Site Rengi

HABER ÖZETİ
Başörtülüler okullara alınmasın diye hayatı durduracaklarmış!.
İBB’den paralarını alamayan Özel Halk Otobüsleri kontak kapatıyor!.
İmamoğlu’nun tutukluluğuna itiraz başvurusu reddedildi!.
İtalya Öcalan’ın Haziran sonuna kadar serbest bırakılacağını açıkladı!.
Bankalar Merkez Bankası’nın kararını beklemeden faiz arttırımına gitti!.
1 yıl içerisinde 1 milyon kişiyi sınır dışı edecek!.
Zirai don Türkiye’deki tüm tarım alanlarını yerle bir etti!.
Havalimanlarında yeni dönem!. Check-in yerine yüz tanıma devri başlıyor..
Konya’daki sapık doktorlar için gözaltı kararı!.
Trump cep telefonlarına ve bilgisayarlara vergi muafiyeti getirdi!.
CHP’li Üsküdar Belediyesi 1 yılın sonunda maaş ödeyememeye başladı!.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan muhalefete ders gibi sözler!.
Gözler Merkez Bankası’nın açıklayacağı faiz kararında!.
Down sendromlu çocuğu oyun alanına almayan işletmeye ibretlik ceza!.
Devlet hastanesindeki doktorların kan donduran sapıklığı!.
İmamoğlu İnşaat ve 24 şirkete kayyum atandı!.
Asılsız ihbar yapıp 112’yi meşgûl edenlere 15 bin lira ceza geliyor!.
İnsan sağlığı ile oynamanın bedelini basit bir özür ile geçiştirdiler!.
Ekrem İmamoğlu hakim karşısında..
Fenerbahçe’nin yüzde 4,8’lik hisseleri yabancılara satıldı!.
Gözaltına alına gazeteciler Murat Ağırel ve Timur Soykan serbest bırakıldı!.
Özgür Özel’in boykot çağrısı ters tepti!. 2 Nisan’daki harcamalar iki karına çıktı!.
ABD Başkanı Donalt Trump Türkiye’ye geliyor..
Savaşıp Ermenistan’ın kucağından aldığımız sözde gardaşımız Aliyev’in gerçek yüzünü görün!.
Çin Trump’un vergi yaptırımları ile dalga geçti: KAMPANYALARINDAKİ ŞAPKLARINI BİLE BİZ ÜRETİYORUZ!.
Ekrem İmamoğlu protestolarına katılıp tutuklanan 102 genç tahliye edildi..
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile İmralı Heyeti arasındaki ilk görüşme gerçekleşti..
Cumhur İttifakı’nın canını sıkacak genç seçmen anketi!.
Otel faciasının bilirkişi raporu tamamlandı!. Resmen Cinayet!.
Piyasalar alt üst olunca Trump vergi politikalarında geri adım attı!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

İstanbulluların metrobüs imtihanı! İBB’nin çözüm üretemediği çile bilmiyor!.

İstanbulluların metrobüs imtihanı! İBB’nin çözüm üretemediği çile bilmiyor!.
08.09.2020
A+
A-

Göreve geldiği günden itibaren skandalları ile gündemden düşmeyen Ekrem İmamoğlu başkanlığındaki CHP’li İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve yönetimi bir türlü metrobüste oluşan yoğunluğa çözüm bulamıyor. Avcılar’dan Zincirlikuyu’ya giden metrobüsün arıza yapması sonucu yolcular araçtan indirildi. Arkadan dolu gelen araçlara binmek isteyenler büyük çaba harcarken, coronavirüs ile mücadele önlemleri de unutuldu.

Metrobüsler bu sabah Beylikdüzü ve Avcılar’dan yine tıka-basa hareket ederken, birçok araçta sosyal mesafe kuralı uygulanamadı. Avcılar’dan Zincirlikuyu yönüne saat 08.15 sıralarında giden metrobüse güçlükle binenler, Küçükçekmece’deki Beşyol durağına gelindiğinde araç sürücüsü, metrobüsü durağını geçer geçmez durdurdu.

Sürücü araçtan inerek arızayı gidermeye çalıştı. Sürücünün defalarca aracı çalıştırma çabası sonuç vermeyince kapılar açıldı. İçeride kalabalık nedeniyle güçlükle yer bulan yolcular metrobüs yolunda yaklaşık 50 metre yürüdükten sonra durağa ulaştı. Bu sırada görevliler de metrobüs trafiğini kısa süreliğine durdurdu.

