Site Rengi

HABER ÖZETİ
BOSH’tan Aile Yılı’nda aileyi yok etme planlı alçak reklam!.
İspanya Başbakanını taşıyan uçak Ankara’ya acil iniş yaptı!.
CHP’li Muhittin Böcek’in gelini de tutuklandı!.
CHP’li başkan 10 milyona kiralık katil tutup meclis üyesini öldürtmeye kalkmış!.
Pavyoncu başkanı 1 ay sonra nihayet partiden kovabildiler!.
ABD’nin işgâl etmeye hazırlandığı Küba’dan Trump’a rest!.
Müzakere yalanı ile İran’ı oyalayan ABD bombardıman uçakları ile saldırı hazırlığı yapıyor..
Fenerbahçe Başakşehir’i 3 golle geçti!.
Galatasaray şampiyonluk yolunda Samsunspor’dan 4 yedi..
CHP’li sapık başkanın mide bulandıran iğrenç mesajları ortalığa saçıldı!.
Galatasaray bu akşam şampiyonluğa oynayacak..
Hep aynı kahpelik!. Önce savaş çıkarıyor, sonra milyarlarca dolarlık silah satıyor!.
Kahpe İsrail’de Türkiye’nin yeni gücü olan MIZRAK tedirginliği!.
Trump’tan AB’ye yüzde 25 “İran Savaşında Yardım Etmediniz” vergisi!.
Milli ve Yerli helikopterimiz GÖKBEY TSK envanterine girdi..
MHP’de kurultay tarihi belli oldu..
ABD’de benzin fiyatı 5 doları geçti!. Ekonomi baskı altında..
15 yaş altına sosyal medya yasağı resmen başladı..
PKK Çözüm Süreci’nin dondurulduğunu açıkladı!.
Tepkiler ayyuka çıkınca CHP Arif Kocabıyık’ı parti kapısından daha girmeden kovdu!.
FİFA İran’ın Dünya Kupası’na katılabileceğini açıkladı..
CHP’li çocuk tacizcisi başkana ödül gibi ceza!.
Efsane Başkan Aziz Yıldırım Aykut Kocaman ile geri dönüyor..
İmamoğlu Suç Örgütü davasında 15 kişi tahliye edildi..
Kira fiyatlarını aşan aidat soygunu TBMM’nin gündeminde!.
ABD’li şerefsiz Türkiye’yi Ayasofya üzerinden yaptırım uygulamakla tehdit etti!.
Gazze’ye giden Sumud filosu kahpe İsrail tarafından rehin alındı!.
İngiliz medyası Gazze’de yapılan soykırımı meşrulaştırmaya çalışıyor!.
Putin-Trump İran savaşını konuşmak için bir araya geldi..
ABD Merkez Bankası FED faizi sabit tuttuğunu açıkladı..
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

İtalya Parlamentosu’ndan Kahpe İsrail’e tepki: Filistin bayrağının renklerini taşıyan kıyafetler giydiler..

İtalya Parlamentosu’ndan Kahpe İsrail’e tepki: Filistin bayrağının renklerini taşıyan kıyafetler giydiler..

Gazze’de yaşanan insanlık dramına dikkat çekmek isteyen İtalya’da muhalefet partilerinden 5 Yıldız Hareketi milletvekilleri, parlamento oturumuna Filistin bayrağı renklerini taşıyan kıyafetlerle geldi!.

Gazze’yi abluka altına almaya ve masumları öldürmeye devam eden İsrail, 7 Ekim 2023 tarihinden bu yana saldırılarını sürdürüyor.

Dün yine skandal bir karara imza atan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Gazze’nin tamamının işgali planının görüşülüp oylanması için Güvenlik Kabinesi’ni topladı.

İsrail Başbakanlık Ofisi’nin, ‘tamamen işgal’ planının onaylandığını duyurmasının ardından İsrail’e tepkiler çığ gibi büyüyor.

Bu kapsamda, İtalya’da muhalefet partilerinden 5 Yıldız Hareketi (M5S) milletvekilleri parlamento oturumuna Filistin bayrağı renklerini taşıyan kıyafetlerle geldi.

