Site Rengi

HABER ÖZETİ
Suriye’de ateşkes tamamen sağlandı..
Suriye’nin kaderini Cumhurbaşkanı Erdoğan belirledi!.
MHP Lideri Bahçeli’den Suriye için 8 maddelik yol haritası..
Deyrizor, SDG’den kurtarıldı..
İran’daki protestolarda binlerce kişi hayatını kaybetti!.
Gaziantep beraberliği sonrası Galatasaray’da istifa sesleri..
Meteoroloji’den Marmara ve Ege bölgesi için fırtına uyarısı!.
Trump, ABD’nin Grönland planına karşı çıkan ülkelere ek vergi getirildiğini duyurdu..
2025 yılında trafik kazalarında 3 bin 481 kişi yaşamını yitirdi..
ABD Başkanı Trump’tan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Gazze daveti..
Hamaney’den İran halkına ABD uyarısı!.
Milli Eğitim Bakanı Tekin’den CHP’nin karne palavrasına cevap!.
Tankların namlusu kalkınca YPG kaçacak delik aramaya başladı..
Kütahya Valisi iş beğenmeyen gençlere isyan etti!.
Ümit Karan Uyuşturucu İmâl Etmek ve Satma suçundan tutuklandı..
Eyüpspor’a kayyum atandı!.
Oktay Kaynarca’nın uyuşturucu testi negatif çıktı..
Rus büyükelçi Karlov suikastının planlayıcısı firari FETÖ’cü adını değiştirdi!.
Kent Kerhanesi’nin skandal detayları ortaya çıktı!.
İran’dan ABD’ye savaş resti!. SALDIRILARA ANINDA KARŞILIK VERİRİZ!.
ABD ile Danimarka, Grönland’ın satın alınması konusunu görüşecek..
Venezuela’nın Özgür Özel’i nobel ödülünü Trump’a verdi..
CHP’nin beceriksizlikleri bilbordlara yazılınca Özgür Özel küplere bindi!.
İmamoğlu ile yasak aşk yaşadığı iddia edilen voleybolcu gözaltında..
Rıza Pehlevi ABD’nin sadık köpeği olmak için kendini paralıyor!.
Haydut ABD çöktüğü Venezuela’da resmi petrol satışlarına başladı!.
Temassız kartlarda şifresiz işlem limiti yarın 2 bin 500 liraya çıkıyor..
Firari Murat Gülibrahimoğlu’nun İBB parasıyla kumarda kaybettiği milyon dolarlar iddianamede!.
Avukat Rezan Epözdemir hakkında tahliye kararı..
İBB’nin kaybolan milyarlarını özel jetlerle bakın nasıl şapur şupur yemişler!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

İstiklal Marşı’nın kabulünün 100. yıl dönümü Kahire’de kutlandı!.

İstiklal Marşı’nın kabulünün 100. yıl dönümü Kahire’de kutlandı!.
12.03.2021
A+
A-

Milli şair Mehmet Âkif Ersoy’un hayatının bir kısmını geçirdiği Mısır’da düzenlenen törende 18 Mart Çanakkale Zaferi şehitleri de anıldı.

İstiklal Marşı’nın kabulünün 100’üncü yıl dönümü ve Çanakkale Zaferi’nin 106’ncı yılı dolayısıyla Kahire Yunus Emre Enstitüsü’nde tören düzenlendi.

Mısır’ın başkenti Kahire’deki tören bir dakikalık saygı duruşunun ardından, hayatının bir kısmını Mısır’da geçiren milli şair Mehmet Âkif Ersoy tarafından kaleme alınan İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Enstitü Müdürü Emin Boyraz, açılış konuşmasında, Çanakkale Savaşı’nda sadece Anadolu’nun kahraman evlatlarının değil Arap coğrafyasından Balkanlara kadar birçok ulusun evlatlarının birlikte savaştığını ve şehit düştüğünü ifade etti.

Boyraz, “Bugün bile Çanakkale şehitlerinin torunları zaferin yıl dönümlerinde onlarca ülkeden Çanakkale’ye gelip atalarını Türk milleti ile birlikte yâd ediyorlar.” dedi.

Türkiye’nin Kahire Maslahatgüzarı Kemalettin Eruygur da konuşmasında Mehmet Âkif Ersoy’un vatan sevgisinin altını çizdi.

Eruygur, “Çanakkale Zaferi bağımsızlık irademizi, buna olan inancı ve o dönemde yenilmez olduğu düşünülen büyük güçlerin durdurulabileceğini ortaya koymuş, Atatürk liderliğinde Türk milletinin İstiklal Marşı ile ifade edilerek bugünlere de taşınan ruh haliyle Kurtuluş Savaşı’ndan başarılı çıkmasının ateşini yakmıştır.” ifadelerini kullandı.

Program için Kahire’ye görüntülü mesaj gönderen Türkiye Yazarlar Birliği Şeref Başkanı ve Mehmet Âkif Ersoy Araştırmaları Merkezi Başkanı Dr. Mehmet Doğan, Büyük Millet Meclisinin Mehmet Âkif’in şiirini milli marşımız olarak 100 yıl önce kabul ettiğini hatırlattı.

Doğan, “100 yıldır biz bu marşı dilimizden düşürmüyor, her fırsatta okuyoruz ve o marşta ifade edilen düşünceleri öğreniyoruz, benimsiyoruz ve bayrağımız gibi başımız üstünde taşıyoruz.” dedi.

İstiklal Marşı’nın kabulünün 100’üncü yıl dönümünün kutlandığı ve 18 Mart Çanakkale Zaferi şehitlerinin anıldığı program, “Çanakkale Son Mektup” filminin gösterimiyle sona erdi.

Törene Kahire Büyükelçiliği Eğitim Müşaviri Dr. Şaban Karataş, Türk-Mısır İşadamları Derneği (TÜMİAD) Genel Sekreteri Tamer Talantay, THY Kahire Müdürü Bilal Çelik, Ticaret Müşavirleri Mehmet Güneş ve Atilla Yenigün’ün yanı sıra Enstitü öğrencileri ve diğer davetliler katıldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.