Hınca hınç dolu metrobüsten inerek durağa gelenler yine dolu gelen metrobüslere binmeye çalışırken, kapıların güçlükle kapatılabildiği görüldü. Yolcuların sosyal mesafe kuralını çiğneyerek metrobüslere binmesi ile oluşan yoğunluk kısmen ortadan kalktı.

SEFER SAYILARI ARTTIRILMALI
Öte yandan Altunizade Metrobüs durağında yoğunluk yaşandı. Altunizade metrobüs durağında ve üst geçitte yoğunluk yaşandı. Yolcular koronavirüs nedeniyle daha az yolcunun olduğu toplu ulaşım araçları talep ediyor.

Metrobüs kullanan Fatih Keleş, “Hafta içi metro ve metrobüs kullanıyorum. Aşırı bir yoğunluk var. Ayakta yolcu kapasitesini yarısı kadar yolcu alınacak diye anonslar yapılıyor. Kapıdan taşana kadar yolcu alınıyor. Ayakta yolcu olması bence yanlış. Seferlerin arttırılması gerekiyor” diye konuştu.

Ahmet Uyanık isimli yolcu “Ayakta yolcu sayısı azdı. Kurallara uymamız gerekiyor. Bu işin şakası yok. Vatandaşların tedbirlere uyması gerekli” dedi.

BAKIMLAR YAPILMIYOR MU?
Üst üste yaşanan metrobüs arızaları ve yangınları, “Araçların bakımları yapılmıyor mu?” sorusunu akıllara getirdi.

“SEFER YOK ÇOK FAZLA YOLCU VAR”
İstanbul’da sabah saatlerinde otobüs ve minibüslerde vatandaşların ayakta yolculuk ettiği görüldü. Tıka basa dolu otobüs ve tramvaylarda bu sabah yolculuk edenler seferlerin artırılması gerektiğini ifade etti. Ayrıca kapasitesinden fazla yolcu olan toplu taşımalarda sosyal mesafe kurallarının da hiçe sayıldığı görüldü.

Eminönü ve Sirkeci’de işlerine gitmek için yola çıkanlar toplu taşıma kullanmak için otobüs duraklarına geldi. Kapasitelerini aşan kimi otobüs ve tramvaylar durakta bekleyen yolcuları alırken vatandaşlar ise sitem etti. Tramvaydan Sirkeci durağında inen bir yolcu, “Ayakta yolcu tabii ki vardı. Özellikle dün akşam içinde bulunduğum otobüste kavga bile çıktı. Yasakların işe yarayacağını hiç sanmıyorum. Çünkü sefer yok. Ciddi anlamda kısa aralıklarla seferler yapılmalı. Çok fazla yolcu var. Seferler arttırılmalı. Başka türlü bu soruna nasıl çözüm bulunacak.” dedi.

“BELEDİYE OTOBÜS ÇIKARTMIYOR”
Eminönü’nde otobüsten inen ve ayakta yolculuk yapan bir yolcu ise, “Tabii ki ayakta geldim. Bu kuralı önce şoförlere söyleyin. Kimsenin uyacağını sanmıyorum. Siz bir de işe gidip gelenlere sorun ayakta yolculuk etmeyi. Sefer yok. Nasıl gideceğiz? Belediye otobüs çıkartmıyor. Herkes geç kalıyor. Bir de okullar açılınca görün siz buraları. İşe geç kalacağız. Ondan sonra patrondan azar yiyeceğiz. Seferleri arttırsınlar” diye konuştu.

“AYAKTA 30 KİŞİDEN FAZLA İNSAN VARDI”
İşe giderken 2 farklı toplu taşıma kullandığını ama oturamadığını belirten bir yolcu, “2 vesait değiştirdim işe giderken. İkisinde de oturamadım. Herkes ayaktaydı çünkü koltuklar tamamen doluydu. Metroda da Marmaray’da da aynı şekildeydi. Oturamadım” dedi. Bir başka yolcu ise, “Oturamadım. Ayakta yolcu çoktu. Denetimleri sıkılaştırsınlar. Hepsi de ayakta yolcu alıyor. Ayakta 30 kişiden fazla insan vardı.” şeklinde konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.