Site Rengi

HABER ÖZETİ
Başörtülüler okullara alınmasın diye hayatı durduracaklarmış!.
İBB’den paralarını alamayan Özel Halk Otobüsleri kontak kapatıyor!.
İmamoğlu’nun tutukluluğuna itiraz başvurusu reddedildi!.
İtalya Öcalan’ın Haziran sonuna kadar serbest bırakılacağını açıkladı!.
Bankalar Merkez Bankası’nın kararını beklemeden faiz arttırımına gitti!.
1 yıl içerisinde 1 milyon kişiyi sınır dışı edecek!.
Zirai don Türkiye’deki tüm tarım alanlarını yerle bir etti!.
Havalimanlarında yeni dönem!. Check-in yerine yüz tanıma devri başlıyor..
Konya’daki sapık doktorlar için gözaltı kararı!.
Trump cep telefonlarına ve bilgisayarlara vergi muafiyeti getirdi!.
CHP’li Üsküdar Belediyesi 1 yılın sonunda maaş ödeyememeye başladı!.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan muhalefete ders gibi sözler!.
Gözler Merkez Bankası’nın açıklayacağı faiz kararında!.
Down sendromlu çocuğu oyun alanına almayan işletmeye ibretlik ceza!.
Devlet hastanesindeki doktorların kan donduran sapıklığı!.
İmamoğlu İnşaat ve 24 şirkete kayyum atandı!.
Asılsız ihbar yapıp 112’yi meşgûl edenlere 15 bin lira ceza geliyor!.
İnsan sağlığı ile oynamanın bedelini basit bir özür ile geçiştirdiler!.
Ekrem İmamoğlu hakim karşısında..
Fenerbahçe’nin yüzde 4,8’lik hisseleri yabancılara satıldı!.
Gözaltına alına gazeteciler Murat Ağırel ve Timur Soykan serbest bırakıldı!.
Özgür Özel’in boykot çağrısı ters tepti!. 2 Nisan’daki harcamalar iki karına çıktı!.
ABD Başkanı Donalt Trump Türkiye’ye geliyor..
Savaşıp Ermenistan’ın kucağından aldığımız sözde gardaşımız Aliyev’in gerçek yüzünü görün!.
Çin Trump’un vergi yaptırımları ile dalga geçti: KAMPANYALARINDAKİ ŞAPKLARINI BİLE BİZ ÜRETİYORUZ!.
Ekrem İmamoğlu protestolarına katılıp tutuklanan 102 genç tahliye edildi..
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile İmralı Heyeti arasındaki ilk görüşme gerçekleşti..
Cumhur İttifakı’nın canını sıkacak genç seçmen anketi!.
Otel faciasının bilirkişi raporu tamamlandı!. Resmen Cinayet!.
Piyasalar alt üst olunca Trump vergi politikalarında geri adım attı!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

İtalya’da aşı kartı uygulaması başlıyor!.

İtalya’da aşı kartı uygulaması başlıyor!.
07.08.2021
A+
A-
İtalya hükümeti, Delta varyantıyla mücadele kapsamında ‘Yeşil Geçiş Kartı’ uygulamasına başlayacağını duyurdu. Böylelikle müzeler, sinemalar gibi vb. yerlere kartla girilecek.

İtalya’da koronavirüs vaka sayılarının artması sıkı tedbirleri beraberinde getirdi.

Fransa’dan sonra İtalya da yeşil kart uygulamasına geçeceğini açıklayarak, vaka sayılarını düşürmek için daha ağır tedbirlerin masada olduğunu bildirdi.

Önceki gün gerçekleşen Bakanlar Kurulu toplantısında artan Delta varyantı vakalarına yönelik önlem olarak alınan kararlar açıklandı.

AŞI KARTI ZORUNLULUĞU BAŞLIYOR

Ülkede Başbakan Mario Draghi ve Sağlık Bakanı Roberto Speranza’nın önerisiyle olağanüstü hal 31 Aralık 2021’e kadar uzatılırken, alınan kararlar doğrultusunda birçok işletmeye ve eğlence yerine aşı kartı zorunluluğu getirildi.

Alınan kararlara göre bugünden itibaren, restoran ve barların kapalı alanlarının yanı sıra müzeler, sinemalar, spor salonları ve yüzme havuzlarına kadar çeşitli kültürel ve eğlence mekanları için kişilerden “Yeşil Geçiş Kartı” adı verilen belgeyi göstermeleri istenecek.

İtalya da aşı kartı uygulaması başlıyor #1

UYGULAMAYANLARA AĞIR CEZA VAR

Dijital veya kağıt versiyonları olan sertifika, restoranların ve barların açık alanlarında gerekli olmayacak.

Yeşil Geçiş Kartı (Green Pass veya Certificazione Verde) kurallarını uygulamayan mekanlara ve müşterilere 400 ila bin euro arasında para cezası verilebileceği belirtilirken, kuralları tekrar ihlal eden iş yerlerinin on güne kadar kapanma riskiyle karşı karşıya kalabileceği bildirildi.

Alınan kararla 1 Eylül’den itibaren Yeşil Geçiş Kartı’nın kapsamının daha da genişletileceği aktarılırken, yeni akademik yıl başladığında öğretmenler, okul personelleri ve üniversite öğrencileri için zorunlu hale getirileceği aktarıldı.

İtalya da aşı kartı uygulaması başlıyor #2

KABUL ETMEYEN HOCALARIN MAAŞI KESİLECEK

Yeşil Geçiş Kartı’nı göstermeyen öğretmenlerin, çalışamayacakları ve, beş gün içerisinde kartı ibraz etmemeleri halinde maaş alamayacakları belirtildi.

Ayrıca bu tarihten itibaren tren, uçak, gemi ve şehirlerarası otobüslerdeki yolcular için Yeşil Geçiş Kartı zorunlu hale getirilecek.

İtalya da aşı kartı uygulaması başlıyor #3

12 YAŞINDAN KÜÇÜKLERE GEÇERLİ DEĞİL

Geçiş sertifikası, İtalya genelinde şimdiden protestoları artırırken Sağlık Bakanı Roberto Speranza, önlemin “kapanmaları önleyeceğini ve özgürlüğü koruyacağını” söyledi.

Hükümet geçtiğimiz gün 33 milyondan fazla insanın iki doz aşı olduğunu açıklarken, bunun 12 yaş üstü nüfusun yüzde 62’sine denk geldiğini belirtti.

Ülkede uygulanan Yeşil Geçiş Kartı, kişilerin aşılandığını, testlerinin negatif çıktığını veya son altı ay içerisinde korona geçirip atlattıklarını gösterirken, 12 yaşından küçük çocuklar için geçerlilik taşımıyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.