Site Rengi

HABER ÖZETİ
Türkiye’de sigara kullanımı 2040 yılında tamamen yasaklanacak..
Zincir Market Çetesi’nin yüzde 400-500 kâr ile sebze meyve satması vatandaşı isyan ettirdi!.
İran’dan İsrail’e Lübnan uyarısı: ZAMAN DARALIYOR!.
Trump ateşkesi bozmak için elinden geleni yapıyor..
Rusya Devlet Başkanı Putin Ukrayna ile geçici ateşkes ilan etti..
İran’dan ateşkes sonrası ilk açıklama: SAVAŞTAN YANA DEĞİLİZ AMA HAKLARIMIZDAN DA VAZGEÇMEYİZ..
Kahpe İsrail’in bomba yağdırdığı Lübnan’dan kaçışlar sürüyor..
Motorine 13 lira indirim geliyor..
Dubai’den İstanbul’a gelecek milyarlarca dolarlık sermaye Almanları rahatsız etti..
Bursa Büyükşehir Belediyesi AK Parti’ye geçti..
Özkan Yalım cezaevinden haber yolladı: Bana sahip çıkmazsanız hepinizi bitiririm!.
Özkan Yalım’ın manitasına bankamatiklik yapan Bornova Belediye Başkanı gözaltında..
Kahpe İsrail 1 gün de 254 Lübnanlı sivili katletti!.
Mescid-i Aksa 41 gün sonra tekrar ibadete açıldı..
İran yenilgisini hazmedemeyen Trump saçmalamaya devam ediyor..
Zincir Market Çetesi üreticiden 30-40 liraya aldığı ürünleri 180-200 liraya satıyor!.
İran halkı ABD ile yapılan ateşkesi protesto etmek için tekrar meydanlarda..
İran ABD’ye rest çekti: İsrail Lübnan’a Saldırıları Durdurmazsa Ateşkes Biter!.
İran İsrail’in Lübnan’a saldırılarına devam etmesi nedeni ile Hürmüz’ü yeniden kapattı!.
İsrail medyası Trump ve Netenyahu’yu yerden yere vurdu!.
Yenilgiyi hazmedemeyen ABD atıp tutmaya devam ediyor..
Katiller ordusu İsrail Lübnan’da katliam yapıyor!.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan ABD İran ateşkessi ile ilgili açıklama..
Tehditler savuran Trump neden dansöz gibi kıvırdı!.
İran’dan Trump’a “Kumarbaz Kaybetti” manşeti!.
ABD ile İran arasında sağlanan ateşkesin ardından akaryakıtta indirim bekleniyor..
İran’dan ateşkes sonrası zafer açıklaması..
Ateşkes anlaşmasının ardından altın, gümüş ve bitcoinde hızlı yükselişler başladı..
Ateşkes anlaşmasından sonra petrol fiyatlarında sert düşüş yaşandı..
İran: ABD’yi 10 maddelik planı kabul etmeye zorlayarak tarihi bir zafer elde ettik..
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

İstanbul’da tesettürü nedeniyle plaja alınmayan kadın CİMER’e şikayette bulundu!.

İstanbul’da tesettürü nedeniyle plaja alınmayan kadın CİMER’e şikayette bulundu!.
06.08.2021
A+
A-
Kilyos’ta bulunan bir plaja giden Zuhal Fidan, çirkin bir uygulamaya maruz kaldı. Başörtüsü nedeniyle kapıdan geri çevrilen kadın, zabıta ve CİMER’e şikayette bulundu.

İstanbul’da yaşayan Mükremin Fidan ve Zuhal Fidan ile 3 çocuğu, Kilyos’ta bulunan bir plaja girmek istedi ancak aşağılayıcı bir cevapla karşılaştı.

34 yaşındaki Zuhal Fidan, “Bu plaja tesettürlüler alınmıyor” denilerek görevliler tarafından içeri alınmadı.

Fidan ailesi başka bir plaja geçti. Ardından aile kendilerini içeri almayan plaj görevlilerini, zabıta ve CİMER’e şikayet etti.

