda meşru müdafaa hakkımızı kullanacağız..
Laik Atak geçiren ADD’den Bakan Tekin hakkında suç duyurusu..
DEM Parti ortak rapor sonrası taleplerini sıraladı..
ABD Başkanı Trump İran’a 10 gün süre verdiklerini açıkladı..
Bakan Fidan Türkiye’nün Gazze’ye asker göndermeye hazır olduğunu açıkladı..
5 ilin vali atamaları Resmi Gazete’de..
Fenerbahçe, Nottingham Forest’a 3-0 mağlup oldu..
Milletin dini inançlarına küfür edip yakalanınca “Sarhoştum” diyen alçak tutuklandı!.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na Fatih Dönmez atandı..
Suç çetesine köstebeklik yapan polisler gözaltında..
İngiltere eski Prensi Andrew, Epstein dosyasından gözaltına alındı..
ABD Orta Doğu’yu kana bulamaya hazırlanıyor!.
Bakan Tekin Ramazan etkinliklerini hedef alanları topa tuttu..
Terörsüz Türkiye komisyonu raporunu tamamladı..
İngiliz Kraliyet ailesinde Epstein depremi!.
Eski İsrail başbakanından Erdoğan itirafı: ÇOK TEHLİKELİ BİR LİDER!.
Galatasaray Juventus’u sahaya gömdü..
Okullardaki Ramazan etkinlikleri yine birilerine laik ataklar geçirtti!.
Hangi ülke de kaç saat oruç tutulacak…
İran ABD ile müzakerelerde anlaştığını duyurdu..
İ*beniliği yayıp özendirene hapis cezası geliyor..
İçişleri Bakanı Çiftçi, 1 milyon 236 bin Suriyelinin geri döndüğünü açıkladı..
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

İstanbul’da durdurulan Levazım Tüneli Projesi, yılda 300 milyon liralık tasarruf kaybına sebep oldu!.

İstanbul’da durdurulan Levazım Tüneli Projesi, yılda 300 milyon liralık tasarruf kaybına sebep oldu!.
04.08.2023
A+
A-

Kabataş-Levazım Tünel Projesi’nin durdurulmasının sürücülere faturası ağır oldu. Yapılan hesaplamalara göre, günlük 100 bin araç geçişi planlanan projenin durdurulmasıyla yılda 300 milyon liralık yakıt tasarrufu kaybı yaşanıyor.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, göreve geldiğinden beri memnuniyet verici çalışmalara imza atamıyor.

Her felakette il sınırı dışında bulunan İmamoğlu, Megakent’in faydasına olacak işleri de bir şekilde istemiyor.

Tıpkı İBB tarafından 2018 yılında yapımına başlanan Dolmabahçe-Levazım Tüneli gibi…

70 dakikalık yol, 5 dakikaya düşecekti

Son 4 yıldır atıl durumda bekleyen tünelde çalışmalar, 2019 yerel seçimlerinden sonra durduruldu.

Beşiktaş ve bölgesindeki trafiği rahatlatacak tünel sayesinde, 70 dakikalık yolun 5 dakikaya düşürülmesi planlanıyordu.

Yapımı durdurulan projenin, trafiği rahatlatma, zaman kazandırma faydalarına ek olarak ekonomik etkisi de bulunuyordu.

İstanbul’da durdurulan Levazım Tüneli, sürücülere pahalıya patladı

Zararı, sürücülere oldu

Yapılan hesaplamalara göre sürücüler, söz konusu tüneli kullanamadıkları için yılda 288 milyon liralık yakıt tasarrufundan mahrum kaldı.

Günlük 100 bin araç geçişi ve ortalama bir aracın kilometre başına 2,50 lira yakıt harcadığı hesaba katıldığında, tünel kullanımında bir günde toplam 1 milyon 950 bin lira ücret ödenecekti.

Ayda ise yaklaşık 58 milyon 500 bin liralık yakıt tüketimi yapılacaktı.

“Günde 40-50 bin araç geçecek diye ben niye para harcayayım?”

Projeyi durduran İBB Başkanı, Ekim 2021’de Maçka Parkı’nda incelemesi esnasında projeyle ilgili “Günde 40-50 bin araç geçecek diye ben niye para harcayayım?” ifadelerini kullanmıştı.

İmamoğlu’nun yapımını tamamlatmadığı tünel hizmete girseydi; Taksim, Kabataş ve Kâğıthane yönünden gelen araçlar; Zincirlikuyu, Levent, Etiler ve Ortaköy yönüne kesintisiz bir şekilde ulaşabileceklerdi.

Piyalepaşa-Dolmabahçe Tüneli çıkışından başlayıp, Ortaköy Vadisi’nde son bulması planlanan 7,8 kilometrelik tünel, Kabataş’tan Mecidiyeköy kadar olan trafiği pas geçerek Levent’e kesintisiz ulaşım imkanı sunacaktı.

İstanbul’da durdurulan Levazım Tüneli, sürücülere pahalıya patladı

300 milyonluk tasarruftan mahrum kalınıyor

Öte yandan aynı hesaba göre normal şartlarda E-5 karayolu kullanılarak Kabataş’tan Levent’e gidişte 11 kilometre yol katediliyor.

100 bin araç otoyoldan gittiğinde ayda 82,5 milyon lira, yılda 990 milyon lira yakıt harcaması yapıyor.

Bu hesaba göre sürücüler yılda 288 milyon, ayda 23,3 milyon liralık tasarruftan mahrum kalıyor.

“Bu tünelin yapılması da bizim için önemli”

Tünelin İstanbul trafiğini rahatlatabileceğini dile getiren ve servis taşımacılığı yapan Şehmus Öztürk, şöyle konuştu:

Ne kadar yol yapılsa da, İstanbul trafiği için yetersiz kalıyor ama bu tünelin yapılması bizi çok fazla rahatlatacak. Şehir gittikçe genişliyor, nüfusu artıyor. Tünelin durması bizim için iyi bir durum değil. Zamanımızın çoğu trafikte geçiyor. Zaman bizim için önemli, bu tünelin yapılması da bizim için önemli. Maç günleri buradaki diğer tünel ve yollar kapatılıyor trafik daha da fazla oluyor belki bu tünel yapılmış olsaydı kullanma şansımız olurdu. Ama şu an otobana çıkıp öyle Taksim’e gidiyoruz.

İstanbul’da durdurulan Levazım Tüneli, sürücülere pahalıya patladı

“Maçlarda yollar kapatılıyor ve otobüsler aksıyor”

Öğrenci Ali İmran Yıldızhan ise “Tünel açılsa çok daha iyi olurdu. Beşiktaş stadında oynanacak maçlarda yollar kapatılıyor ve otobüsler aksıyor. Stadın yanındaki yola çıkış olmuyor. Bu tünel açılsa, bizi çok rahatlatır. Tünelin açılması, trafiği büyük oranda azaltır. 1,5 saatlik yolun 10-15 dakikaya indireceği söyleniyor. Açılmış olsa biz öğrenciler için de hızlı bir ulaşım yolu olur. Burayı sıklıkla kullanırız fakat şu anda durdurmaları kötü bir durum.” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.