FİLİSTİN BAYRAĞINI ELLERİNDE TAŞIMADIKLARINI ÇÜNKÜ ALINACAĞINI BİLDİKLERİNİ BELİRTTİLER

Parlamentonun alt kanadı Temsilciler Meclisi’ndeki oturumda kırmızı, siyah, yeşil ve beyaz renk kıyafetlerle Filistin bayrağı şeklinde oturan M5S milletvekilleri, Filistin bayrağının insanlık için mücadele edenlerin evrensel bayrağı haline geldiği mesajını verdi.

Parlamento oturumunda söz alan M5S milletvekillerinden Riccardo Ricciardi, Filistin bayrağını ellerinde taşımadıklarını çünkü alınacağını bildiklerini belirterek, “Dünyanın neredeyse tamamı Filistin Devleti’ni tanırken, İtalya neden bunu yapmıyor?” sorusunu yöneltti.

“VE SİZLER SUÇLUSUNUZ, NETANYAHU’NUN KANLI ELLERİNİ SIKTIĞINIZ İÇİN”

Üzerlerinde Filistin bayrağının renklerini taşıdıklarını belirten Ricciardi, “Çünkü bu artık sadece Filistin’in bayrağı değil, insanlık için mücadele edenlerin bayrağıdır. Ve sizler suçlusunuz. Bildiğiniz halde sustuğunuz için. Bir halk katledilirken başka tarafa baktığınız için. (İsrail Başbakanı Binyamin) Netanyahu’nun kanlı ellerini sıktığınız için.” diye konuştu.

Ricciardi, İsrail’in ekonomik ve siyasi olarak desteklenmesinin de suç sayıldığını belirterek, şöyle dedi:

Sizler her zaman insani duygulardan yoksun olarak anımsanacaksınız. (Gazze’de) Yaşananların soykırım mı değil mi diye tartışılıyor olması bile başlı başına suçun büyüklüğünü gösteriyor. Artık soykırım tanımının da ötesindeyiz. Şu an yaşananları tarif edecek bir kelime sözlüklerde henüz yok.

“LİDERLERİMİZ FİLİSTİN DEVLETİ’Nİ TANIMAMIZ GEREKTİĞİNİ SÖYLÜYOR”

M5S lideri Giuseppe Conte, X sosyal medya hesabından yaptığı ve milletvekillerinin fotoğrafının yer aldığı paylaşımda, İtalya’nın doğru tarafta durması gerektiğini ifade ederek, şunları kaydetti:

Liderlerimiz Filistin Devleti’ni tanımamamız, İsrail’e yaptırım uygulamamamız, suçlu bir hükümetle askeri anlaşmaları bozmamamız gerektiğini söylüyor. 18 bini çocuk olmak üzere 60 bin ölüme ve bir halkı aç bırakıp yok etme niyetinde olan bu soykırıma karşı durmamız gerektiğini söylemeye devam edeceğiz. Bugün parlamentoda M5S olarak Filistin ve halkının var olma hakkını savunmak istedik. Bayrağımızı elimizden alırlardı, ama biz üzerimizde taşıdık.

“ÇÜNKÜ BU ARTIK SADECE FİLİSTİN BAYRAĞI DEĞİL, İNSANLIK İÇİN MÜCADELE EDENLERİN EVRENSEL BAYRAĞIDIR”

M5S de kendi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Bugün bu bayrağı asmıyoruz, yoksa elimizden alırsınız. Bugün onu tenimizde taşıyoruz. Çünkü bu artık sadece Filistin bayrağı değil, insanlık için mücadele edenlerin evrensel bayrağıdır.” ifadelerine yer verildi.

M5S partisinin Temsilciler Meclisi’ndeki bu hareketi İtalyan kamuoyunda da dikkati çekti.

İtalya’da pek çok Filistin destekçisi sosyal medyada Filistin bayrağı renginde giyinen vekillerin görüntüsünü paylaştı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.