“GERÇEKTEN ÇOK KIRICI BİR ŞEYDİ”

Plaja alınmadığı iddia edilen Zuhal Fidan, “Hayatımda ilk defa bir şeyle karşılaşıyorum. Gerçekten çok kırıcı bir şeydi. Çocuklarımın gözü önünde böyle bir durum yaşanması garip hissettirdi. Bu dönemde hala böyle bir şeyin yaşanmış olduğuna şahit olmak çok şaşırtıcı. Bizim haşema giyerek serinlemeye hakkımız yok mu? Mayo, bikiniyle denize giren hiçbir kardeşime ‘sen neden böyle giyiyorsun’ demiyorum. Ben haşemayla giriyorsam buna iğrenç bir gözle bakılmaması gerekiyor. Bu bir ırkçılık, nasıl siyahi birine ABD’de ‘Restorana siyahiler giremez’ diyorlarsa, sizce bunun bundan bir farkı var mı?” diye konuştu.

İstanbul da tesettürü nedeniyle plaja alınmadı #1

“EŞİM KENDİNİ SUÇLU GİBİ HİSSETTİ”

Mükremin Fidan da “Eşim ve çocuklarımla birlikte Kilyos’a denize girmeyi arzu ettik. Oraya gittik, aracımızı park ettik. Biri yanımıza koşarak geldi ‘Tesettürlüleri denize almıyoruz’ dedi. Koşmasının sebebi de bizim görünmememizi bile istemedi. Ben şok oldum, eşim de çocuklar da çok kötü oldu. Eşim kendini suçlu gibi hissetti. Bizi gelip uyaran görevli annesinin de başörtülü olduğunu, bu kuraldan pek haz etmediğini, tesettürlü kişileri plaja almadıklarını söyledi. Bana bu kural garip geldi. Çünkü halka açık, ücrete mukabil girilen bir yere ‘bunlar girebilir, şunlar giremez’ denmesi benim anlayamadığım bir şey. ‘Tesisimiz dolu denmiş’ olsa biz de geri döner giderdik. Böyle bir yaklaşım bile yok, buna bile gerek görmüyorlar. Açık açık ‘Tesettürlüleri biz bu plaja almıyoruz’ diyorlar. İşletmeyi aradım ‘Tesettürlüleri buraya almıyormuşsunuz? Doğru mu bu?’ dedim, ‘Evet doğru, tesettürlü insanları buraya almıyoruz’ dedi. Biz bu işletmeyi elit kaliteli bir yer yapmaya çalışıyoruz derken, tesettürlüler elit olamıyor mu? ‘Buraya açık olanlar giremez’ dese yine aynı şey, buna da tepki göstermek gerekir” ifadelerini kullandı.

İstanbul da tesettürü nedeniyle plaja alınmadı #2

“KAPASİTE DOLUNCA GELENLERİ GERİ ÇEVİRİYORUZ”

İddialarla ilgili konuşan plajın İşletme Müdürü Taner Demirer “Bu konunun tamamen yanlış anlaşıldığını söyleyebilirim. Biz plaj olarak tüm insanlara kapılarımız açık. Burada biz ayrım yapmıyoruz. Pandemiden dolayı şu anda sınırlı sayıda şezlong olduğu için, yüzde 50 kapasiteyle çalışıyoruz. İnsanlar şu anda plajlara akın ediyor. Gelen misafirlerimizin; kapalı açık, kapalı, oralı, buralı diye bir ayrımı söz konusu değil. Kapasite dolduktan sonra gelenleri geri çevirmek zorunda kalıyoruz. 7-24 kameralarla izlenebilen bir dükkan. Şunu size gösterebilirim, içeride kapalı misafirler de var. Bunların görüntüleri de mevcut. Kimseye ‘siz kapalısınız, sizi alamayız’ gibi bir karar yok” şeklinde konuştu.

İstanbul da tesettürü nedeniyle plaja alınmadı #3
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.