Site Rengi

HABER ÖZETİ
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Suriye Lideri Şara’ya ateşkes telefonu..
Türkiye ve ABD’den Suriye’deki ateşkes sonrası peş peşe açıklamalar!.
Petrol kuyularının kontrolü artık Suriye Devleti’nde..
Suriye’de ateşkes tamamen sağlandı..
Suriye’nin kaderini Cumhurbaşkanı Erdoğan belirledi!.
MHP Lideri Bahçeli’den Suriye için 8 maddelik yol haritası..
Deyrizor, SDG’den kurtarıldı..
İran’daki protestolarda binlerce kişi hayatını kaybetti!.
Gaziantep beraberliği sonrası Galatasaray’da istifa sesleri..
Meteoroloji’den Marmara ve Ege bölgesi için fırtına uyarısı!.
Trump, ABD’nin Grönland planına karşı çıkan ülkelere ek vergi getirildiğini duyurdu..
2025 yılında trafik kazalarında 3 bin 481 kişi yaşamını yitirdi..
ABD Başkanı Trump’tan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Gazze daveti..
Hamaney’den İran halkına ABD uyarısı!.
Milli Eğitim Bakanı Tekin’den CHP’nin karne palavrasına cevap!.
Tankların namlusu kalkınca YPG kaçacak delik aramaya başladı..
Kütahya Valisi iş beğenmeyen gençlere isyan etti!.
Ümit Karan Uyuşturucu İmâl Etmek ve Satma suçundan tutuklandı..
Eyüpspor’a kayyum atandı!.
Oktay Kaynarca’nın uyuşturucu testi negatif çıktı..
Rus büyükelçi Karlov suikastının planlayıcısı firari FETÖ’cü adını değiştirdi!.
Kent Kerhanesi’nin skandal detayları ortaya çıktı!.
İran’dan ABD’ye savaş resti!. SALDIRILARA ANINDA KARŞILIK VERİRİZ!.
ABD ile Danimarka, Grönland’ın satın alınması konusunu görüşecek..
Venezuela’nın Özgür Özel’i nobel ödülünü Trump’a verdi..
CHP’nin beceriksizlikleri bilbordlara yazılınca Özgür Özel küplere bindi!.
İmamoğlu ile yasak aşk yaşadığı iddia edilen voleybolcu gözaltında..
Rıza Pehlevi ABD’nin sadık köpeği olmak için kendini paralıyor!.
Haydut ABD çöktüğü Venezuela’da resmi petrol satışlarına başladı!.
Temassız kartlarda şifresiz işlem limiti yarın 2 bin 500 liraya çıkıyor..
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

İsveç’ten terörle mücadele açıklaması! “Kendimizi PKK’nın İsveç’teki faaliyetlerini önlemeye adayacağız!.”

İsveç’ten terörle mücadele açıklaması! “Kendimizi PKK’nın İsveç’teki faaliyetlerini önlemeye adayacağız!.”
14.07.2023
A+
A-

İsveç Savunma Bakanı Pal Jonson, terörizme karşı Türkiye ile birlikte mücadele edeceğini belirterek, “Kendimizi terör örgütü PKK’nın İsveç’teki faaliyetlerini önlemeye adayacağız.” ifadesini kullandı.

İsveç Savunma Bakanı Pal Jonson, Litvanya’da düzenlenen NATO Zirvesi’nin ardından, Türkiye, İsveç ve NATO arasında varılan uzlaşıyı ve Türkiye’nin, İsveç’in NATO katılım protokolünü Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) sevk etme kararını Aftonbladet gazetesine değerlendirdi.

“Kendimizi PKK’nın İsveç’teki faaliyetlerini önlemeye adayacağız”

Jonson, “Türkiye ile uluslararası terörizme karşı beraber mücadele edeceğiz. Kendimizi terör örgütü PKK’nın İsveç’teki faaliyetlerini önlemeye adayacağız. Bu hem bizim güvenliğimiz, hem de Türkiye’nin güvenliği için önemlidir.” ifadelerine yer verdi.

Gazetecinin, “Vilnius’teki toplantıda Türkiye ile varılan uzlaşı sonucunda İsveç, YPG/PYD’yi ve FETÖ’yü terör örgütü olarak mı görüyor?” sorusuna Jonson, “Buna net cevap veremem, zira toplantıda ben yoktum, Adalet Bakanı Gunnar Strömmer vardı.” yanıtını verdi.

Jonson, hangi terör grupları ile mücadele edileceği konusunun, Türkiye, İsveç ve Finlandiya’nın, imzaladığı üçlü muhtırada da yer aldığını kaydetti.

İsveç'ten terörle mücadele açıklaması: Kendimizi PKK'nın İsveç'teki faaliyetlerini önlemeye adayacağız

Madrid’deki NATO Zirvesi

Madrid’de 28 Haziran 2022’de düzenlenen NATO Zirvesi’nde imzalanan muhtırada şu ifadeler yer alıyor:

“Müstakbel NATO müttefikleri olarak Finlandiya ve İsveç, milli güvenliğine yönelik tüm tehditlere karşı Türkiye’ye tam destek verirler. Bu çerçevede, Finlandiya ve İsveç, PYD/YPG ve Türkiye’de FETÖ olarak tanımlanan örgüte destek sağlamayacaklardır. Türkiye de milli güvenliklerine yönelik tüm tehditlere karşı Finlandiya ve İsveç’e tam destek verir.”

Türkiye, İsveç ve NATO’nun Vilnius’taki üçlü görüşmesi sonrası yapılan yazılı açıklamada yer alan, “İsveç, YPG/PYD ve Türkiye’de FETÖ olarak tanımlanan örgüte destek vermeyeceğini yineler” ifadesi de İsveç’in bu konudaki taahhüdünü ortaya koyuyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.